уторак, 25. децембар 2012.

TEMIŠVAR - JEDNODNEVNI IZLET - 16.mart 2013.

PROGRAM PUTOVANJA: 
Polazak iz Sombora u 07.00 h sa fk "Radnički". Vožnja preko Novog Sada, Zrenjanina do Temišvara sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata i zapadnog dela Rumunije.
Razgledanje grada: Trg pobede-na kojem su zdanje Opere i nacionalnog Teatra (sagradjeno 1872.godine, arh.Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope, Saborne (rumunske) crkve Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926.godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914.godine. Trg slobode, na kom se nalazi stara gradska većnica (sagradjena 1734.godine u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Dečebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve. Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi iconostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada.
Slobodno vreme ili odlazak u tržni centar "Iulius Mall", najveći tržni centar u Rumuniji.
Polazak za Srbiju u 19.00 h.

CENA ARANŽMANA: 1.700,00 dinara. 
Za uplate u celosti do 31.01.2013.godine cena aranžmana iznosi 1.550,00 dinara. 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima uređajem, audio i video opremom),
- pratioca grupe,
- razgledanje Temišvara uz lokalnu pratnju vodiča
- troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno putno osiguranje za osobe do 18 godina - 120 dinara, od 18 do 70 godina - 160 dinara, za osobe preko 70 godina 360 dinara.
 - ostale indivualne troskove

Prijave u kancelariji Sindikata!!!

понедељак, 24. децембар 2012.

DRINSKA OAZA 2013.


Počele prijave za rekreativni odmor u "Drinskoj oazi" od 27-30 juna sledeće godine.
Prijavljivanje isključivo lično u kancelariji Sindikata.

четвртак, 20. децембар 2012.

NOVI BROJ LISTA "ZDRAVLJE"

Izašao je decembarski broj lista "Zdravlje".                                 Elektronsku verziju možete preuzeti ovde. 

уторак, 18. децембар 2012.

SNOW SHOW NA JAHORINI

Sindikat zaposlenih u zdravstvu Opšte bolnice Sombor po prvi put na Jahorini u organizaciji Puzzle Group.
Puzzle Group nam je predstavio najveći i najraznovrsniji događaj na samo 387 km od Sombora. Party ski vikend.
Posle kratkog boravka u putu, našli smo se na planini Jahorina za samo otvaranje sezone.      

THE SNOW SHOW je događaj zbog kog ostajete bez daha... na visini od 1915 m okruženi mnogobrojnim klubovima održavale su se žurke po ceo dan uz DJ-eve, sankanje-skijanje-bordanje, trke gumama i sve to uz veliki broj mladih ljudi željnih dobre zabave.

Medicinari Zapadno-bačkog okruga su bili deo SNOW SHOW-a.
Pri samom dolasku na Jahorinu nakon smeštanja u hotel usledilo je zagrevanje uz žurku dobrodošlice u Puzzle cafe-u uz dobro poznatu Puzzlovaču i kuvano vino. Potom je usledilo kafansko veče uz tamburaše i DJ Raleta survivor.
Drugi dan je bio skijaški, a za one koji ne skijaju bile si organizovane trke na gumama i igre bez granica na snegu.

Sarajevu smo posvetili jedan ceo dan. Obilazak Baščaršije, Sahat kule, Katoličke katedrale, večne vatre, muzeja Gavrila Principa, Latinske ćuprije (povod Prvog Svetskog rata), napili smo se vode sa Osmanske česme, probali deset u pola sa lukom, svratili u Sarajevsku pivnicu gde smo imali prilike da probamo više vrsta piva od svetlog, tamnog , pa i nefiltriranog. Naravno kahva iz fildžana uz dobar i zdrav humor konobara nema cenu .
Večernje i jutarnje sate provodili smo u hotelu uz DJ izvođače i lokalni bend.
Prevoz do Jahorine i nazad realizovan je sa somborskom TA Euro-line Pekez.
Sindikat zaposlenih u zdravstvu Opšte bolnice i Puzzle Group nastavljaju veoma uspešno započetu saradnju i pripremaju za proleće novi projekat.
Najveća žurka u prirodi i lepotama kanjona reke Tare. Adrenalinski party event sa raftingom, alpinizmom i DJ izvođačima elektronske muzike. Preko dana nas očekuje uživanje u ekstremnim sportovima: rafting Tarom, alpinizam i paintball.
Kad padne noć, u sred šume kreće mini festival. Uživancija u DJ setovima i laserskim senzacijama pod vedrim nebom.
Doživite nešto drugačije!

уторак, 11. децембар 2012.

Novogodišnji paketići

Novogodišnji paketići deci naših članova biće deljeni  u četvrtak 27. decembra u 18 časova u Narodnom pozorištu nakon izvođenja Novogodišnje predstave "MR MRAZ".
Svi zainteresovani članovi Sindikalne organizacije koji žele da kupe paketiće za decu kojoj ne pripada besplatan paketić, mogu da se jave u kancelariju Sindikata.
Paketići se mogu kao i prethodnih godina isplatiti u tri mesečne rate.

