среда, 30. новембар 2011.

PROMOCIJA SINDIKATA ZAPADNO-BAČKOG OKRUGA NA KOPAONIKU

O lepotama Kopaonika možete saznati iz turističkim kataloga, ali za potpun doživljaj njegovih čari neophodno je doći na obronke ove prelepe planine i uživati. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju, očuvanoj prirodnoj sredini i tradicionalnom gostoprimstvu stanovništva, seoski turizam na Kopaoniku razvija se iz godine u godinu.
Do Kopaonika se dolazi iz pravca Jošanicke Banje ili iz pravca Brusa.
Na Kopaoniku preovlađuje umereno-kontinentalna klima.
Preko 200 dana godišnje obasjan suncem, a 165 dana pod snežnim pokrivačem, sa svojim prirodnim vrednostima i znamenitostima, očuvanim šumama i čistim vazduhom jedna je od najlepših planina u Srbiji.
U okviru Nacionalnog parka i širem području Kopaonika javljaju se termomineralni izvori i banje.


Proteklog vikenda, kao što je i najavljeno, članovi Sindikata ZZSZS Zapadno-bačkog okruga boravili su u kući za odmor "Dobrodolac", koja se nalazi u turističkom centru Brzeće na istočnim obroncima Kopaonika.
Sobe vile “Dobrodolac” su lepo opremljene (tv i kupatilo), a u restoranu se služe specijaliteti kopaoničkog kraja. Kuća za odmor se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini od 1.100 metara koja pruža sva lekovita dejstva čistog vazduha (efekat vazdušne banje) za idealan oporavak i odmor svake porodice.
U letnjem periodu za posetioce se organizuju pešačke ture i izleti do svetilišta Metođe, Mramora, izvorišta Duboke, Ravnog Kopaonika, lokalnih vodenica itd.

U zimskom periodu turistički kompleks „Dobrodolac“ predstavlja pravi raj za skijaše. Objekat je samo 250 metara udaljen od ski lifta „Bela reka I“ i oko 500 metara od hotela "Junior".
Rekreativci našeg okruga su tokom vikend odmora obišli manastir "Lazaricu", apartmansko nasalje "Konaci Sunčani vrhovi", mesto Brzeće i vodopad "Jelovarnik", te uživali na zabavama uz živu svirku i organizovali takmičenje u pikadu.
Siniša Ernjaković iz apoteke najuspešniji je učesnik pikado kupa, koji je kao nagradu dobio gratis učešće na sledećoj manifestaciji našeg okruga. Od dama najuspešnija je bila Ivona Popović iz ZZJZ, kojoj će biti uručena utešna nagrada.

понедељак, 28. новембар 2011.

СИНДИКАТ ПОЈАЧАВА ПРИСУСТВО У МЕДИЈИМА

Три репрезентативна синдиката - Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије, Синдикат лекара и фармацеута Србије, ГСЗСЗ "Независност", као и Синдикат медицинских сестара и техничара одржаће у среду, 30. новембра (11. сати , Медија центар) заједничку конференцију за новинаре.
Истог дана у 17.30, председник нашег Синдиката др Зоран Савић биће гост Јелене Николић у получасовној емисији "Чист рачун" на ТВ "Авала" у којој ће говорити о положају запослених у здравству, разлозима за протест и противљењу Синдиката усвајању новог закона о платама.
Информација преузета са сајта нашег Синдиката.

четвртак, 24. новембар 2011.

