среда, 25. мај 2011.

DR ZORAN SAVIĆ NOVI PREDSEDNIK SINDIKATA

U Maloj sali Doma sindikata u Beogradu danas je održan 1. Kongres Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Kongresu je prisustvovalo više od 200 delegata i gostiju. Za novog predsednika Sindikata, odlukom velike većine već u prvom krugu, izabran je Zoran dr Savić iz Prokuplja.
U svom obraćanju prisutnima obećao je da će se zalagati za timski rad, koji je svakako osnov svake uspešne aktivnosti.
Očekuje nas najteži deo reforme zdravstvene zaštite i novi izazovi za Sindikat i članstvo u celini. Evidentno je da u proteklom periodu mnogo toga nije funkcionisalo kako treba, pa se od novog lidera s pravom očekuje da iznađe prava rešenja kao i da otvori sasvim nove dimenzije sindikalnog delovanja.
Danas su takođe izabrani članovi Statutarnog i Nadzornog odbora Sindikata.

понедељак, 23. мај 2011.

Ako još niste odlučili gde na odmor?

Ako se još dvoumite gde ćete na odmor ovog leta Vaša sindikalna organizacija vam nudi ponude sa mogućnošću plaćanja na više rata, koje možete dobiti elektronskim putem ili u kancelariji Sindikata.



Logos-naj iz Beograda nudi sledeće destinacije:
GRČKA
Krf, Skiatos, Thassos, Neos marmaras, Paralia, Olympic beach, Pefkohori, Hanioti, Polihrono

CRNA GORA
Čanj, Sutomore

BANJE
Mataruška, Bogutovačka, Prolom, Lukovska

PLANINE
Kopaonik, Zlatibor (vila "Don"), Zlatar

Rekreaturs iz Novog Sada ima u ponudi sledeće destinacije:
Čanj
Rafailovići
Kopaonik
Ivanjica
Zlatar
Srebrno jezero
Vrnjačka banja

недеља, 22. мај 2011.

U susret 1. Kongresu Sindikata

U sredu 25. maja 2011. godine u maloj sali Doma sindikata održaće se 1. Kongres Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.
Dobićemo novog predsednika Sindikata, a kandidati su Zoran dr Savić iz Prokuplja i Vesna dr Popović iz Čačka. Izvršiće se izbor Nadzornog i Statutarnog odbora.
Na sajtu Doma zdravlja Bačka Topola u toku je neka vrsta "internet duela", gde su kandidati za predsednika Sindikata bliže prezentovali svoje stavove.
Odgovore na postavljena pitanja prvi je dao Zoran dr Savić.
Ovim "duelom" prvi put je prekinuta praksa zaobilaženja članstva u donošenju veoma bitnih odluka, koja je važila u prethodnom periodu.
Članstvo se mora probuditi i uzeti aktivno učešće u rešavanju svojih problema.
Evidentno je da neki visoki sindikalni funkioneri shvataju neophodnost redizajniranja sindikalnih sajtova i umrežavanja sindikalnih organizaija, funkcionera, članova organa i samog članstva. To će drastično povećati akcione potencijale Sindikata i doprineti transparentnosti u radu.
Iskreno se nadam da će posle Kongresa Sindikata, ljudi čiji je način razmišljanja ostao na talasima primerenim nekim prohujalim vremenima ustupiti svoja mesta onima koji će moći da menjaju globalne koncepte. Sve se promenilo, pa mora i Sindikat. U protivnom ćemo ostati zaglavljeni u prošlosti bez perspektiva za budućnost.

USPEŠNI SPORTISTI OPŠTE BOLNICE

Sinoć je u restoranu "Dolce vita" održano završno veče RSI "Sombor 2011." u organizaciji Saveza samostalnih sindikata našeg grada. Sportisti Opšte bolnice su postigli veoma zapažene rezultate. U ekipnoj konkurenciji osvojena su prva mesta u košarci i stonom tenisu (muškarci) i odbojci (žene). Drugo mesto osvojila je muška ekipa u šahu.


U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto u stonom tenisu osvojio je Kristijan Tomasović, a drugo Željko Dimović. Drugo mesto na šahovskom turniru zauzeo je Srđan Siljanović. Naši fudbaleri su se plasirali u polufinale turnira u malom fudbalu, čija završnica je zbog kiše odložena za narednu nedelju. Sastaju se protiv ekipe Severtransa.

уторак, 10. мај 2011.

RADNIČKO-SPORTSKE IGRE - SOMBOR 2011

Savez samostalnih sindikata Sombora organizuje i ove godine radničko sportske igre svojih članova. Pobednici sa ovih takmičenja će se kvalifikovati za takmičenje na Zonskim RSI zone Bačka Palanka i na Radničkoj olimpijadi radnika Vojvodine koja će ove godine biti održana u Bačkoj Palanci. U cilju širenja amaterskog sporta među radnicima i nastojanja da se zaposleni u preduzećima što više druže i kroz druženja ujedinjuju, takmičenja se održavaju u svim sportskim disciplinama od 2004. godine. Opštu bolnicu Sombor ove godine predstavljaju muške ekipe u malom fudbalu, košarci i kuglanju i ženska odbojkaška ekipa. U pojedinačnoj konkurenciji učestvuju takmičari u kuglanju, tenisu, stonom tenisu i šahu, a u ženskoj konkurenciji kuglašice.
Prve na teren izlaze odbojkašice Opšte bolnice u petak 13. maja u 16 časova u "Sokolskom domu". Fudbaleri nastupaju u "A" grupi i prvu utakmicu igraju u ponedeljak 16. maja u 16.30 časova protiv Vodokanala.
Dođite da ih zajedno bodrimo!!!

петак, 6. мај 2011.

REPORTAŽE U SOMBORSKIM

U današnjem izdanju "Somborskih novina" objavljen je tekst sa godišnje Skupštine našeg Sindikata na strani broj 14.

Takođe u današnjem izdanju "Somborskim" objavljena je i reportaža sa manifestacije "Dani medicinara u Italiji 2011" na strani broj 20.