уторак, 28. мај 2013.

UŽIVANCIJA NA ZLATIBORU


Zlatibor je mesto koje svakako treba obići i doživeti, ali na jedan drugačiji i poseban način. Tu pre svega mislimo da kroz samo glavno naselje Zlatibora treba svakako prošetati, videti ga, ali se tu treba najmanje zadržati.


Ustvari, poželjno je provesti što više vremena na nogama u prirodi, u okolini Zlatibora i na izletima kojih ima sasvim dovoljno da nakon provedenog odmora kući možete poneti dobar i pozitivan utisak. Upravo ovako su svoj rekreativni odmor na Zlatiboru iskoristile članice naše sindikalne organizacije koje su boravile na ovoj predivnoj planini od 18-25 maja.


Njih osam bilo je smešteno u apartmanima u samom centru Zlatibora. Pešačke ture do spomenika i nazad, etno kompleks „Zlatiborska jezera“ , etno selo “Drvengrad” na Mokroj Gori, specifična klima i karakteristične vazdušne struje svakako će ostati u uspomeni našim rekreativkama.

четвртак, 23. мај 2013.

1. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА СИНДИКАТА ЗДРАВСТВА


Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ организује своју прву ликовну колонију у суботу 01. јуна у Вили Кронић у Сомбору. 
У раду колоније учествују чланови Ликовне групе `76.
Организацију овогодишње манифестације помогли су ТА „Ивонтравел“ из Новог Сада и ЂЕЛЕ ПРОМ Д.О.О. 
Радови настали на једнодневној уметничкој колонији биће приказани чланству у просторијама Синдиката. 
Позивамо све заинтересоване са својим присуством допринесу успешности ове манифестације.
Окупљање учесника колоније предвиђено је за 09.00 часова.

среда, 22. мај 2013.

SINDIKALISTI ZDRAVSTVA NA JOŠ JEDNOM LEPOM PUTOVANJU

GRAD SA HILJADU LICA, MIRISA I ZVUKOVA


Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” i turistička agencija “Ivontravel” iz Novog Sada organizovali su od 15. do 20. maja šeste po redu “Dane medicinara” , ovoga puta u Istanbulu. Ova tradicionalna manifestacija okupila je zdravstvenjake i njihove goste iz cele Srbije u “gradu sa hiljadu lica, mirisa i zvukova”. 
Ne bez razloga, pošto je Istanbul u poslednje vreme jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi.


Istanbul je jedan neodoljiv i vrlo interesantan grad, prepun kontrasta. S jedne strane imate moderne kvartove, tržne centre, korporacijske zgrade, a sa druge strane imate delove koji kao da pripadaju 19. veku. 
Ono što pod obavezno treba videti i doživeti u Istanbulu su: fascinantna Aja Sofija, tajnovita Plava džamija, Vaseljenska patrijaršija, Bazilika Cisterna (mesto gde je Džejms Bond izvodio svoje filmske vratolomije), džamija Mehmed Paše Sokolovića, Topkapi palata, Dolmabahče palata (još jedan fascinantan objekat , iznutra predivan, kog krase prelepi vrtovi i romantične kapije kroz koje se izlazi na kej uz more), Galata kula, krstarenje Bosforom... Ima toga još mnogo, ali je teško za 5-6 dana (koliko obično traju aranžmani) posetiti sve u ovom dvadesetmilionskom gradu. Hrana je veoma ukusna, usluga u restoranima dobra, cene korektne. Preporučujemo da se ide u tradicionalne turske restorane i da se probaju turski specijaliteti. Obrok obavezno kompletirati nekim dezertom.


Istanbul kao grad, pored toga što je mnogo lep na prvi pogled, poseduje dušu i neverovatan šarm. Naravno da je u pitanju druga kultura i religija, džamije na svakom koraku, ulična prodaja i veleprodaja, ali ako se to prihvati u startu kao takvo, dobar provod vam je zagarantovan. Mnoge stvari su dosta naprednije nego kod nas - nečujni tramvaji, metro, zabrana pušenja, zabrana prosjačenja, zakoni se sprovode i poštuju. Istanbul je grad gde uživate u čarolijama, te se zapitate kako su živeli sultan i njegova brojna porodica i da li su stvarno znali uživati u svoj toj raskoši. 
Sedmi “Dani medicinara” održaće se na jesen u Beču.

уторак, 21. мај 2013.

