петак, 30. новембар 2012.

GLEDAĆETE U DECEMBRU

Članovi našeg Sindikata tokom ovog meseca u Narodnom pozorištu mogu da pogledaju sledeće PREDSTAVE:

Četvrtak, 06. decembar, 20.00 h
Ivo Brešan - PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA
Režija: Kokan Mladenović
Velika scena

Petak, 07. decembar, 20.00 h
Nikolaj Vasiljevič Gogolj - ŽENIDBA
Režija: Ana Đorđević
Velika scena

Subota, 08. decembar, 20.00 h
Peter Šefer - MRAČNA KOMEDIJA
Režija: Olja Đorđević
Studio 99

Utorak, 11. decembar, 20.00 h
Oskar Vajld - SALOMA - RELOADED
Režija: Predrag Štrbac
Velika scena
Koprodukcija SNP-a , Novi Sad i Narodnog pozorišta Sombor

Sreda, 12. decembar, 20.00 h
Nina Marković Matis, Ana Dubljević, Bojana Lazić, Dalija Aćin, Milan Marković Matis
PREDSTAVA (koja se ne zove...)
Švedsko-srpska koprodukcija: Cikada HB, Malme i Stanica, Beograd
Gostovanje Bitef teatra, Beograd
Studio 99

Subota, 15. decembar, 20.00 h
Žorž Fejdo - BUBA U UHU
Režija: Olja Đorđević
Velika scena

Karte su BESPLATNE i očekuju Vas od ponedeljka u kancelariji Sindikata!!!

петак, 23. новембар 2012.

XIX SEDNICA ODBORA

Danas je u sali za sastanke Grudnog odeljenja održana XIX sednica Izvršnog odbora naše sindikalne organizacije.
Predsednik je izvestio članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice.
Takođe je preneo informacije sa sastanaka Okružnog odbora , POS i ROS, kao i sastanka sa Poslodavcem.
U proteklom periodu uspešno su realizovane 1. "Igre bez granica" u Banji Junaković, 5. "Dani medicinara" u Pragu, kao i rekreativni odmor naših članova na Zlatiboru.

- Doneta je odluka da ove godine paketići za decu naših članova budu vrednosti 2.200,00 dinara. Novogodišnja predstava, kao i dodela paketića biće realizovana i ove godine u Narodnom pozorištu (najverovatnije 27. decembra u 18 h).
- Odlučeno je da se od sledeće godine BESKAMATNE POZAJMICE našim članovima povise sa dosadašnjih 10.000,00 na 15.000,00 dinara.
 - Predočena je mogućnost dodatnog osiguranja po Programu SSO.
 - Ogrev "Bata" i "Vojvodinašume" biće u narednoj godini dobavljači ogreva za naše članove.
- Odobreno je štampanje 100 reklamnih kalendara koji će se podeliti po kancelarijama i odeljenjima Opšte bolnice.
- Članovi IO su upoznati sa mestom održavanja 18. "Susreta zdravlja" iduće godine, 6. "Dana medicinara" u Istanbulu, kao i planom upućivanja članova sindikalne organizacije na rekreativne odmore u 2013. godini (Zlatibor i Drinska oaza).
- Odlučeno je da se TRI člana SO upute na rekreativni odmor na Jahorinu (od 13-16 decembra)!!!
- Doneta je odluka da se sa Narodnim pozorištem potpiše ugovor o nabavci karata za članove sindikalne organizacije za predstave u tekućem mesecu. U realizaciji ovog programa pored naše SO učestvovaće još i sindikalne organizacije Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Apoteke.
- Od decembra karte za predstave iz repertoara Narodnog pozorišta moćete preuzeti u kancelariji Sindikata!!!

четвртак, 22. новембар 2012.

Medicinski anagram


Povreda od posla do kuće ponovo ima status povrede na radu

Ustavni sud Srbije je doneo Odluku kojom je utvrdio neustavnost odredbe Zakona o zdravstvenom osiguranju i ponovo dao pravo na naknadu zaposlenima koji pretrpe povredu od posla do kuće kao da je u pitanju povreda na radu. 
To je još jedna pobeda Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji je protiv te odredbe oštro reagovao i uputio zahtev Ustavnom sudu Srbije da poništi ovu odredbu Zakona o zdravstvenom osiguranju.
Izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, u članu 33. stav 5, iz avgusta prošle godine, bilo je ukinuto pravo zaposlenog da se u slučaju povrede na radu ili oboljenja koje nastane na putu od posla do kuće takva povreda ili oboljenje smatra povredom na radu ili profesionalno oboljenje.

понедељак, 19. новембар 2012.