PROTEST SINDIKATA ZDRAVSTVA

Članovi Republičkog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održali su danas polučasovni protest ispred Vlade Srbije zbog sporosti u rešavanju zahteva koji se tiču poboljšanja materijalnog položaja zdravstvenih radnika.
Predsednik našeg Sindikata Zoran dr Savić rekao je novinarima da su članovi Sindikata nezadovoljni zbog sporosti u realizaciji onog što je dogovoreno na sastanku sa ministrom zdravlja Zoranom dr Stankovićem 28. oktobra.
Naši predstavnici traže realizaciju onog što je dogovoreno, a to je, isplata jubilarnih nagrada, kao i dogovor o predlogu Protokola u vezi sa cenom rada za iduću godinu u roku od 20 dana.
Prema Savićevim rečima , rok je istekao, a Predlog protokola nije dat.
"Izražavamo protest zbog izjave ministra zdravlja da je postignut dogovor sa reprezentativnim sindikatima u vezi Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama", rekao je Savić dodajući da sa Sindikatom zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti nije postignut nikakav dogovor.
Savić je istakao da je jedan od zahteva Sindikata njegovo povlačenje iz skupštinske procedure, jer je, kako kaže, nepovoljan za zdravstvene radnike i korisnike zdravstvene zaštite.
Predstavnici Sindikata traže i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u socijalnoj zaštiti.
Savić je najavio da će na današnjoj sednici Republičkog odbora Sindikata biti doneta odluka o daljim aktivnostima.
Član predsedništva sindikata Dunja dr Civrić je rekla da se Sindikat protivi mogućnosti smanjenja zarada bilo kome u zdravstvu, a da predloženi zakon otvara mogućnost za to.
Ona je navela i da nisu stvoreni uslovi za plaćanje lekara po učinku, navodeći da se reforma plaćanja u zdravstvu ne može sprovoditi najpre kroz plate zaposlenih, već raspodelom sredstava kako oni ne bi bili oštećeni.

уторак, 22. новембар 2011.

U IŠČEKIVANJU JUBILARNIH NAGRADA

Danas je u sali za sastanke na Grudnom odeljenju, sa početkom u 12 časova, održana 14. sednica IO naše Sindikalne organizacije, uz prisustvo 20 članova odbora, što je za svaku pohvalu.
Pored informacija o protestnim aktivnostima, predsednik je obavestio članove IO o aktivnostima između dve sednice i održanim sastancima POS i ROS.
Predsednik izveštava članove IO da su veoma uspešno realizovani 3. "Dani medicinara" u Pragu, u organizaciji naše SO i TA "Ivontravel". Analiziran je Protest od 25. oktobra i sastanak Komisije za izradu Kolektivnog ugovora kod poslodavca, održan 11. novembra.
Članovima IO je predočen predlog isplate jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu, ukoliko se obezbede sredstva, kao i predlog isplate zaostalih jubilarnih nagrada za period 2004-2008 god.
Gordana Resanović novi je potpredsednik SO, a Milan Zejak novi član Okružnog odbora, jednoglasnom odlukom članova IO.
Novi član IO iz kuhinje je Rajka Bastaja, a dosadašnji član IO Vladimir Kuzmanov se zahvalio na ukazanom dosadašnjem poverenju i predložio da umesto njega novi član Odbora bude Vukica Vuksan.
Pod tačkom razno potvrđeno je učešće članova SO na rekreativnom odmoru na Kopaoniku od 25.-27. novembra, razmatran je nastavak saradnje sa Vojvodinašumama, određena vrednost Novogodišnjih paketića i donešena odluka o štampanju reklamnog materijala.

петак, 18. новембар 2011.

ЧЛАНОВИМА СИНДИКАТА

Ha састанку одржаном у Министарству здравља, 18. новембра 2011. године, којем су присуствовали помоћница Министра здравља Зорица Павловић са сарадницима и чланови Комисије репрезентативних синдиката за праћење примене Колективног уговора, добили смо следеће

ИНФОРМАЦИЈЕ
1. Јубиларне награде за 2009. и 2010. годину биће исплаћене крајем новембра и у децембру 2011. године. Министарство здравља ће установама здравства доставити инструкцију о начину исплате. Средства за исплату јубиларних награда обезбеђује РФЗО за уговорени број радника. Право на јубиларну награду остварују сви запослени у установама здравства.
2. Протокол за 2012. годину још није припремљен, јер су тек 17. новембра 2011. године завршени преговори са представницима ММФ-а. Неопходно je да представници Министарства финасија ураде анализу договореног и дају передлог финансијских могућности, после тога ће Министарство здравља, односно Влада PC, доставити предлог Протокола репрезентативним синдикатима.
Вест преузета са сајта нашег Синдиката.

