четвртак, 30. август 2012.

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ

Ha позив министра финансија и привреде, мр Млађана Динкића и министра здравља, проф. др. Славице Ђукић Дејановић, данас је одржан састанак у Министарству финансија.
Ha састанку су министри предложили:
1. Повећање плата запосленима у делатности здравства од 2% у октобру 2012. године и 2% од априла 2013. године
2. Исплату једнократне материјалне помоћи у износу од 4.000 динара, у јануару 2013. године, за све запослене у здравству
3. Примена капитације од 1. октобра 2012. године, без умањења плата!

среда, 29. август 2012.

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Иницијатива за оцену уставности Закона о изменама и допунама Закона о платама у државним органима и јавним службама, затим уставности и законитости Уредбе о корективном коефицијенту, највећем процентуалном увећању основне плате, критеријумима и мерилима за део плате који се остварује по основу радног учинка, као и начину обрачуна плате запослених у здравственим установама СА ЗАХТЕВОМ ЗА ОДРЂИВАЊЕ ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ....
ПОДНОСИОЦИ ИНИЦИЈАТИВЕ:
1. Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије,
Београд, Дечанска 14, Матични број 06198279,
којег заступа председник др Зоран Савић.
ПОГЛЕДАЈ ОРИГИНАЛ ДОКУМЕНТА.

UREDBA NI POSLE 1. OKTOBRA?

Представници Лекарске коморе Србије, Синдиката лекара и фармацеута Србије, Секције опште медицине Српског лекарског друштва, Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, АСНС-а гранског синдиката здравства и Удружења лекара опште/породицне медицине Србије, после заједничког састанка везаног за Уредбу о корективном коефицијенту, највишем процентуалном увећању основне плате, критеријумима и мерилима за део плате који се остварује по основу радног учинка, као и начину обрачуна плате запослених у здравственим установама (у даљем тексту Уредба), одржаног 22.08.2012. у седишту Лекарске коморе Србије у Београду, остали су при ставовима изнетим на састанку који је одржан 20.06.2012 године и издају следеће САОПШТЕЊЕ...

понедељак, 27. август 2012.

DOČEK NOVE GODINE U BEČU!!!

Program putovanja:

1.DAN 31.12.2012.
Polazak iz Sombora ispred stadiona FK ,, Radnički' u 09.00 h. Putovanje preko graničnog prelaza Bački Breg kroz Mađarsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Pri dolasku slobodno vreme za individualne aktivnosti.

2.DAN 01.01.2013.
Sastanak grupe je u 02:15 h na parkingu Placa Marije Terezije(ispred autobusa). Polazak za Sombor u 02:30 h. Voznja kroz Mađarsku sa usputnim pauzama za kraći predah po potrebi grupe. Predviđeno vreme dolaska u Sombor je oko podneva.

CENA ARANŽMANA: 28 €
Organizacija putovanja TA Euro-line Pekez.
Zbog velikog interesovanja prijave što pre u kancelariji Sindikata.

BEČ - 13/14 oktobar 2012.

BEČ - „GRAD MUZIKE" je glavni grad Austrije, razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava i postao jedan od najvažnijih rimskih baza centralne Evrope. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Jedna od mnogobrojnih fascinantnih građevina, palata Šenbrun, nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovca, građena je kao rival Versaju.

1. DAN Polazak autobusa u 23,45 sati iz Sombora - parking kod Sokolskog doma

2. DAN Dolazak u Beč u ranim prepodnevnim satima (oko 09,00 sati). Obilazak grada sa stručnim vodičem: Ringštrase gde se nalaze mnogobrojne monumentalne građevine carskog Beča, Zgrada državne opere, Austrijskog parlamenta, Prirodnjačkog muzeja, muzejske četvrti, Gradske kuće, Burgteatra i HOFBURG-a (zimske rezidencije austrijskih careva)- panoramski veći deo. Poseta Hudertvaser kuće-građevina totalno drugačija od ostalih i obilazak iste. Slobodno vreme u ulici Maria Hilffe/Kertner, ili za. fakultative (Prirodnjački muzej, muzičke kuće...).
Odlazak i smeštaj u hotel Parkhotel Klosterneuburg 4*. Noćenje.

