четвртак, 23. јун 2011.

SUSRETI ZDRAVLJA NA KRFU

Drage kolege i cenjeni članovi Sindikata. Na Krfu su trenutno u toku 16. "Susreti zdravlja". Verovatno ste putem medija obavešteni šta se ovde dešava. Svoje lične utiske, zamerke i stavove izneću nakon povratka u Srbiju. Srdačan pozdrav svima!!!

четвртак, 16. јун 2011.

DOBAR PROVOD U KOVAČICI

Proteklog vikenda treća grupa rekreativaca, članova našeg Sindikata, boravila je u poslovno-rekreativnom centru "Relax" u Kovačici. To je pitoma južnobanatska varoš koja se nalazi između triju gradova: Beograda, Zrenjanina i Vršca.
Naši članovi obišli su Debeljačka jezera gde sportski ribolovci i rekreativci mogu da se bave komercijalnim ribolovom. Jezera su poribljena različitom vrstom rečne ribe: šaranom, štukom, babuškom, smuđem, amurom i somom.
Ovakav izbor mami i hobi ribolovce, ali i profesionalne takmicare iz cele zemlje i inostranstva.
U okviru jezerskog kompleksa nalazi se restoran domaće kuhinje i ribljih specijaliteta, prostrani parking, a u planu je izgradnja bungalova za smeštaj gostiju.
Kulturna ponuda Kovačice je veoma bogata, tako da ne treba propustiti posetu lokalnim galerijama, ateljeima, muzejima...

U subotu 11. juna u Kovačici je održano polufinalno takmičenje trubačkih orkestara za područje AP Vojvodine i grada Beograda za plasman na finalno takmičenje Sabora trubača u Guči. Bila je ovo odlična prilika da naši rekreativci uživaju uz fenomenalne zvuke truba.

недеља, 12. јун 2011.

Održan edukativni seminar za članove pokrajinskih organa Sindikata

U predivnom ambijentu vile "Majur" na Kelebiji održan je dvodnevni seminar za članove pokrajinskih organa Sindikata. U petak 10. juna se rad odvijao kroz radionicu na temu "Upravljanje stresom kod zdravstvenih radnika". U subotu 11. juna je na programu bilo planiranje aktivnosti Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Kroz formu radionice, članovi organa podeljeni u pet grupa trebalo je da definišu najvažnije ciljeve za ovu godinu. Sve grupe su radeći odvojeno prepoznale uglavnom iste ciljeve, koji su toliko životni da su se sami nametnuli. Sindikat će u narednom periodu raditi na ostvarivanju sledećih ciljeva:

1. Relizacija prava iz Posebnog kolektivnog ugovora i zaključivanje kolektivnih ugovora kod poslodavca.
2. Promena Uredbe o koeficijentima. Ovaj cilj ima više segmenata: ponovno uspostavljanje raspona zarada koji su narušeni povećanjem minimalne zarade, prepoznavanje određenih novih profila u zdravstvu i ispravljanje ranije uočenih nedostataka u Uredbi.
3. Rad na omasovljenju članstva
4. Kvalitetno informisanje članstva korišćenjem svih raspoloživih mogućnosti ali i snažniji marketinški nastup prema korisnicima usluga. Poboljšanje komunikacije na relaciji članstvo⇒organi Sindikata i nosioci funkcija na svim nivoima i povratno.
Mnogo snažnije prisustvo najviših organa u sindikalnoj bazi.
5. Aktivnije uključivanje mladih u rad Sindikata kroz stvaranje uslova da mladi participiraju u radu sindikalnih organa, što bi uz korišćenje savremenih sredstava komunikacije doprinelo da mladi istaknu svoje ciljeve, potrebe i očekivanja od Sindikata. Nephodno je mladima približiti ideje sindikalizma i solidarnosti i pripremiti ih da aktivno učestvuju u radu na ostvarivanju svojih prava.
U radu ovog dvodnevnog seminara ispred naše SO i Zapadno-bačkog okruga učestvovao je Vladimir Kuzmanov.

среда, 1. јун 2011.

11. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Danas je u sali za sastanke Grudnog odeljenja održana 11. sednica Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor. Sednici je prisustvovalo 17 članova IO. Na dnevnom redu su bile aktivnosti u Sindikatu između dve sednice, razmatranje nacrta Pojedinačnog kolektivnog ugovora i tekuća pitanja.
Predsednik Dimović je informisao članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice. Kako je ocenjeno prva redovna godišnja Skupština je protekla na veoma zavidnom nivou, prilikom čeka su sumirani ostvareni rezultati u prethodnom periodu. Članovi SO su veoma uspešno predstavljali Opštu bolnicu na RSI “Sombor 2011.” Prvi Kongres Sindikata ZZSZS održan je 25. maja u Beogradu, nakon čega smo dobili novog predsednika Sindikata dr Zorana Savića iz Prokuplja. Novi predsednik Sindikata je i pre izbora imao podršku kako naše SO, tako i čitavog Zapadno-bačkog okruga. Nadamo se da će on u narednom periodu opravdati naša očekivanja. Za člana Nadzornog odbora Sindikata izabran je Željko Dimović, a za člana Statutarnog odbora Vojislav Živković iz Bačke Topole, što se tiče Vojvodine.
Članovi IO su ocenili da je nacrt PKU, u čijoj izradi su učestvovali timovi od strane poslodavca i Sindikata, manje-više korektan, i uz nekoliko primedbi i sugestija dali saglasnost predsedniku Dimoviću da ga potpiše.
Pod tačkom tekuća pitanja predsednik SO izveštava članove IO o isporuci ogreva, odlasku na 16. “Susrete zdravlja” na Krf, pripremi Biltena broj 5, pomeranju odlaska treće grupe rekreativaca u “Relaks” centar u Kovačici za sledeći vikend i načinu rada sindikalne kancelarije u letnjem periodu.
Članovi IO usvojili predlog predsednika da u buduće poklon-čestitka za treće dete iznosi 10.000,00 dinara.
U vidu donacije od turističke agencije “Ivontravel” dobili smo jedno mesto za učešće na manifestaciji “Dani medicinara u Pragu 2011”. Predlog predsednika je da se ova nagrada dodeli “najaktivnijem” članu IO na osnovu odluke stručne komisije.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio predlog predsednika da sledeća grupa rekreativaca boravi od 02.-04. septembra u kompleksu “Drinska oaza”.
Ovo je divno mesto namenjeno ljubiteljima odmora, avanturizma, rekreacije i ribolova. Nalazi se u selu Velika Reka, između Malog Zvornika i Ljubovije.
Više informacija i foto-galeriju možete pogledati na adresi www.drinskaoaza.com.
Naša SO obezbediće boravak za 12 svojih članova u ovom predivnom kraju. Mole se svi zainteresovani da se u što kraćem roku prijave svojim sindikalnim predstavnicima ili u kancelariji Sindikata.