уторак, 15. новембар 2011.

Novembarski broj lista "Zdravlje"

Izašao je novembarski broj sindikalnog časopisa "Zdravlje" koji se detaljno bavi oktobarskim protestima, kao i razlozima koji su do njih doveli. Možete ga pročitati ovde.

Za 17. novembar su zakazani novi razgovori ministra zdravlja sa reprezentativnim sindikatima, a za 24. novembar sednica Republičkog odbora na kojoj će se razmotriti rezultati tih razgovora i odlučiti o daljim aktivnostima Sindikata.

петак, 11. новембар 2011.

NEODOLJIV ŠARM STARE EVROPSKE DAME NA VLTAVI

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor i turistička agencija “Ivontravel” iz Novog Sada organizovali su od 02.-07. novembra 3. “Dane medicinara“ u Pragu. Ova manifestacija koja je na dobrom putu da postane tradicionalna po drugi put je okupila zdravstvenjake iz čitave Srbije i Crne Gore u „Zlatnom gradu“.
Ne bez razloga, pošto je Prag već duže vremena jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi. On je takođe uzbudljiv grad koji nudi miks umetnosti, muzike, plesa, filma i pozorišta. Ovaj dragulj originalne evropske arhitekture je prekrasan i romantičan grad sa pogledima koji oduzimaju dah, spokojnim vrtovima, vožnjama brodovima Vltavom i opuštajuće šetnje po ulicama popločenim kamenjem. Čak sa svojom istorijom koja stiže više od hiljadu godina, glavni grad Češke je takođe jedan vrlo napredan grad sa luksuznim hotelima, odličnim restoranima koji pružaju tradicionalnu češku i internacionalnu kuhinju, trendi klubovima i očaravajućim pivnicama.


Grad boema, piva, kulture i dobrog provoda je prekrasno očuvan grad, neuništen u 2. Svetskom ratu sa neverovatnom arhitekturom i impresivnim brojem starih zgrada, krivudavih ulica i poznatih znamenitosti poput Karlovog mosta, Starogradskog trga, Praškog dvorca, itd.
Svugde u Pragu možete otkriti nešto od njegove bogate istorije koja kreće od Svetog Rimskog carstva, Habsburške monarhije, Prve Čehoslovačke Republike, Nacističkog protektorata Češke i Moravije, komunističke Republike čehoslovačke sve do današnje Demokratske Republike Češke.
Kao i prošle godine i ova grupa medicinara je obišla najznačajnije znamenitosti “grada sa 100 tornjeva”.
Prelaskom preko Karlovog mosta stiže se u Staré Město ( Stari grad ). Stari grad, na desnoj obali Vltave, je izuzetno zanimljiv kako zbog svoje istorije, tako i zbog lepote srednjovekovnih kućica. Ovde možete da posetite: Kulu Starog grada, Trg republike, Galeriju Viteškog reda, Gradsku većnicu...


Staro gradski trg (najznačajniji trg starog Praga sagrađen još u 12. veku) pored Stare gradske većnice i Tinske crkve, tu se nalaze i barokna Crkva Sv. Nikole, Kinski palata u rokoko stilu sa Nacionalnom galerijom grafi ke, Kuća “ Kod kamenog zvona” i spomenik Janu Husu), Tinska crkva, Ungelt sa Tinskim kvartom, Rudolfi num (palata iz XIX veka u stilu eklektizma, u kojoj praška filharmonija izvodi koncerte).
Posebno zanimljivost u ovom delu Praga je Astronomski sat iz 1410. god. (Orloj) Na svaki otkucan sat gomile ljudi stoje ispred njega i čekaju da vide figurice apostola koje se smenjuju.
Ono što je nesumljivo jedna od najvećih atrakcija ovog grada je Praški zamak (Hradčany). U Hradčanima možete da vidite: Manastir svetog Đorđa (osnovan 973. godine kao manastir Benediktinki), Katedralu Svetog Vida (građena je tokom celog XIV veka u stilu internacionalne gotike), u čijoj kripti se nalaze grobovi najpoznatijeg češkog kralja Karla IV i austrijskog imperatora Rudolfa II Habsburškog... Tu je i Zlatna ulica (niz kuća iz 16. veka, sagrađenih između utvr-đenja u gotičkom stilu).
Učesnici turističkog putovanja su uživali u panoramskom razgledanju Praga brodom (otmena atmosfera grada uz točeno pivo, kafu i muziku B. Smetane), kao i u izletima do Karlovih vari i Drezdena.