3. DAN Doručak. Fakultativno: odlazak do dvorca Šenbrun - obilazak dvorca - kraljevske rezidencije . Fantastična Šenbrun palata je nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovaca . Izlet po palati pruža posetiocu šansu da vidi sjajnu galeriju baroknih i rokoko državnih soba i da se divi poznatim freskama na plafonu Velike galerije i u Holu ogledala, gde je Mocart nekada svirao. Slobodno vreme za šetnju vrtom I za razgledanje okoline. Odlazak do Pratera - zabavnog parka gde se iz Velikog točka vidi prelepa panorama grada Beča ( rad ostalih segmenata u Prateru zavisi od vremenskih prilika). Sastanak grupe oko 17,00 sati i nastavak vožnje za Srbiju, gde se stiže oko 24,00 sata. (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

CENA ARANŽMANA: 78 eura!
Organizacija putovanja TA Euro-line Pekez.
Više informacija i prijave u kancelariji Sindikata.

среда, 22. август 2012.

ŠEĆER I BRAŠNO!!!

ŠEĆER
Pakovanje od 1 kg.
(paket od 10 kg).
Cena: 86 din/kg.

BRAŠNO - Sombormlin
tip 400 meko
Cena: 1.150,00 din/25 kg.




Plaćanje na 4 polumesečne rate!
Spiskove dostaviti do 31. avgusta u kancelariju Sindikata.

Ponuda važi samo za članove Sindikata!!!

SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Danas je u sali za sastanke Grudnog odeljenja održana 18. sednica Izvršnog odbora naše sindikalne organizacije. Predsednik je izvestio članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice.
U proteklom periodu počela je isplata putnih troškova radnicima za prigradski saobraćaj i uspešno je realizovan rekreativni odmor u "Drinskoj oazi".
Problem su i dalje tužbe za jubilarne nagrade onih radnika koji su pravo na iste ostvarili po prethodnom Kolektivnom ugovoru, a kojih je sve više. Takođe je iskazano nezadovoljstvo činjenicom da se ponovo neredovno uplaćuju premije za osiguranje radnika OB od strane poslodavca.

Članovi IO su doneli odluku da se uplati kotizacija za učešće na 1. "Igrama bez granica" sportistima iz naše SO koji će predstavljati Zapadno-bački okrug (3 člana), kao i članovima okružnog odbora iz naše SO koji su deo Organizacionog odbora (2 člana).
Takođe je odlučeno da se uplati kotizacija za 50 članova naše SO koji će prisustvovati svečanoj večeri i ceremoniji zatvaranja igara (prijave isključivo u kancelariji Sindikata).

Na jednodnevni izlet
"Dvorci Vojvodine" naša SO odlukom IO šalje deset svojih članova.

Od 21. do 28. septembra na Zlatiboru boraviće
8 članova naše sindikalne organizacije, u sklopu preventivno-rekreativnog odmora.
Za sve navedeno prijave isključivo u kancelariji Sindikata!!!

понедељак, 20. август 2012.

