недеља, 23. септембар 2012.

ОДРЖАНЕ ПРВЕ „ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА


У Апатину у простору Бање “Јунаковић” протеклог викенда одржане су прве по реду “Игре без граница” у којима су учествовали чланови Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије. Гости Бање “Јунаковић” били су здравствени радници из Рашког , Расинског, Поморавског, Подунавског и Западно-бачког округа. Дисциплине у којима су организована такмичења су: трка у врећама, висећа кугла, мимоилажење на греди и скочко.
У конкуренцији је било 11 екипа, а најуспешнији у укупном пласману били су домаћини. Прво место освојила је екипа Западно-бачког округа 2, друго место Западно-бачки округ 1, док је треће место заузела прва екипа Поморавског округа. Одржане су и три ревијалне дисциплине: квиз такмичење, брзо испијање кригли пива и пењање уз стожину. Уз све то много доброг дружења, крстарења Дунавом и наравно обилазак Апатина и околине. Игре је свечано отворио др Живорад Смиљанић, председник општине Апатин, уз присуство гостију из руководства Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије.

недеља, 16. септембар 2012.

Održane sednice POS i Okružnog odbora

Aktivnosti Pokrajinskog odbora izmedju dve sednice, bile su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, održanoj 11. septembra 2012. godine u zgradi Radničkog doma u Novom Sadu. Sem razmatranja aktivnosti Pokrajinskog i Republičkog odbora Sindikata, članovi POS najviše pažnje posmetili su Uredbi o kapitaciji i mogućim posledicama njene primene.
Ove i slične teme bile su takođe na dnevnom redu 17. sednice Okružnog odbora našeg sindikata održane narednog dana.

Na obe sednice iskazano je veliko nezadovoljstvo situacijom u zdravstvu.
Zaključeno je da moramo biti mnogo oštriji u oceni stanja i prikazivanju situacije u zdravstvu.
Posebno je bitno u javnim nastupima otvoreno ukazivati na sistemske propuste i probleme.

уторак, 4. септембар 2012.

Примена капитационе формуле

Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са Републичким фондом за здравствено оснгурање организује презентацију на тему Примене капитационе формуле у Домовима здравља, у среду, 5. септембра 2012. године. од 12.00 до 13.00 часова. у Великој сали Народне скупштине Републике Србије. ВИДИ ОВДЕ.