четвртак, 28. новембар 2013.

JAVNA SEDNICA ISPRED VLADE


Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије одржао је данас Јавну седницу испред зграде Владе Републике Србије, где је председник Зоран др Савић предао наше захтеве за:

* Измену Уредбе о корективном коефицијенту.
* Измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата у државним органима и јавним службама. 
* Преиспитивање економских мера Владе Републике Србије о повећању ПДВ-а и изузимање запослених у здравству и социјалној заштити од плаћања солидарног пореза који даље урушавају материјални положај свих запослених. 
* Престанак дискриминације и решавање материјалног и радно-правног положаја запослених у здравству 
* Преговоре и закључивање ПКУ за област социјалне заштите.
* Реални раст зарада 
* Исплату новогодишње, односно божићне награде за све запослене у делатности здравства и социјалне заштите.

Видите захтеве ОВДЕ.

уторак, 26. новембар 2013.

24. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA


Danas je u sali za sastanke Sindikata održana je 24. sednica IO naše sindikalne organizacije. 
Predsenik Dimović izvestio je članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice, sednicama Okružnog odbora, POS i ROS.
Članovi IO su obavešteni o sednici Odbora za bezbednost i zdravlje na radu u našoj ustanovi, dvodnevnom Seminaru o bezbednosti i zdravlju na radu, skupu osiguranika održanom u Vrnjačkoj Banji, edukacijma u Banji Junaković o pravno-radnoj zaštiti naših članova i Aktu o proceni rizika Opšte bolnice.
Usvojen je izmenjeni Pravilnik o dodeli materijalno-finasijske pomoći članovima Sindikata.

Pod tačkom razno članovi IO su diskutovali o pozajmicama članovima SO, rekreativnim odmorima i putovanjima. 
Članovi IO su zaduženi da obaveste članstvo o 19. Susretima zdravlja koji se naredne godine održavaju u Bugarskoj od 01-08. juna, 3. Igrama bez granica koje se naredne godine održavaju u Lukovskoj banji od 19 -22. septembra, jednodnevnom izletu u Banju Erežebet u Morahalomu koji će biti realizovan 21. decembra, 8. Danima medicinara koji se održavaju od 07-13. maja naredne godine u Parizu i 1. Zimskoj olimpijadi medicinara koja se održava na Jahorini od 12-15. decembra.
Doneta je odluka da se 3 člana sindikalne organizacije upute na Jahorinu (Sindikat snosi 2/3 troškova).

Doneta je odluka da od Nove godine karte za Narodno pozorište članovi dobijaju po regresiranoj ceni od 100,00 dinara.
Podela Novogodišnjih paketića deci naših članova održaće se uz prigodnu predstavu u Narodnom pozorištu najverovatnije 26. decembra.

понедељак, 25. новембар 2013.

JAVNA SEDNICA


Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održaće Javnu sednicu 28. novembra 2013. godine ispred zgrade Vlade Republike Srbije sa početkom u 12 sati. 
Sindikat organizuje Javnu sednicu zbog urušavanja materijalnog i radno-pravnog položaja članstva i svih zaposlenih u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite i predloženih mera Vlade Republike Srbije. 
Tom prilikom Sindikat će javno izneti stavove i uručiti zahteve Vladi.

REPERTOAR ZA DECEMBAR


HVALA VAM NA POVERENJU!


Poštovani posetioci bloga, dragi prijatelji i članovi Sindikata hvala Vam na poverenju koje nam svakodnevno ukazujete. 
Za tri i po godine, tačnije od 10. juna 2010. godine, ostvareno je 100 000 poseta ovom blogu (brojač je proteklog vikenda pokazao okruglu cifru).
Ovaj podatak svakako bodri, ali i obavezuje. 
Trudićemo se da i ubuduće opravdavamo Vaše poverenje aktuelnošću i količinom informacija. 
Zahvaljujemo se svima onima koji pomažu da dođemo do upotrebljivih informacija i onima čije vesti reemitujemo. 
Izuzetno nam je drago što ipak ima dosta ljudi koji nam veruju i koji cene naš trud i zalaganje.

недеља, 24. новембар 2013.