Словеначке терме рецепт за успех


Понекад одлазак у бању може да замени узимање лекова. У бившој СФРЈ у Словенију се ишло на скијање. Уласком у Европску унију, она је постала позната по бањама, односно термама. Има их 17, а у њихов развој Словенија је у протеклих десетак година уложила пола милијарде евра. Наша земља морала би више да улаже у бањски туризам, да не би изгубила трку са земљама региона. 
Погледајте цео текст овде.

уторак, 14. мај 2013.

KAFANSKO VEČE powered by PUZZLE GROUP


Petak - 17. maj - 21.00 h - Salaš u srcu grada 

 * Veliki SUDAR putnika iz Beograda, Novog Sada, Subotice...na jednom MESTU!!! 
 * Puzzle GREB GREB srećke (osvojite razne nagrade i putovanja) 
 * Promocija KOKTELA "What a feeling" (oseti ukuse leta) 
 * Puzzle promoterke 
 * GRATIS PAZLOVAČA (Puzzle putnici vrlo dobro poznaju ovu rakiju)

Poziv svim članovima koji su željni dobrog provoda i mnoštva iznenađenja da nam se pridruže u petak.
Vaš Sindikat info team i Puzzle Group Sombor!!!

недеља, 12. мај 2013.

Postani Deo Slagalice

Poštovani članovi, 
naš Sindikat vam u saradnji sa Puzzle Group Sombor uskoro nudi 
još jednu mogućnost POPUSTA!!!


Popusti se ogledaju u pogodnostima na putovanjima, nižim cenama na određenim uslugama u zemlji , prvenstvu rezervisanja mesta, besplatnim ulazom na njihove događaje u zemlji i ostalo. Članovi su ti koji su prvi obavešteni o novim akcijama i popustima, a za aktivne članove obezbeđena su čak i besplatna putovanja! 

 POPUST MOGU OSTVARITI SAMO ČLANOVI NA ČIJE IME KARTICA GLASI I SAMO U INSTITUCIJAMA SA KOJIMA PUZZLE GROUP IMA POTPISAN UGOVOR O SARADNJI.  SVAKA ZLOUPOTREBA KARTICE JE KRIVIČNO DELO, KAKO POJEDINACA TAKO I INSTITUCIJA KOJE NUDE POPUSTE A NEMAJU POTPISAN UGOVOR SA PUZZLE GROUP-om. 

 POPUSTI U GRADU: Cilj nam je da svakim danom lista mesta na kojima možete ostvariti popuste postaje što veća.  Tako da ćemo u budućnosti objavljivati nova mesta na kojima  možete ostvariti popuste. 
 MI SMO EKIPA!!! 
Sve potrebne informacije možete dobiti u kancelariji Sindikata!!!

Dan sestrinstva


12. maj je Dan sestrinstva i slavi se u celom svetu. Ovaj datum je uzet zbog sećanja na pionira u nezi bolesnika englesku medicinsku sestru Florens Najtingejl. Ona je rođena 12. maja 1820. godine, a živela je do 13. avgusta 1910. godine.


Ona je za vreme Krimskog rata otišla na Krim sa 38 nudilja gde je formirala bolnice i uvela značajne reforme u nezi ranjenika. Za negu bolesnika je uvela obuku a njene učenice su kasnije u svojim zemljama otvarale škole za medicinske sestre. 
Srbija je 1924. godine u Beogradu dobila prvu generaciju školovanih medicinskih sestara.

Svim svojim kolegama, MEDICINSKIM SESTRAMA I TEHNIČARIMA želimo srećan Dan sestrinstva, da lepo obeleže svoj dan, a Sindikat će se truditi da  pomogne u ostvarivanju prava za poboljšanje zdravstvene nege i komunikacija.

петак, 10. мај 2013.

Aкт о процени ризика


Јуче је у сали за састанке Опште болнице одржана седница Одбора за безбедност и здравље на раду.
На дневном реду био је Извештај о повредама на раду и обољењима у вези са радом за прошлу годину и упознавање са Актом о процени ризика за сва радна места у нашој установи.

субота, 4. мај 2013.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ


Поштовани чланови Синдиката,
нека овај највећи хришћански празник свима донесе здравље, духовни спокој и срећу. 
У хришћанском духу будимо толерантни једни према другима.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

четвртак, 2. мај 2013.

Banja Eržebet u Morahalomu - 25. maj!!!


Poštovani članovi Sindikata 25. maja biće ponovo organizovan jednodnevni izlet u Banju Eržebet u Morahalomu.
Svi koji do sada nisu koristili gratis mesto za jednodnevni izlet plaćaju samo ulaznicu.
Cena aranžmane za sve zainteresovane je 1390,00 dinara (prevoz, ulaznica i organizacija izleta).
Prijave isključivo lično u kancelariji Sindikata!!!