1. IGRE BEZ GRANICA - PROPOZICIJE!!!

PIRAMIDA NA PLATFORMI

U ovoj disciplini učestvuju svi takmičari zajedno sa kapitenom ekipe. Jedan takmičar na znak voditelja-sudije vuče platformu na drugu stranu bazena gde ga čeka ostatak članova sa kapitenom ekipe. Kada dođe na drugu stranu bazena u vodi čvrsto drži platformu a kapiten ekipe slaže ili pripomaže ostalim članovima da se slože na platformu. Kada kapiten ekipe smatra da su se svi takmičari složili tada takmičar vraća vučući platformu celom dužinom kanapa na mesto sa kojeg startovao. Kada se vrati na mesto takmičari silaze sa platforme pomažu jedan drugome i ulaze u kabinu. Kapiten nema pravo sada da im pomaže . Ukoliko se dogodi da se takmičari prevrnu vraćaju se svi na početnu poziciju i počinju ponovo ispočetka da se slažu. Ukoliko neki od takmičara padne u vodu može ponovo da se popne na platformu. Prilikom silaženja sa platforme ne sme da padne u vodu jer u protivnom ne ide na merenje. Takmičari koji su u kabini idu na merenje težine, osim onog takmičara koji vuče. Kapiten ekipe će odrediti koliko takmičara će se prebaciti sa platformom.
Disciplina traje 3 minuta.

BUŠENJE BALONA

U disciplini učestvuju 3 mešovita para. Jedan takmičar je na platformi gume, koji buši balone, a drugi je ispod platforme gume koji gura gumu u pravcu balona. Baloni se nalaze preko dužine bazena iznad njegove visine. Takmičar koji buši balone dobiće pikado strelicu na kanapu oko ruke koju ne sme da skida do kraja discipline. Takmičar koji je ispod platforme od početka do kraja discipline ne sme da vadi glavu iznad površine vode od početka do kraja. Ukoliko bi takmičar pao sa platforme može se ponovo popeti i nastaviti da buši balone. Takmičar prilikom bušenja može da se vrati i ponovo buši balon koji je promašio ukoliko vreme nije isteklo.
Disciplina traje 3 minuta.


TRKA U VREĆAMA

Dužina staze je 50 metara.
Učestvuju svi članovi ekipe. Na poziv sudije takmičari zauzimaju početni stav tako da stanu na startne pozicije u vrećama. Vreća se ne veže, već je takmičar pridržava rukama.
Potrebno je za vreme od 30 sekundi preći što više metara.
Za ukupni plasman se sabiraju rezultati svih članova ekipe.

VISEĆA KUGLA

Kugla se baca sa određenog mesta tako da pri svom putu opiše luk oko čunjeva i pri povratku ruši čunjeve.
Svaki porušeni čunj nosi jedan poen.
Nepravilan je hitac ukoliko kugla ruši čunjeve direktnim pogotkom. Hitac se broji a poeni ne.
Ukoliko se poruši srednji čunj (car), a da se ostali čunjevi ne dotaknu, igrač dobije 9 poena.
Po pravilu, igrač mora da ulovi kuglu pri povratku, da se ne bi vratila među čunjeve, jer u tom slučaju se brišu svi poeni iz te serije.
Način igre je hitac u pune (posle svakog hica se postavljaju svi čunjevi).
Svaki član ekipe ima pravo na 3 uzastopna hica.

REZERVNE IGRE

SKOČKO

Rekviziti: 20 čaša poređanih u red i ping pong loptice.
Takmičari moraju ubaciti što više ping pong loptica u 20 čaša tako da se svaka loptica prethodno odbije o podijum.
Igra traje 1 minut.
Boduje se samo jedna loptica u svakoj čaši.

MIMOILAŽENJE NA GREDI

U disciplini učestvuju 3 mešovita para ( takmičar i takmičarka ). Na znak voditelja – sudije takmičar se penje na gredu čeka takmičarku koja dolazi na gredu i na gredi moraju da se mimoiđu. Kada su se mimoišli oboje moraju da siđu sa grede ili padnu u vodu, kreće drugi par koji treba da obavi isti zadatak. Isto važi i za treći par.
Prilkom mimoilaženja nije dozvoljeno sledeće
a) takmičar ne sme da čučne a drugi da ga mimoiđe,
b) takmičar ne sme da uzme u naručje svog para i da ga prebaci na drugu stranu tj, da ga tako mimoiđe
v) nije dozvoljenjo provlačenje kroz noge
Moraju isključivo da se mimoiđu i ništa drugo.
Ukoliko takmičari prilikom mimoilaženja padnu u vodu ili su se pravilno mimoišli a prilikom silaska sa grede jedan od njih padne u vodu onda taj par ostaje bez poena.
Ako pređe jedan par dobija se 5 poena, dva 10 i tri 15 poena. U slučaju istog broja poena odlučivaće vreme za koje je ispunjen zadatak.
Disciplina traje 3 minuta.