Slobodno vreme svako je iskoristio na svoj način, kako bi u najboljem svetlu doživeo sve lepote koje pruža ova stara evropska dama na Vltavi.
Ono za šta ne morate da se brinete je - da li ćete pronaći pivnice. Ima ih na svakom koraku. Češke pivnice imaju specifi čan šmek. U kojoj god smo bili pili smo odlično pivo! Preporučujemo “Pilsner Urquell”, Krušovice i crno „Kozel“. Interesantno je da je krigla piva jeftinija od sokova ali i od nekih kiselih voda. Kriglu (0.5) u centru ćete platiti i do 100 kruna, dok je na drugim mestima cena oko 30 kruna.


Što se tiče zabavnog dela programa na 3. “Danima medicinara” organizatori su se potrudili da ove godine ponude nešto zanimljiviji sadržaj, pa je tako u jednoj od najlepših pivnica u centru Praga “Obecni dum” organizovano takmičenje u brzom ispijanju piva. Najuspešniji je bio Marko iz Beograda, pobedivši u finalu jednu damu iz Vršca.


Muzički deo programa je bio posebno interesantan. Nakon pivnice medicinari su nastavili druženje u hotelu “Olympic”, gde su bili i smešteni. Zabavljao ih je somborski muzičar Saša Beljanski, kao i naredne večeri u diskoteci “Očka”.
Nismo zaboravili ni šoping. Pre nego što krenete promenite dosta para. Trebaće vam. Česi su majstori da vam uzmu pare. Suveniri su na sve strane: knjige, češko staklo, krigle, slike i razna druga obeležja Praga, ali poprilično skupi. Naročito u centru oko starogradskog trga. Prag je prepun tržnih centara i hipermarketa.
Tri dana koja smo proveli u Pragu nisu dovoljna da se obiđe ovaj prelepi Zlatni grad! Mnogo toga se rečima ne može opisati. U povratku svratili smo u Beč, gde smo takođe proveli jedno lepo popodne.

Fotografije sa ove manifestacije možete naći na FB profilu Dani Medicinara Ivontravel.

Pozivamo Vas u svet nezaboravnih putovanja, odličnih žurki i vrhunskog provoda.
“Ivontravel i Sindikat info team“ nastavlja sa radom i sa zadovoljstvom Vam predstavlja svoj novi projekat 4. “DANE MEDICINARA” - Španija, Francuska, Italija 2012.
Ova manifestacija će se održati od 23. maja do 01. juna naredne godine. Prijavite se na vreme!!!

уторак, 8. новембар 2011.

