понедељак, 23. август 2010.

ИНИЦИЈАТИВА ЗА КОЛЕКТИВНО ПРЕГОВАРАЊЕ

Синдикат ЗЗСЗС Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор је данас у сарадњи са осталим репрезентативним Синдикатима наше установе поднео писмену иницијативу за почетак преговора око израде појединачног колективног уговора код Послодавца. Законски рок за почетак колективног преговарања истиче 05.09.2010., али су преставници Синдиката постигли договор са Послодавцем да се он пролонгира за почетак октобра ове године.

четвртак, 5. август 2010.

САОПШТЕЊЕ

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine traži od nadležnih institucija da se ubuduće, svaki napad na medicinsko osoblje tretira kao napad na službeno lice i samim tim da kazne budu oštrije bez obzira na težinu napada.

Svedoci smo sve učestalijih fizičkih i verbalnih napada na zdravstvene radnike na njihovim radnim mestima od strane neodgovornih pacijenata i tražimo da se poveća stepen njihove zaštite. Poslednji slučajevi napada na medicinsko osoblje u domovima zdravlja u Odžacima i Somboru samo aktuelizuju ova zalaganja sindikalaca.

Zahtevamo da medicinsko osoblje dobije konkretniju zaštitu u krivičnom zakonu a jedino rešenje jeste da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica, što bi posledično proizvelo krivičnu odgovornost izazivača sve učestlijih napada i maltretiranja zaposlenih u zdravstvu za vreme obavljanja posla.