петак, 24. фебруар 2012.

АНКЕТА О РАДУ СИНДИКАТА

Протеклих дана у болници је спроведена анкета о раду наше синдикалне организације.
Учешће у анкети је било добровољно и анонимно. Анкету је испунило 114 чланова Синдиката, и то 112 анкетираних листића важећих и 2 неважећа – без одговора на сва питања.
Први део анкете је обухватао одговоре на питања у којој мери су чланови Синдиката задовољни: доступношћу информација о раду Синдиката, непосредном сарадњном са делегатима у ИО, радом Комисија, Билтеном синдикалне организације, сарадњом СО са Послодавцем, рекреативним одморима, радним временом канцеларије, радом председника, радом секретара, подршком Синдиката.

Анализирајући напред наведено, долази се до закључка да је просечан проценат веома незадовољних и незадовољних 8% од укупних испитаника, просечан проценат ни задовољних ни незадовољних је 22,8 % од укупно анкетираних чланова, а задовољних и веома задовољних у просеку је 69,2, што доказује да синдикална организација улаже велики рад да би задовољио потребе својих чланова. Синдикат у свом будућем раду мора пронаћи решења и заинтересовати неопредељене чланове за своје активности, и њихово укључење у рад Синдиката, такође мора побољшати сарадњу са Послодавцем, борећи се за остваривање права запослених чланова Синдиката, стварањем бољих услова за рад, остваривањем већих зарада, исплату јубиларних награда...Такође мора побољшати рад Комисија, и пружити више информација у вези рада Комисија. Подршка запосленима се у будућем раду мора повећати,на начин да је Синдикат доступан сваком запосленом за сва питања или проблеме, и решавање истих.

Други део анкете (Б) се односио на организовање бесплатних радионица кроз Пројекат „ипак је битно“, и од укупно анкетираних чланова, за радионице се определило 66, што представља 59 % свих испитаника. За кулинарску радионицу се определило 18%, за рачунаре 52%, за радионицу страног језике 30% анкетираних чланова. Од свих наведених страних језика, 74% испитаника се одлучило за енглески језик, 8% за италијански, 6% за немачки, 4% за мађарски језик, и са 1,6% за француски, турски, руски, шпански и јапански језик.
За будуће радионице је предложено: плесна радионица, кућне чаролије, радионица за масере и радионица „моја права“.
Анализом другог дела анкете, закључак је да су чланови веома заитересовани за организовање радионица, и да ће реализација пројекта бити веома успешна.

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити ОБ „Др Радивој Симоновић“ Сомбор је задовољан урађеном анкетом. Досадашњи рад Извршног одбора Синдиката, за непуне 2 године, се може оценити задвољавајуће. Новине које је организовао у свом раду су Комисије, како би се што више чланова укључило у рад Синдиката и доношење одлука, основао је Билтен, као одличан начин информисања, омогућио великом броју чланова бесплатне рекреативне одморе, у 2012 години осмислио Пројекат бесплатних радионица са циљем повећање квалитета знања и примена истих у животу и раду запослених чланова Синдиката, али наравно, увек је потребно боље и више радити, информисати чланство и остваривати циљеве Синдиката, и уважавати мишљења, примедбе и предлоге свих чланова, како би се унапредио квалитет рада.

четвртак, 23. фебруар 2012.

НАЈНОВИЈА ВЕСТ - СУСРЕТИ ЗДРАВЉА ИПАК У ЧАЊУ

Републички одбор Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, на седници обављеној телефонским путем, 23. фебруара 2012. године, донео је ОДЛУКУ да се 17. "Сусрети здравља" ипак одрже у Чању од 17. - 23. јуна 2012. године.
Потписивање Уговора са Рекреатурсом обавиће се током наредне недеље. Након потписивања Уговора, председници окружних - градских одбора добиће детаљне информације о даљим активностима.