REKREATIVNI ODMORI

planina TARA - vila "Nina" - Kaluđerske Bare

Vila NINA je savremeni planinski apartmanski objekat koji se nalazi u samom centru planine Tare, na Kaluđerskim Barama i nadmorskoj visini od 1050 m. Zbog dobre lokacije, kvalitetne gradnje, modernog enterijera vila predstavlja idealno mesto za vaš odmor.
U dvorištu vile su dva letnjikovca i roštilj. Ispred vile je obezbeđen parking za goste.
U poslovnom prostoru u prizemlju objekta u pripremi je "Sport Caffe".
Udaljenost od restorana Jeremičak je 400 m, a od hotela Omorika (bazen, sauna, poslastičarnica, noćni bar, diskoteka, kuglana, teretana...) je 1 kilometar.
Raspolaže sa 12 apartmana sa centralnim grejanjem i centralnim bojlerima sa toplom vodom u svim kupatilima, Total TV programima (14 kanala).
Svaki apartman je sa komplet opremljenom kuhinjom, posteljinama i ostavama.Sve terase su južno orijentisane sa pogledom na pejsaže Tare i Zlatibora.
U neposrednoj blizini su staze za sankanje, skijanje i sportski tereni.
Od vile se mogu realizovati i izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, obići grad Mećavnik i Šarganska osmica, Zlatibor, do Perućca sa jezerom i rekom Vrelo i grada Bajine Bašte.
Cena najama studija i apartmana već od 800,00 dinara po osobi.


KOPAONIK - kuća za odmor "Dobrodolac"

Kuća za odmor ''Dobrodolac'' se nalazi u turističkom centru Brzeće na istočnim obroncima Kopaonika, preko 200 dana godišnje obasjan suncem, a 165 dana pod snežnim pokrivačem, sa svojim prirodnim vrednostima i znamenitostima očuvanim šumama i čistim vazduhom jedna je od najlepših planina u Srbiji. Sobe vile “Dobrodolac” su lepo opremljene (tv i kupatilo), a u restoranu se služe specijaliteti kopaoničkog kraja. Kuća za odmor se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini od 1.100 metara koja pruža sva lekovita dejstva čistog vazduha (efekat vazdušne banje) za idealan oporavak i odmor svake porodice.
U letnjem periodu za posetioce se organizuju pešačke ture i izleti do svetilišta Metođe, Mramora, izvorišta Duboke, Ravnog Kopaonika, lokalnih vodenica itd.
U zimskom periodu turistički kompleks „Dobrodolac“ predstavlja pravi raj za skijaše. Objekat je samo 250 metara udaljen od ski lifta „Bela reka I“.
Cene dnevnog aranžmana po osobi:
noćenje+doručak=1.150,00 din
polupansion=1.450,00 din
pansion=1.650,00 din
Deca od 3-12 godina 50% od cene, a deca do 3 godine besplatno.

ZLATIBOR - Vila “Zovin cvet” i apartmani “Zlatiborka”

Vila „Zovin cvet“, okružena šumom nalazi se u jednom od najlepših naselja Zlatibora – u tihom i prijatnom naselju Zova, udaljenom 2km od Tržnog centra.
Vila „Zovin cvet“ raspolaže sa dva dvosobna apartmana (kapaciteta 7 ležaja), dva jednosobna apartmana (kapaciteta 4 ležaja), sa dve dvokrevetne sobe, četiri dvokrevetne sobe sa pomoćnim sobama (2+2) i jednom trokrevetnom sobom (ukupno 33 ležaja sa dodatnih 8 pomoćnih ležaja). Objekat poseduje centralno grejanje.
Gostima Vile „Zovin cvet“ u letnjim mesecima na raspolaganju je zatvoreni bazen.
Svoje sportske aktivnosti možete upotpuniti šetnjama, vožnjom bicikla ili igrama u prostranom dvorištu.
U okviru vile nalazi se i restoran domaće kuhinje.
Domaćini poseduju market i pekaru pa je u sklopu usluge po dogovoru i jutarnja isporuka osnovnih kućnih potrebština (namirnica, štampe...).
U sali sa 15 mesta, možete organizovati druženja ili radne sastanke.
Apartmani Zlatiborka nalaze se u jednom od najlepših delova Zlatibora u blizini Titove vile, udaljeni od centra oko 10 minuta hoda. Gostima je na raspolaganju pet studio apartmana u koje se udobno mogu smestiti 3-4 osobe. Svi apartmani su kompletno opremljeni za udoban boravak (francuski ležaj + pomoćni, kablovska TV, CD player, centralno grajanje).
U neposrednoj blizini apartmana je dečje igralište i restoran, a na samo nekoliko metara nalaze se market, pekara i mesara.
Za goste je obezbeđen parking prostor.
Cena najama soba i apartmana po osobi je 800,00 dinara.
Deca od 3-12 godina 600,00 dinara, a do tri godine besplatno.