ZIMOVANJE 2012/2013

KOPAONIK
Dobrodolac - Brzeće

JAHORINA
Puzzle group

FRANCUSKA
Risoul
Orelle, Val Thorens
Les Deux Alpes

Katalog putovanja!!!
U ponudi je najam apartmana na ZLATIBORU i TARI.
Bliži se ski-sezona, rezervišite svoje mesto na vreme!!!
Posebne pogodnosti za članove Sindikata!!!
Info 025 422 637, 069 554 0370.

петак, 16. новембар 2012.

18. СУСРЕТИ ЗДРАВЉА У БУГАРСКОЈ

Републички одбор Синдиката на седници одржаној 15. новембра 2012. године донео је Одлуку да се 18. Сусрети здравља одржавају у Сунчевом Брегу – Бугарска у периоду од 02. до 08. jуна 2013. године.

понедељак, 12. новембар 2012.

JESEN U ZLATNOM GRADU

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović” Sombor i turistička agencija Ivontravel iz Novog Sada organizovali su od 07.-12. novembra 5. Dane medicinara u Pragu. Ova manifestacija koja je postala tradicionalna po treći put je okupila zdravstvenjake i njihove goste u Zlatnom gradu.
Ne bez razloga, po
što je Prag već duže vremena jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi. On je takođe uzbudljiv grad koji nudi miks umetnosti, muzike, plesa, filma i pozorišta. Ovaj dragulj originalne evropske arhitekture je prekrasan i romantičan grad sa pogledima koji oduzimaju dah, spokojnim vrtovima, vožnjama brodovima Vltavom i opuštajuće šetnje po ulicama popločenim kamenjem. Čak sa svojom istorijom koja stiže više od hiljadu godina, glavni grad Češke je takođe jedan vrlo napredan grad sa luksuznim hotelima, odličnim restoranima koji pružaju tradicionalnu češku i internacionalnu kuhinju, trendi klubovima i očaravajućim pivnicama.



Grad boema, piva, kulture i dobrog provoda je prekrasno očuvan grad, neuništen u 2. Svetskom ratu sa neverovatnom arhitekturom i impresivnim brojem starih zgrada, krivudavih ulica i poznatih znamenitosti poput Karlovog mosta, Starogradskog trga, Praškog dvorca, itd.
Svugde u Pragu mo
žete otkriti nešto od njegove bogate istorije koja kreće od Svetog Rimskog carstva, Habsburške monarhije, Prve Čehoslovačke Republike, Nacističkog protektorata Češke i Moravije, komunističke Republike čehoslovačke sve do današnje Demokratske Republike Češke.
Kao i pro
šle godine i ova grupa medicinara je obišla najznačajnije znamenitosti grada sa 100 tornjeva.
Prelaskom preko Karlovog mosta sti
že se u Staré Město ( Stari grad ). Stari grad, na desnoj obali Vltave, je izuzetno zanimljiv kako zbog svoje istorije, tako i zbog lepote srednjovekovnih kućica. Ovde možete da posetite: Kulu Starog grada, Trg republike, Galeriju Viteškog reda, Gradsku većnicu...


Staro gradski trg (najznačajniji trg starog Praga sagrađen još u 12. veku) pored Stare gradske većnice i Tinske crkve, tu se nalaze i barokna Crkva Sv. Nikole, Kinski palata u rokoko stilu sa Nacionalnom galerijom gra ke, Kuća Kod kamenog zvona i spomenik Janu Husu), Tinska crkva, Ungelt sa Tinskim kvartom, Rudol num (palata iz XIX veka u stilu eklektizma, u kojoj praška lharmonija izvodi koncerte).
Posebno zanimljivost u ovom delu Praga je Astronomski sat iz 1410. god. (Orloj) Na svaki otkucan sat gomile ljudi stoje ispred njega i
čekaju da vide gurice apostola koje se smenjuju.
Ono
što je nesumljivo jedna od najvećih atrakcija ovog grada je Praški zamak (Hradčany). U Hradčanima možete da vidite: Manastir svetog Đorđa (osnovan 973. godine kao manastir Benediktinki), Katedralu Svetog Vida (građena je tokom celog XIV veka u stilu internacionalne gotike), u čijoj kripti se nalaze grobovi najpoznatijeg češkog kralja Karla IV i austrijskog imperatora Rudolfa II Habsburškog... Tu je i Zlatna ulica (niz kuća iz 16. veka, sagrađenih između utvrđenja u gotičkom stilu).
U
česnici turističkog putovanja su uživali u panoramskom razgledanju Praga brodom (otmena atmosfera grada uz točeno pivo, kafu i muziku B. Smetane), kao i u izletima do Karlovih vari i Drezdena.

