понедељак, 24. јун 2013.

ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ВАЖЕЊА ПОСЕБНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЗА ЗДРАВСТВО




Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије обавештава своје чланове, да је на преговорима одржаним дана 25.06.2013. године, постигнут Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за здравствене установе чији је оснивач Република Србија („Службени гласник РС”, бр. 36/10 и 42/10- др. пропис), који се продужава до 31. октобра 2013. године.
Напомињемо, да се наведени Споразум односи на све здравствене установе.

уторак, 11. јун 2013.

18. SUSRETI ZDRAVLJA


Bilten plasmana sportskih takmičenja na 18. Susretima zdravlja u Sunčanom bregu (Bugarska) možete pogledati ovde.

Uspešno je realizovana još jedna sportska manifestacija našeg Sindikata, a učesnici su izrazili veoma visoko mišljenje o ovogodišnjoj organizaciji Susreta i uslovima za takmičenje i smeštaj. 
Zapadno-bački okrug poslednjih godina zbog slabog interesovanja članstva na žalost ne učestvuje u takmičarskom delu, ali zato već na jesen kreće sa pripremama za sledeće Susrete.

Fotografije sa ovogodišnjih Susreta možete pogledati ovde.

недеља, 9. јун 2013.

ИЗЛЕТ У ЕТНО СЕЛО


Овде се одмарају очи и душа, човек постаје племенитији, али и мудрији, слушајући црвкут птица, жуборење потока и рад воденица.



Амбијент Етно села Станишићи делује очаравајуће, као да нас избацује из садашњег, убрзаног времена и враћа у старину. Враћа нас прецима и природи, будећи дивљење према једноставности некадашњег начина живота.

петак, 7. јун 2013.

POPUST ZA POZORIŠNI MARATON


Kao i do sada i ove godine Narodno pozorište Sombor, završava sezonu pozorišnim maratonom, 21. po redu. Od brojnih gostovanja, za Vas smo izdvojili gostovanje Kruševačkog pozorišta, komedijom "Mi čekamo bebu" i Teatra Rugantino iz Zagreba, komedijom "Terapija"
Cena ulaznice za ove predstave je 500,00 rsd, a za članove Sindikata smo omogućili popust, te je cena 300,00. Ovaj popust se ostvaruje kupovinom 30 ulaznica za obe predstave. 
Rezervacije u kancelariji Sindikata do ponedeljka 10. juna!!!

понедељак, 3. јун 2013.

KUPOVINA NA RATE!!!


Poštovani članovi Sindikata, drage mame i tate, bake i deke, sklopljen je ugovor sa dečjim butikom "FIDO KIDS" za kupovinu robe putem administrativne zabrane.



AKCIJA - AKCIJA - AKCIJA

U prodavnicama "DJAK sportska oprema" od 06 - 10. juna 
traje akcija 50% popusta na drugi kupljeni proizvod!!!

недеља, 2. јун 2013.

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА "ИВОНФЕСТ 2013"


Прва ликовна колонија Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор одржана је 01. јуна у простору Виле Кронић, која се и овога пута показала веома захвалном као мотивски изазов.
Првом сазиву се одазвало 22 сликара различитих генерација и ликовних концепција.
Највећи број слика је са мотивима из пејзажа, насталих техником уља на платну.
Приметно је за већину ових дела присуство личног стваралачког печата сваког од учесника.
Позиву су се одазвали чланови ликовне групе `76: Јадранка Наранчић, Стана Либић, Винка Градински, Светлана Манојловић, Слободан Настасић, Мирко Тузлак, Слободан Веселиновић, Саша Ловренов, Милорад Рађеновић, Милан Момчиловић, Небојша Шешум (Сомбор), Илија Узелац (Колут) и Љубомир Јаковљевић (Бездан).
Осим њих у раду колоније учествовали су сликари Срђан Булат и Јене Вишинка из Сомбора, Зоран Медић из Апатина, Предраг Вујиновић из Оџака, Жарко Ђурић из Пивница, Снежана Давидовић из Куле, Вера Беговић и Зорица Медић из Црвенке и Витомир Милетић Витата из Новог Сада.
"Иако ми је познат рукопис већине учесника ове колоније био сам пријатно изненађен првосходно лепотом и новим мотивима њихових дела са веома препознатљивим концептом. Уз класично сликарство (уље на платну и мртва природа) појавио се и сликар са потпуно новом техником. Реч је о Витомиру Милетићу Витати чије слике настају новом техником моби-арта, а реч је о пресретању светлости која при сусрету са објективом твори призор, слику која би остала невидљива да није оваквог начина њеног накнадног обелодањења сродно методу настанка уметничке фотографије" - рекао је Давид Кецман Дако уметнички уредник ове манифестације.
Овим сликама зачиње се сликовна ризница Синдиката здравства Опште болнице, а следе изложбе, како у Сомбору тако и у местима одакле су поједини учесници.
Синдикат се захваљује ТА "Ивонтравел" из Новог Сада и предузећу "ЂЕЛЕ ПРОМ" без чије помоћи ова сликарска колонија не би била потпуна.

субота, 1. јун 2013.

ПРВА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА СИНДИКАТА


Веома успешно реализована 1. Ликовна колонија нашег Синдиката. Детаљан извештај и фото-репортажа следи наредних дана.