VRNJAČKA BANJA - Vila LUX

Vila LUX se nalazi na samom ulazu u Vrnjačku Banju, u neposrednoj blizini autobuske stanice.
U svom sastavu ima 18 savremeno opremljenih soba, restoran i dve velike terase. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima TV, kupatilo, telefon i sopstveni balkon, a usluge room servisa su gostima na raspolaganju 24 časa. Restoran u svom sastavu ima odvojenu banket salu sa ukupnim kapacitetom od 60 mesta. Pogodan je za održavanje manjih skupova, poslovnih sastanaka, seminara, kao i organizovanje svih vrsta proslava (rođendani, svadbe, poslovni ručkovi i dr.), a sve to uz muzičku pratnju. Kuhinja raspolaže raznovrsnim nacionalnim i internacionalnim specijalitetima, kao i bogatim izborom pića. Gostima je na raspolaganju pristupačan parking prostor. Ukoliko se ukaže potreba, svojim gostima vila LUX obezbeđuje pristup Internetu. Za sve napred navedeno, garancija je visokoobrazovano i stručno osposobljeno osoblje koje će svojim gostima pružiti maksimum, a sve radi njihovog što prijatnijeg boravka u vili.
Cene usluga po osobi:
NOĆENJE (dvokrevetna-trokrevetna) 990,00-890,00 din
NOĆENJE+DORUČAK (dvokrevetna-trokrevetna) 1140,00-1040,00 din
POLUPANSION (dvokrevetna-trokrevetna) 1530,00-1430,00 din
PANSION (dvokrevetna-trokrevetna) 1880,00-1770,00 din
Deca do 6 godina imaju gratis, a deca od 6-12 godina starosti imaju popust 50% ukoliko ne koriste poseban ležaj.


REZERVACIJA SMEŠTAJA:
U ovim objektima je moguće boraviti tokom cele godine kao i rezervacija dužine boravka po želji (produženi vikend, 7 dana, 10 dana...).
NAČIN PLAĆANJA:
Do 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane (broj rata zavisi od iznosa ukupnog zaduženja).

Održane sednice ROS i Okružnog odbora

U Beogradu je 3. novembra održana sednica Republičkog odbora. Glavna tema je bio razgovor održan 28. oktobra u Ministarstvu zdravlja na kome su razmatrani zahtevi sa velikog protesta koji je Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održao 25. oktobra uz prisustvo više od dve hiljade zaposlenih u zdravstvu. Ministarstvo zdravlja je očigledno ozbiljno shvatilo poruke sa protesta i ministar Stanković je zatražio dodatno vreme od 20 dana u kojem bi obavio konsultacije i istražio mogućnosti za ispunjavanje naših zahteva.
Juče smo održali sednicu Okružnog odbora na kojoj je razmatrana informacija sa sednica POS-a i ROS-a i izvršena analiza protesta.
Stav svih članova Okružnog odbora da naši eventualni naredni protesti budu još masovniji, ali ne možemo, a da ne izrazimo zadovoljstvo činjenicom da je ovaj protest naišao na veliki odjek. Nažalost neki mediji su se u svojim izveštajima fokusirali na one koji tom prilikom objektivno i nisu imali šta da kažu. Naš odbor i dalje insistira na boljoj medijskoj propagandi.
Najsvežija informacija je da je nakon više od pola godine izbegavanja, za sutra zakazan sastanak Komisije za praćenje i sprovođenje posebnog kolektivnog ugovora, što je značajan pomak i prilika da se brojne teme stave na dnevni red. Jubilarne nagrade za 2009. 2010. godinu biće isplaćene na teret RZZO što je svakako dobra vest. U skladu sa manirom korektnog pregovarača Sindikat neće organizovati nove protestne aktivnosti u periodu do novog sastanka sa ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem, iako naši glavni zahtevi nisu ispunjeni. Nova sednica Republičkog odbora je zakazana za 24. novembar, kada će se razmotriti nove informacije od strane Ministarstva zdravlja i biti donesena odluka o daljim aktivnostima.
I na kraju još jedna informacija koja posebno raduje, Sindikat je objavio konkurs u Večernjim novostima za prijem u radni odnos pravnika sa 5 godina radnog iskustva.

