понедељак, 27. децембар 2010.

PODELJENI PAKETIĆI DECI NAŠIH ČLANOVA

Večeras su u Narodnom pozorištu uz Novogodišnju predstavu podeljeni paketići deci naših članova.



Sindikalci su bili na visini zadatka i za nagradu im je Deda mraz dozvolio da se slikaju s njim.

четвртак, 23. децембар 2010.

НИКОЉДАНСКИ ВИКЕНД ОДМОР У КОВАЧИЦИ

Протеклог викенда, од 17.-19. децембра 2010. у Пословно-рекреативном центру "Релакс" у Ковачици, боравила је друга група рекреативаца, чланова нашег Синдиката.


Наша СО се поново потрудила да обезбеди рекреативни одмор својим члановима у овом прелепом центру.



Другу групу рекреативаца чинили су: Данијела Матејић, Сенка Павлица, Гордана Бајић, Срета Пфајфер, Тања Каран, Слободанка Муњас, Мира Перишкић и Боро Пекез.



Наши рекреативци су уживали у базену, ђакузију, сауни, фитнес сали и богатој понуди ресторана домаће кухиње.


Захваљујући богатом велнес и спа програму, али и рукама вештих масера који раде у "Релаксу" врло брзо можете напунити своје батерије и ослободити се нагомиланог стреса.
Следећа група рекреативаца посетиће овај предиван комплекс на пролеће следеће године.

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ZAPADNO-BAČKOG OKRUGA SOMBOR

03. decembra 2010. sa početkom u 12,00 časova u prostorijama "Gerontološkog centra" u Somboru održana je Izborna skupština sindikalne organizacije zdravstva i socijalne zaštite Zapadno-bačkog okruga Sombor. Skupštini su prisusvovali svi predloženi delegati, njih 61, što je za svaku pohvalu. Nakon otvaranja Skupštine, usvajanja Poslovnika o radu, izbora radnih tela, izveštaja verifikacione komisije i usvajanja izveštaja o petogodišnjem radu, pristupilo se izborima

Za predsednika Sindikalne organizacije Zapadno-bačkog okruga Sombor ponovo je izabrana Milena Nikolić, kojoj su svi delegati skupštine pružili ogromnu podršku. Za člana odbora POS izabran je Željko Dimović. Takođe su predloženi i kandidati za članove Nadzornog i Statutarnog odbora POS i ROS.

VELIKO SINDIKALNO NE

Oko 20.000 radnika, mladih, penzionera, nezaposlenih i svih ostalih zainteresovanih za sopstvenu sudbinu, okupilo se 22.oktobra u Novom Sadu na Trgu Slobode, na velikom protestu, da kažu jedno vreliko NE: ne Zakonu koji tera stare da rade, mlade ostavlja bez posla a penzionere dovodi na ivicu gladi, ne siromaštvu koje je zakucalo na vrata svih (neračunajući dva odsto ekstrabogatih), ne stalnom strahu od gubitka radnih mesta i ne neodgovrnom odnosu vlasti prema svima nama.

Protest je okupio radnike i žitelje iz cele Vojvodine i Srbije, od Subotice do Vranja, kao i sindikate, penzionere i mlade. Pored članova najbrojnijeg Saveza samostalnih sindikata učestvovali su i Sindikat ASNS, Konfederacija sindikata Vojvodine, Sindikat Sloga, Konfederacija slobodnih sindikata, Industrijski sindikati Srbije i Nezavisni sindikat policije. U velikom broju učešće na protestu su uzeli i članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti iz Vojvodine i Srbije koji su bili prepoznatljivi sa svojim posebnim obeležjima.