SINDIKATI ISTUPILI IZ PREGOVORA O ZAKONU O RADU


Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost doneli su odluku o istupanju iz pregovora o izmenama i dopunama Zakona o radu. 
Postupak donošenja antikriznih i mera štednje, kao i predlozi izmena i dopuna Zakona o radu i drugih zakonskih rešenja, još jednom su potrvdili da u Srbiji socijalni dijalog ne funkcioniše. 
Stavovi reprezentativnih sindikata se, protivno osnovnim i u svetu prihvaćenim principima socijalnog dijaloga, ne uvažavaju niti se razmatraju, što praktično znači da pregovora i nema, te dve reprezentativne sindikalne centrale odbijaju da učestvuju u ovakvim pregovorima. 
Odluku o istupanju iz pregovora možete pročitati ovde.

ZA LJUBITELJE PLANINE

Ponude firme Logos naj za zimovanje na Kopaoniku i Zlatiboru. 

Ponudu za sezonu 2014. godine Apartmani "Kopaonik" Brzeće možete pogledati ovde

Ponudu za sezonu 2014. godine Vila "Đokić" Zlatibor možete pogledati ovde.

DODATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE


Ove godine je istekao stari i potpisan novi ugovor sa osiguravajućom kućom Delta Generali o dodatnom zdravstvenom osiguranju za slučaj teških bolesti i hirurških intervencija. 
Novi ugovor je zaključen pod povoljnijim uslovima nego prethodni zbog toga što je u međuvremenu i ugovor o sindikalnom solidarnom osiguranju potpisan sa istom osiguravajućom kućom. 
U narednom periodu sledi pojedinačno izjašnjavanje članstva o dodatnom osiguranju.
Sve detaljne informacije možete dobiti kod predsednika Sindikalne organizacije.
Opšte i posebne uslove za dodatno osiguranje za slučaj težih bolesti možete pročitati ovde.
Opšte i posebne uslove za dodatno osiguranje za slučaj hirurških intervencija možete pročitati ovde.

среда, 20. новембар 2013.

8. DANI MEDICINARA U PARIZU

PARIS – STRASBOURG
07.-13. maj 2014.

1.Dan 07.05.: Beograd-Novi Sad-Sombor. Sastanak putnika na parkingu ispred Sava centra (savska strana). Polazak autobusa u popodnevnim satima. Putovanje preko Mađarske (ili Hrvatske i Slovenije), Austrije i Nemačke... sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe radi odmora... Noćna vožnja...
2.Dan 08.05.: Dolazak u Strasbourg u prepodnevnim časovima. Po dolasku sledi razgledanje  grada na krajnjem istoku Francuske koji je zbog izuzetne lepote istorijskog jezgra uvršten na listu UNESCO-a: Mostovi i kule na reci Il, Vobanovi bastioni, Crkva Svetog Tome, trg Kleber i ukras grada Bogorodičina katedrala. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti... Odlazak do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
3.Dan 09.05.: Doručak. Nakon doručka polazak za Paris. Dolazak u Paris u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do Quartier Latin i upoznavanje sa boemskom četvrti grada... Šetnja po Ile de la Cite do Palais de Justice i Notre-Dame. Povratak u hotel. Noćenje.
4.Dan 10.05.: Doručak. Posle doručka obilazak Pariza: Toranj Montparnasse (fakultativan ulazak), Les Invalides,  Champ-de-Mars, most Aleksandra III, Louvre, Place de la Concorde, Avenue des Champs-Élysées, l'Arc de Triomphe, Trocadero, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Place Vendôme... U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE, jedan od najpoznatijih svetskih kabarea...Zajedničko druženje medicinara u nekom od pariških restorana. Povratak u hotel. Noćenje
5.Dan 11.05.: Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska u muzej Versales. Obilazak najpoznatijeg dvorca na svetu koga su za svoje uživanje gradili kraljevi Francuske. Individualno razgledanje dvorca Louisa XIV savršenog primera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju elegantnim parkovima. Povratak u Paris. Posle podne fakultativni odlazak u muzej LOUVRE najveći muzejska zbirka na svetu, sa neprocenjivom kolekcijom i remek delima drevnih kultura i najpoznatijih umetnika svih vremena - Mona Lisa… U večernjim satima fakultativna jednosatna plovidba rekom Senom panoramskim brodićem, a nakon koje sledi fakultativna poseta LE TOUR EIFFEL, uz panoramu Pariza noću... Povratak u hotel. Noćenje.
6.Dan 12.05.: Doručak. Napuštanje hotela. Poslednji dan boravka u Parizu možete iskoristiti za fakultativni odlazak u EURO DISNEYLAND PARK. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korišćenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da bar jednom u godini uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu... Ili ovaj dan iskoristite za obilazak mnogobrojnih kulturnih sadržaja ili za  šopingu u Parizu  gde slobodno vreme možete iskoristiti da osetite čari pariških ulica i prepunih ekskluzivnih robnih kuca... Polazak iz Pariza u večernjim satima... Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku do Austrije...
7.Dan 13.05.:Jutarnja vožnja preko Mađarske (ili Slovenije i Hrvatske) do Srbije uz usputne pauze po potrebi grupe i zbog graničnih procedura. Dolazak na mesto polaska u popodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA : 289 €
(plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti 
u više mesečnih rata do polaska)