XIV SEDNICA POS

Aktivnosti između dve sednice, analiza rada Pokrajinskog odbora i planiranje aktivnosti za naredni period bili su, između ostalog, na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Sednica, kojoj je prisustvovao i predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije dr Zoran Savić održana je 7. decembra 2012. godine u Novom Sadu.
Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine dr Dunja Civrić vrlo detaljno je informisala članove Pokrajinskog odbora o svim aktivnostima POS-a, ROS-a, nadležnog sekreterijata i ministarstva.
Radi kvalitetnijeg međusobnog informisanja doneta je odluka da okružni odbori dostavljaju POS-u zapisnike sa svojih sednica.

Članovi POS-a su pored Pravilnika o dodeli materijalno-finansijske pomoći članovima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, usvojili i Pravilnik o dodeli pozajmica sindikalnim organizacijama Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, koji je prvi ovakav dokument u Sindikatu.
Deo sednice članovi Pokrajinskog odbora posvetili su pitanju mladih u svom Sindikatu. Ocenjeno je da postoji njihova velika zainteresovanost za rad u ovom Sindikatu i da su u toku ove godine mladi vrlo uspešno sproveli nekoliko akcija i aktivno učestvovali u seminarima. Dogovoreno je da se mladim sindikalcima još više pomogne u narednom periodu, pre svega u edukaciji.
Takođe će se izabrati i predsednik sekcije mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

уторак, 4. децембар 2012.

Banja Eržebet - MORAHALOM + shoping u SEGEDINU - 26. januar 2013.!!!

Morahalom-mali grad u Mađarskoj koji se dinamično razvija, nalazi se na 20 km od granice sa Srbijom i ima oko 5700 stanovnika.
Banja Eržebet u Morahalomu sa svojih 13 bazena, sa lečilistem i wellness uslugama, infra i finskom saunom, i povoljnim cenama cele godine očekuje svoje goste. Voda koja stiže sa dubine od 660 metara topla je 39.5 stepeni Celzijusovih, sadrži alkali hloride i jod i služi za lečenje oboljenja kičme, reume mišića i lečenje ginekoloških problema. Ukupna površina bazena dostiže 2200 m2. Lekoviti bazeni pune se isključivo lekovitom vodom bez dodavanja hemikalija. Bazene čine privlačnim ugrađene hidromasaže za ramena i leđa, a pored toga tuš i vodopadi sa raznim elementima. Banja pruža mogućnost zabave, uživanja i dobrog provoda za sve uzraste, a za dobru hranu brine čarda koja se nalazi u sastavu banjskog kompleksa.

Segedin-najsunčaniji grad Mađarske, nalazi se svega 18 km od banje Morahalom. Sa svojim novootvorenim tržnim centrom ARKAD (H&M,C&A,ZARA, TOM TAILOR,LEVIS,MARKS&SPENCER...) predstavlja veoma privlačnu destinaciju za one koji žele dobar shoping, po veoma povoljnim cenama. 

CENA ARANŽMANA:
- 950,00 dinara za prijave do 31.12.2012.godine
- 1.150,00 dinara za prijave posle 31.12.2012.godine

Polazak iz Sombora u 08:00 časova –stajalište kod Gradskog muzeja. Vožnja do Subotice i nastavak putovanja ka Segedinu sa usputnim zadržavanjima na graničnim prelazima i potrebnim pauzama. Dolazak u Segedin – tržni centar ARKAD oko 11:00 časova. Slobodno vreme za shoping i ostale aktivnosti do 18 h. Za stranke koje žele samo banju Morahalom polazak ka istoj i dolazak u banju Eržebet. Boravak u banjskom kompleksu. Kupanje u otvorenim i zatvorenim bazenima, jakuzzi bazenima, korišćenje saune, sobe za odmor... Boravak u banji do 19:00 casova. Dolazak u Sombor u kasnim večernjim časovima na mesto polaska.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
* Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na relaciji Sombor-Subotica-Segedin-Morahalom-Subotica-Sombor;
• Usluge pratioca grupe i organizacija putovanja;
 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
* Obavezno putno zdravstveno osiguranje (moguće plaćanje u agenciji-do 65 god.- 140.00 din., preko 65 god-270 din.)
* Doplata za celodnevno korišćenje termalnih bazena i korišćenje saune 5 eura pratiocu u autobusu.
* Individualne troškove i druge nepomenute usluge.
U sklopu kompleksa nalazi se čarda gde je moguć ručak.

Da obradujemo i mi naše članove Sindikata pred Novu godinu!!!
Prvih 20 članova koji se prijave do 31. decembra imaju GRATIS ARANŽMAN!!!