REVIJALNE IGRE

PENJANJE UZ STOŽINU

Visina stožine je 7,20 metara.
Sudija poziva takmičara da priđe stožini.
Takmičar nastupa bosonog.
Na znak sudije da se pripremi za start, takmičar prilazi stožini tako da je ni jednim delom tela ne dodiruje.
Nakon dve sekunde daje se znak za start i uključuje se štoperica. Vreme se meri sa dve štoperice, a glavni sudija saopštava postignuto vreme.
Ekipa prijavljuje jednog takmičara.
Takmičar mora rukom da dodirne zvono na vrhu stožine i to je znak da sudija zaustavi štopericu.
Na vrhu stožine nalazi se i šunka.

BRZO ISPIJANJE KRIGLI PIVA
Pojedinačno takmičenje u kojem mogu svi učestvovati. Vođe ekipa prijavljuju takmičare po dolasku u Banju Junaković.
U zavisnosti od broja učesnika odrediće se sistem takmičenja.
Izvlače se parovi koji se takmiče po kup sistemu (osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale).
Takmičenje je u brzom ispijanju krigli piva, a ne u količinskom!
Takmičari koji drže ruke na stolu na znak sudije uzimaju krigle i počinju sa ispijanjem piva.
Pobednik je onaj koji prvi ispijenu kriglu (DO KRAJA) okrene na podmetač za čaše.

NAPOMENA: SVAKA TAKMIČARSKA DISCIPLINA ĆE SE, NAKON ŠTO SE SABERU REZULTATI NA NIVOU CELE EKIPE, BODOVATI OD 1 DO 14 POENA.


четвртак, 16. август 2012.

DVORCI VOJVODINE - 15. septembar!!!

Pođite s nama na putovanje kroz vreme i prostor. Upoznaćemo vas sa minulim vremenima, grandioznim velelepnim građevinama koje su nekada predstavljale raskoš i moć jednog naroda. Nastajali su u periodu od XVIII do XX veka, a različiti stilovi gradnje i arhitekture upotpunjuju impresiju izazvanu i samim pogledom. Dvorce koji predstavljaju pravu riznicu turizma Vojvodine........

Program putovanja:
Polazak grupe u 07,30 sati ispred Sokolskog doma u Somboru. Vožnja do Kulpina. Obilazak dvoraca koji su prvobitno pripadali porodici Stratimirović, a kasnije su prodani Lazaru Dunđerskom. Smatra se da je manji dvorac sagrađen krajem 18 veka, a veći polovinom 19 veka. U većem se danas nalazi poljoprivredni muzej, čiji je obilazak takođe planiran. Oba su veoma značajni kulturno-istorijski spomenici. Kraće slobodno vreme . Nastavak puta do Carske Bare - vožnja brodom po Starom Begeju u trajanju od dva sata. Prirodni rezervat, gde ćete uz pratnju stručnog lica saznati podatke i zanimljivosti vezane za ovaj rezervat. Nakon vožnje je moguća organizacija ručka (fakultativa). Nastavak puta prema Bečeju- poseta dvorcu Fantast - zadužbina porodice Dunđerski, koji se nalazi na imanju od preko 65 hektara. U sklopu se nalazi kapela Sv.Đorda., ergela koja i dan danas živi sa legendom…Slobodno vreme – moguća vožnja kočijom, jahanje konja….Povratak za Sombor u večernjim satima.
CENA ARANŽMANA: 2.080,00 dinara
(plaćanje na više rata do polaska).
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- prevoz autobusom (audio i video oprema, klima) na navedenoj relaciji,
- troškovi organizacije i pratilac puta,
- ulaznice – Kulpin, vožnja brodićem Carska bara, Fantast.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- individualni troškovi, ručak – 580,00 dinara – plaća se na licu mesta i ostalo nenavedeno.
Organizacija putovanja: Turistička agencija Euro-line Pekez.