Slobodno vreme svako je iskoristio na svoj način, kako bi u najboljem svetlu doživeo sve lepote koje pruža ova stara evropska dama na Vltavi. 
Ono za
šta ne morate da se brinete je - da li ćete pronaći pivnice. Ima ih na svakom koraku. Češke pivnice imaju specičan šmek. U kojoj god smo bili pili smo odlično pivo! Preporučujemo Pilsner Urquell, Krušovice i crno Kozel

Što se zabavnog dela programa tiče ove godine organizovano je takmičenje u rešavanju zagonetaka, a najuspešnija je bila Miljana Milojević iz Novog Sada (slika).
Zbog neplaniranih okolnosti ove godine je, na žalost, propuštena poseta jednoj od najlepših pivnica u Pragu "Obecni dum" gde se trebalo održati takmičenje u brzom ispijanju krigli piva.


Nismo zaboravili ni šoping. Pre nego što krenete promenite dosta para. Trebaće vam. Česi su majstori da vam uzmu pare. Suveniri su na sve strane: knjige, češko staklo, krigle, slike i razna druga obeležja Praga, ali poprilično skupi. Naročito u centru oko starogradskog trga. Prag je prepun tržnih centara i hipermarketa.
Tri dana koja smo proveli u Pragu nisu dovoljna da se obiđe ovaj prelepi Zlatni grad! Mnogo toga se rečima ne može opisati. U povratku svratili smo u Beč, gde smo takođe proveli jedno lepo popodne.
Fotografije sa ove manifestacije možete naći na FB profilu Dani Medicinara Ivontravel.

Pozivamo Vas u svet nezaboravnih putovanja, odličnih žurki i vrhunskog provoda.
Ivontravel i Sindikat info team nastavlja sa radom i sa zadovoljstvom Vam predstavlja svoj novi projekat 6. “DANE MEDICINARA” - Istanbul 2013.
Ova manifestacija će se održati od 15. - 20. maja naredne godine. Prijavite se na vreme!!!

четвртак, 1. новембар 2012.

6. "DANI MEDICINARA" - ISTANBUL 2013.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i TA "Ivontravel" pripremili su svom članstvu novu manifestaciju za sledeću godinu,
6. "Dane medicinara" u Istanbulu (15.-20. maj 2013.). Predsednici sindikalnih organizacija/okruga su NEPOSREDNI ORGANIZATORI za učešće članstva našeg Sindikata na ovoj manifestaciji.
PROGRAM PUTOVANJA:
15.05. - Polazak sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme… Vožnja preko Srbije i Bugarske, prema Turskoj. Povremene pauze radi prelaska graničnih prelaza i odmora. Noćna vožnja.

16.05. - (ISTANBUL): Dolazak u najveći turski grad – Istanbul u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zaliv Zlatni rog, Galata kula, moderne gradske četvrti: Taksim i Bejolu, prelazak preko Bosfora i odlazak na brdo i istoimeni vidikovac Čamlidža sa kojeg se pruža izvanredan pogled na Istanbul i okolinu. Smeštaj u hotel. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

17.05. - (ISTANBUL): Doručak. Fakultativno razgledanje istorijskog centra grada sa posetom Hipodromu, Plavoj džamiji i Aja Sofiji. Mogućnost fakultativne posete Topkapi dvorcu, nesvakidašnjeg muzeja-raskošnog svedočanstva o turskim sultanima i njihovom životu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili kupovinu na Grand bazaru, tur. Kapali čaršiji. Večera. Zajednički odlazak u kafanu “Montenegro” ili neki od klubova u Istanbulu Noćenje.


18.05. - Doručak. Fakultativni izlet: Poseta Carigradskoj patrijaršiji i krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Večera. Uveče, moguć fakultativni odlazak na „Tursko veče” – večeru uz bogat scensko-zabavni program, tradicionalne turske igre i plesove. Povratak u hotel. Noćenje.

19.05. - Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Turske i Bugarske.

20.05. - Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 195 €
(plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na više mesečnih rata do polaska)


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase ( Klima, Tv, Dvd… )
- 3 polupansiona (doručak+večera) u hotelima sa 3/4 * u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge vodiča na putovanju i lokalnog vodiča na lokalitetima

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
- Osiguranje
- Fakultativni izleti i ulaznice ( Tursko veče sa večerom i dva pića – 30 €, obilazak Hipodroma, Plave džamije, Aja Sofije – 15 €, Topkapi dvorac – 25 €, poseta Vaseljenskoj patrijaršiji i krstarenje Bosforom – 20 , Dolombahče palata – 20 € …)

Informacije na brojeve telefona:
069/55 40 370 (Željko – sindikat)
060/16 46 500 (Dragan - agencija)