среда, 16. јун 2010.

АКТИВНОСТИ УРОДИЛЕ ПЛОДОМ

Posebno je značajno što je ministar Rasim Ljajić doneo odluku o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora na sve ustanove zdravstva u Republici Srbiji.

Sednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održana je u funkciji pripreme Vanredne Skupštine Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije koja je zakazana za 5. jul 2010. godine. Sednici POS zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održanoj 14. juna 2010. godine u Novom Sadu, pored članova POS prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora sindikalne organizacije Doma zdravlja Novi Sad.

Na sednici, izmedju ostalog, razgovarano je o aktivnostima Pokrajinskog odbora izmedju dve sednice, aktuelnostima vezanim za Granski kolektivni ugovor i izboru predstavnika Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine u Sekciji žena i Sekciji mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine. Članovi Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine izrazili su svoje veliko zadovoljstvo što je nakon sedam godina intenzivnih aktivnosti 24. maja 2010. godine potpisan Poseban kolektivni ugovor. Posebno je značajno što je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, 7. juna 2010. godine, doneo odluku o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora na sve ustanove zdravstva u Republici Srbiji.

Članovi Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine za predstavnicu u Sekciji žena Saveza samostalnih sindikata Vojvodine izabrali su dr Libušu Blagojević Jurica, a za predstavnika u Sekciji mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Ljubišu Ilićа i Dušana Krčmarа.

четвртак, 10. јун 2010.

ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ

Predsednica Sindikata ZZSZS Dr Branislava Plančak uputila je Predsedniku Vlade Republike Srbije Dr Mirku Cvetkoviću pismo sledeće sadržine:

Poštovani predsedniče,
Kao što i sami znate, zarade zaposlenih u zdravstvu i u socijalnoj zaštiti Srbije nisu uvećavane od septembra 2008. godine.
Realan pad zarada je evidentan, a zabrana isplate drugih primanja još više je osiromašila zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i pogoršala socijalnu situaciju njihovih porodica.
Iz sredstava javnog informisanja i drugih izvora saznajemo da postoje sredstva koja bi bila iskorišćena za jednokratne isplate zaposlenima u javnom sektoru.
Smatramo da su se stekli uslovi da se svim zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, bez obzira na karakter radnog odnosa i način finansiranja zarada, izvrši isplata "regresa" pre nego što pokrenemo postupak pregovaranja o novoj, većoj osnovici za obračun i isplatu zarada zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.
S poštovanjem.

СЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ЗДРАВСТВА

U ponedeljak, 14. juna 2010. godine, u Novom Sadu u Radničkom domu, sa početkom u 11.00 časova održaće se sednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

Na sednici, izmedju ostalog, je informacija o aktivnostima Pokrajinskog odbora izmedju dve sednice, aktuelnosti vezane za Granski kolektivni ugovor i izbor predstavnika Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine u Sekciji žena i Sekciji mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.