четвртак, 27. март 2014.

VILA RADIGOST - HIT PONUDA!


SEDNICA POS


Članovi Pokrajinskog odbora su u na svojoj sednici održanoj u Novom Sadu, 26. marta 2014. godine, razmotrili i usvojili Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine i Izveštaj Nadzornog odbora. 
Takođe, usvojen je i Plan prihoda i rashoda za 2014. godinu, uz konstataciju da je, u ovom trenutku punom neizvesnosti i nepoznanica, veoma teško realno i odgovorno predvideti kretanje prihoda i rashoda u tekućoj godini. 
Pokrajinski odbor je informisan i o odlukama Statutarnog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

понедељак, 24. март 2014.

REPERTOAR ZA APRIL


BRAŠNO I ŠEĆER

BRAŠNO - SENTA
Tip 400 meko - Cena: 990,00 din/25 kg 
 Tip 500 - Cena: 825,00 din/25 kg 

ŠEĆER
Pakovanje 10/1 - Cena: 75,00 din/kg

 Plaćanje na 4 polumesečne rate. 
 Spiskove dostaviti do 05. aprila u kancelariju Sindikata.

понедељак, 17. март 2014.

ZLATIBOR SEZONA 2014/2015

Studio/apartmani na Zlatiboru nalaze se u jednom od najlepših delova Zlatibora u naselju Sloboda, u blizini Titove vile, udaljeni od centra oko 500 metara ili 10 minuta hoda. Gostima su na raspolaganju dva studija u koja se udobno mogu smestiti 3-4 osobe. 
Oba studija su kompletno opremljena za udoban boravak (francuski ležaj + 2 pomoćna ležaja, čajna kuhinja, tv, centralno grajanje). Nalaze se na drugom spratu u apartmanskom naselju. 
U neposrednoj blizini studija je dečje igralište, a na samo par minuta hoda nalaze se market, pekara, mesara i restoran. Za goste je obezbeđen parking prostor.

Cena studija je 13 eura po danu (period od 15. aprila do 15. oktobra) i 16 eura (period od 15. oktobra do 15. aprila). U ovim studijima je moguće boraviti tokom cele godine kao i rezervacija dužine boravka po želji (minimum 7 dana). 
Mogućnost plaćanja na rate putem administrativne zabrane za članove sindikalne organizacije. 
Informacije u kancelariji Sindikata ili na telefon 069 554 0370.

недеља, 16. март 2014.

VILA RADIGOST - USKORO U PONUDI

Gostoprimstvo je poznata osobina slovenskih naroda koja od njih čini prijatne i dobrodušne ljude koji gostu neće uskratiti ni hranu ni postelju. Na celom slovenskom prostoru prema gostu se uvek ponašalo sa velikim poštovanjem, što se do danas održalo, naročito u planinskim predelima. Gosta je, bio on znan ili neznan, domaćin dočekivao hlebom i solju što je značilo da će gost biti nahranjen i napojen. Neukazivanje gostoprimstva bio je jedan od najvećih grehova. Zato su još Stari Sloveni imali i božanstvo, zaštitnika domaćinstva i njegovih ukućana. To je Bog RADIGOST, koji je bio uzoran ugostitelj pa njegovo ime u prevodu znači RADO VIĐEN GOST. 


Da ovaj slovenski običaj nije izumro, uverite se odmorom u Vili RADIGOST u Brzeću, koja Vas očekuje sa velikim zadovoljstvom i dužnim poštovanjem! Nalaze se na području Nacionalnog parka Kopaonik, u selu Brzeće, neposredno uz početnu stanicu ski-žičare BELA REKA 1. 

Zimovanja, letovanja, izleti, cvrkut ptica, žubor potoka, šetnje po netaknutoj prirodi, lekovito bilje i šumski plodovi, posete manastirima i značajnim istorijskim, kulturnim i prirodnim lokalitetima, lov i ribolov... sve Vam je na raspolaganju. Zdrava i dobra hrana u zajedničkom prostoru sa 50 mesta, tišina i miran san u sedam udobnih soba kao i ljubazno osoblje čine njihovu ponudu.