Sindikalna organizacija je obezbedila 10 gratis mesta za svoje članove.
Prijave isključivo u kancelariji Sindikata.

Uskoro programi: Beč (vikend), Budimpešta (vikend), Jahorina (vikend), doček Nove godine na trgu u Beču...

уторак, 14. август 2012.

CEĐENI PARADAJZ SIRUP - 40 DINARA!!!

Stigla je ponuda za ceđeni paradajz sirup. Plaćenje je na 2 (dve) mesečne rate. 
Isporuka u bolnici. Ambalaža je sopstvena. Proizvođač je Marijan Tot iz Bezdana. 

Spiskove dostaviti u Sindikat do 28. avgusta.
Isporuka je oko 05. septembra.

четвртак, 9. август 2012.

1. IGRE BEZ GRANICA

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zapadno-bačkog okruga organizuje 1. IGRE BEZ GRANICA od 21.- 23. septembra u BANJI JUNAKOVIĆ.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, čiji je domaćin Zapadno-bački okrug, učestvovaće ukupno 14 ekipa iz 7 okruga.
Svaka ekipa broji šest takmičara (3 momka+ 3 devojke).
Za petak 21.09. predviđeno je okupljanje učesnika do 13 h, koktel dobrodošlice, ručak, slobodne aktivnosti, svečano otvaranje igara, večera, revijalno takmičenje u brzom ispijanju piva i zabava.
Za subotu 22.09. nakon doručka predviđene su dve takmičarske discipline, kao i nakon ručka. U večernjim satima je svečena večera, zatvaranje igara i proglašenje pobednika.
Nedelja 23.09. u prepodnevnim satima obilazak Apatina i krstarenje Dunavom.

Discipline 1. "Igara bez granica":
1. Piramida na platformi
2. Branje kokosovih oraha
3. Skakanje u vrećama
4. Viseća kugla sa čunjevima
Rezervne igre su:
1. Mimoilaženje na gredi
2. Penjanje uz stožinu

Ukupna cena aranžmana po učesniku je 4.000,00 dinara. U cenu su uračunata dva puna pansiona, svečana večera, 2 pića, boravišna taksa i osiguranje.

Prijavljivanje učesnika je najkasnije do 10. septembra ISKLJUČIVO U KANCELARIJI SINDIKATA!!!

уторак, 7. август 2012.

STIGLA PONUDA ZIMNICE

"Polo" iz Čačka u saradnji sa MGD distribucijom organizuje prodaju zimnice na četiri mesečne rate po izuzetno povoljnim cenama. Svi proizvodi su bez konzervansa i visoko standardizovani. Rađeni su od svežih sirovina. Isporuka tokom meseca oktobra. Spiskove dostaviti u kancelariju Sindikata do 24. septembra.
Informacije možete dobiti na telefon: 422 637 (Sindikat).

U ponudi je: krastavac kornišon, paprika fileti, paradajz paprika, cvekla, ajvar, feferoni, mešano povrće – turšija, kečap, mešana salata, džem od šljive, kajsije jagode i kupine, marmelada od breskve, kajsije, šipurka i mešana, slatko od šljive, divlje kupine i dunje, sok od svežeg paradajza, eurokrem Choco duo Wunder, suva šljiva sa i bez košpice.

SMRZNUTO POVRĆE - FRIKOM!!!

Obaveštanje za članove sindikalne organizacije. Imate još par dana da poručite smrznuto povrće. U ponudi su grašak, žuto-zelena boranija i mešavina za rusku salatu. Kutija je od 10 kg, a cena je 1060,00 dinara. Plaćanje na 4 polumesečne rate. Spiskove dostavite u kancelariju Sindikata.