ARANŽMAN OBUHVATA:
-      Autobuski prevoz na navedenim relacijama ( Klima, Tv, Dvd…)
-      1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 2/3* u Strazburu u 1/2 i 1/2 + 1  sobama
-      3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * u okolini Pariza u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
-      Stručnu vodičku službu na putovanju
-      Organizacione troškove

ARANŽMAN NE OBUHVATA :
-      Obavezno medjunarodno zdravstveno osiguranje
-      Ulaznice i izlete ( Versaj 30 €, Montparnase 10 €, Eifelov toranj 15 € - do II  - og sprata , Brod 15 , Disneyland 50 - 60 €, Mulan Rogue 120 €…) – sve cene ulaznica i izleta zavise od cene istih u vreme realizicije programa
-      Sve druge nenavedene fakultativne troškove

Informacije u Sindikatu - 025 422 637/069 554 0370

недеља, 17. новембар 2013.

JEDNODNEVNI IZLET U BANJU ERŽEBET


*Jednodnevni izlet u Banju Eržebet u Morahalomu biće realizovan 21. decembra 2013. 
*POLAZAK u 7.00 h ispred Partizana.
*Posle prelaza granice Kelebija, pravimo pauzu u marketu Tompa radi kraćeg šopinga.
*POVRATAK planiran oko 22.00 h ispred Partizana. 
*Poneti pasoš, bade mantil, kupaći, papuče, peškire.
*Hrana i piće se mogu uneti. 
Na raspolaganju su Vam 13 bazena, đakuzi, tursko kupatilo, četiri saune...

Prijave u kancelariji Sindikata.

петак, 15. новембар 2013.

ZATRAŽENE BOŽIĆNE NAGRADE


Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије је јуче премијеру и ресорним министарима, због урушеног материјалног и социјалног положаја запослених у делатности здравства и социјалне заштите, поднео захтев за исплату новогодишње, односно божићне награде у истом износу за све запослене.
ВИДИ ДОПИС!

недеља, 10. новембар 2013.

SUSRETI ZDRAVLJA PONOVO U BUGARSKOJ


Odlukom ROS, 19. Susreti zdravlja biće ponovo održani u poznatom bugarskom letovalištu Sunčev Breg, od 01.-08. juna naredne godine.
Kotizacija za učešće na Susretima zdravlja iznosi 136 eura, a troškove prevoza snosi Sindikat (SAMO ZA TAKMIČARE).
Informacije i prijave u kancelariji Sindikata.

SKUP OSIGURANIKA


U Vrnjačkoj Вanji је 08. novembra održan Skup osiguranika SSO-SSF, a na Dnevnom redu bilo je:
1. Upoznavanje sa izveštajem Nadzornog i Izvršnog odbora SSO-SSF
2. Izveštaj o realizaciji Programa preventivno-rekreativnih odmora, leto 2013.
3. Prezentacija Sindikalno-solidarnog osiguranja i dopunskog zdravstvenog osiguranja sa posebnim osvrtom na pogodnosti koje se nude uzimanjem oba osiguranja u paketu

субота, 9. новембар 2013.