уторак, 1. новембар 2011.

NOVO U SINDIKALNOJ PONUDI

ADIDAS MUŠKE PATIKE
brojevi od 41-45
dve boje
cena 3.000,00 dinara



NIKE 2011 KOŽNE
brojevi od 41-45
dve boje
cena 5.000,00 dinara



NIKE CAPRI DUBOKE MUŠKE
brojevi od 41-46
crne i bele
cena 2.500,00 dinara



NIKE CAPRI MUŠKE
brojevi od 41-46
crne i bele
cena 2.500,00 dinara



NIKE CAPRI ŽENSKE
brojevi od 36-41
crne i bele
cena 2.500,00 dinara



NIKE DUBOKE KOŽNE MUŠKE
brojevi od 41-46
crne i bele
cena 2.500,00 dinara



NIKE DUBOKE ŽENSKE
brojevi od 36-41
crne, bele i srebrne
cena 2.500,00 dinara



NIKE TAILWIND +4 KOŽNE
brojevi od 41-46
cena 4.000,00 dinara



NIKE TAILWIND 2010 KOŽNE
brojevi od 41-46
tri boje
cena 4.000,00 dinara



Način porudžbine:
u kancelariji Sindikata
e-mail: sindikatob@gmail.com
telefoni: 025 422 637 i 069 554 0370
Slanje paketa:
Cityexpress / Lično preuzimanje
Plaćanje:
Slanje pouzećem / Lično preuzimanje

DOSTA NAM JE PUSTIH OBEĆANJA

Juče je održana 4. sednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Glavna tema su bili razgovori koji su u petak održani sa ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem. Predsednica POS-a dr Dunja Civrić je kao član delegacije našeg Sindikata učestvovala u tim razgovorima. Ministar Stanković je u razgovorima izneo da izmena Zakona o platama i kapitacija mora da se sprovede zbog obaveza preuzetih prema MMF-u, ali da neće dolaziti do smanjenja plata. Takođe je rekao da će se izvršiti isplata jubilanih nagrada za 2009. i 2010. godinu na teret RZZO sa početkom od 1. decembra, a za 2011. u januaru 2012. godine. Obavešteni smo i da je rekao da mu treba oko 20 dana da vidi sa ministarstvom finansija o mogućnostima za povećanje zarada zaposlenima u zdravstvu. Razgovaralo se i o posebnom sredstvima koje bi država izdvojila za zapošljavanje novih stručnih kadrova (mimo ugovorenih) . Razgovaralo se i o nepoštovanju kolektivnih ugovora od strane pojedinih direktora i o spremnosti ministarstva da takvim direktorima Fond ne daje novac za platu. Takođe se razgovaralo o delovanju Komore zdravstvenih ustanova koja svojim delovanjem ne doprinosi niti zdravstvu, niti dobrim odnosima unutar njega. Izražena je spremnost ministarstva da se pošalje dopis svim direktorima da akti Komore zdravstvenih ustanova ne mogu imati nikakvo pravno dejstvo. Istaknut je pozitivan odnos novog ministra prema sindikatima kao kontrast u odnosu na prethodnog.
Članovi POS-a su u diskusiji istakli da smo do sada već dobili dosta obećanja koja su ostala mrtvo slovo na papiru. Pokrenuto je pitanje isplate toplog obroka i regresa, koji je nama navodno u koeficijentu i da bi to bio prvi znak dobre volje od strane novog ministra.