SAOPŠTENJE


Републички одбор Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, на седници одржаној 7. новембра 2013. године, разматрао је материјални и радно-правни положај чланства и свих запослених у делатности здравства и социјалне заштите и констатовао следеће: 
1. Потписан је Споразум о продужењу рока важења ПКУ за област здравства до 31. марта 2014. године. 
2. Преговори са ресорним министарствима су у току везано за материјални и радно-правни положај запослених. 
3. Током следеће недеље настављају се преговори на измени Уредбе о капитацији, односно измени капитационе формуле. 
4. Постигнута је сагласност о формирању заједничких комисија од представника репрезентативних синдиката и надлежних министарства за следеће области: - Комисија за праћење и аутентично тумачење ПКУ за област здравства, - Комисија за капитацију – измену капитационе формуле, - Комисија за решавање питања запослених у стоматолошким службама. 
5. Синдикат је исказао огромно незадовољство на предложени текст Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о раду. 
6. Примедбе нашег Синдиката предате су у писаној форми радној групи за припрему Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о раду, која је састављена од представника Владе РС, послодаваца и репрезентативних синдиката на нивоу Републике Србије. 
7. Републички одбор Синдиката још једном је оценио да су предложене економске мере Владе Републике Србије о повећању ПДВ-а и увођењу солидарног пореза неприхватљиве, о чему је Влада РС у писаној форми обавештена. 
8. Са закључцима Синдиката лично су упознати премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе РС Александар Вучић на одржаним седницама Социјално-економског савета РС и на Председништву СССС. 
9. Републички одбор Синдиката очекује хитно поступање Владе РС по изнетим захтевима, у супротном Синдикат ће предузети конкретне мере на заштити материјалног и радно-правног положаја чланства. 
10. Чланство Синдиката биће благовремено обавештено о даљим активностима.
Преузето са сајта Здравко!

уторак, 5. новембар 2013.

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU

Grupa zdravstvenjaka učestvovala je proteklog vikenda na tradicionalnoj manifestaciji “Dani medicinara”, koju je 7. put za redom organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” i turistička agencija “Ivontravel” iz Novog Sada, ovoga puta u Beču, gradu kulture, stila, renesansnih i rokoko stilova, znamenitosti, poznatih muzičara, književnika i poslastica.

Pijuckajući bečku posebnu kafu, slušajući modernu Mocartovu muziku na ulicama, poštujući srednjovjekovnu arhitekturu, imate mogućnost uživati u nečemu što vaš boravak u Beču čini posebnim. 
S obzirom da su tri dana uistinu premalo vremena, medicinari su ih iskoristili na najbolji mogući način.

Po dolasku u Beč usledio je prvi obilazak grada: Trg Marije Terezije, Parlament, Opera, Burghtheater, dvorac Hofburg, katedrala Sv.Stefana, muzej Hundertwassr, zgrada Ujedinjenih nacija… i šetnja kroz pešačku zonu: Holfburg, Kohlmarkt, Graben, Stephans-platz, Stephansdom, Figarohaus, Kartnerstrasse, hotel Sacher… 
Popodne je bilo rezervisano za obilazak muzeja i galerija kao sto su: Museums Quartier, Kunsthistorisches museum, Naturhistorisches museum, Prunksal – stara biblioteka, Albertina, Carska riznica, Carske odaje Hofburga, Kapucinerkirc… 
Drugi dan ovogodišnje manifestacije obilovao je slobodnim aktivnostima i šopingom. 
U večernjim satima zajedničko druženje medicinara u Grinzingu, boemskoj četvrti Beča gde se još uvek može osetiti duh starih i slavnih vremena monarhije, uz kompletnu večeru i zvuk valcera. 
Naravno ovo je doživljaj za pamćenje.

Poslednji dan manifestacije iskorišćen je za odlazak do dvorca Schönbrunn–letnje rezidencija austrijskih vladara, razgledanje carskih soba i šetnju prelepim parkom koji okružuje dvorac, te za posetu Donauturmu (Dunavski toranj), najvišoj građevini Austrije iz čijeg se rotirajućeg restorana pruža nezaboravam pogled na čitav grad i okolinu, raskošnoj palati i vrtu Belvedere, kao i parku prirode i zabave Prater
Naredni, osmi “Dani medicinara”, zakazani su za proleće, a održaće se u Parizu.

понедељак, 4. новембар 2013.

EDUKACIJA ČLANOVA ODBORA


Данас је у просторијама Бање Јунаковић одржана едукација за чланове одбора Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Западнобачког округа, којој је присуствовала Мирјана Јоветић, правни консултант, која је својим саветима и искуством много допринела отклањању нејасноћа око радно-правне заштите и положаја запослених у здравству.

6. NOVEMBRA O RADNO-PRAVNOM POLOŽAJU


Cастанак ради преговора у вези са материјалним и радно-правним положајем запослених у здравству одржаће се 6. новембра 2013. године са почетком у 10,00 часова у просторијама Министарства здравља.

субота, 2. новембар 2013.

KAKVI SU VAŠI PLANOVI ZA DOČEK NOVE 2014.?


Najpopularnije destinacije za mlade u novogodišnjim terminima. 
Krakov, Budimpešta, Prag, Istanbul i Berlin i to sve počev od 89 €.