Za članove Sindikata pripremamo posebnu ponudu za sezonu proleće/leto/jesen 2014., kao i zima 2014/2015. god. Nadamo se da će saradnja biti dugotrajna.

субота, 15. март 2014.

IZLET U BANJU ERŽEBET


Jednodnevni izlet u Banju Eržebet u Morahalomu biće realizovan 12.04.2014. (subota)!
POLAZAK  u 07:00 h ispred Partizana.  
Posle prelaza granice Kelebija, pravimo pauzu u marketu Tompa za šoping.
POVRATAK planiran oko 22.00 h ispred Partizana. 
Poneti pasoš, bade mantil, kupaći, papuče, može se uneti klopa i piće. 
Na raspolaganju su Vam 13 bazena, đakuzi, tursko kupatilo, četiri saune... 
Prijave u kancelariji Sindikata ili na broj ✆ 069 554 0370!

четвртак, 13. март 2014.

NA JEDNO RADNO MESTO 152 PRIJAVE


Za više od 13.800 oglasa za posao na sajtu poslovi.infostud.com, tokom prošle godine stiglo je više od 2,1 milion biografija, pokazala je poslednja analiza ovog sajta. 
Uzimajući u obzir sve gradove kao i radne pozicije, prosečan broj prijava po oglasu je 152 prijave na jedno radno mesto. 
Iako veliki broj ljudi koji se prijavljuje na oglase potvrđuje da je tržište rada i dalje u krizi, ova analiza pokazala je da je tokom prethodne godine ipak došlo do rasta broja oglasa u odnosu na 2012, i to od čak 17 odsto. 
Baš kao i tokom prethodne dve godine, i u 2013. poslodavci su najčešće oglašavali radna mesta u oblastima ekonomije, trgovine i prodaje, kao i administracije i računovodstva. 
Ujedno kandidati su takođe najčešće slali radne biografije za ove pozicije. Nezaposleni su pokazali veliku zainteresovanost i za oglase vezane za turizam, saobraćaj i logistiku, marketing i PR, pozicije srednjeg menadžmenta, transport i pravo, međutim u odnosu na broj pristiglih prijava, može se zaključiti da ponuda ovih radnih mesta ne zadovoljava potrebe tržišta. 
Broj oglasa u oblasti informacionih tehnologija u protekle tri godine je u stalnom rastu, a slična situacija je i u oblasti elektrotehnike i mašinstva – slabiji je odziv kandidata u odnosu na ponudu posla. 
Primera radi, samo za programere tokom godine bilo je objavljeno skoro 500 oglasa, ali u proseku, na ovu poziciju stizalo je svega 26 prijava. 
Druga deficitarna zanimanja u Srbiji su inženjeri elektrotehnike, mašinstva, mašinski tehničari i operateri na mašini. 
Sajt poslovi.infostud.com izdvojio je 20 zanimanja za koja je tokom prošle godine bilo najviše šanse za zaposlenje, a osim za programere, inžinjere, posla je bilo i za komercijaliste, kuvare, farmaceute, frizere, mesare, pekare, prodavce i menadžere prodaje.

недеља, 9. март 2014.

OBAVEŠTENJE

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u vezi sa aktivnostima ostalih sindikata, a povodom primene Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru(”Službeni glasnik RS” broj 108/2013), odnosno „solidarnog poreza”, obaveštava svoje članstvo kako sledi:
Sindikat je počevši od 11.10.2013. godine, odmah po saznanju da postoji mogućnost uvođenja ovako nakaradnog i neustavnog zakona, preduzeo aktivnosti u cilju da isti ne stupi na snagu ili da ukoliko stupi zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti budu izuzeti od njegove primene.
O neprihvatljivosti predloženih ekonomskih mera, upozoreni su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija i Narodna skupština Republike Srbije.
Tim povodom izjava predsednika Sindikata dr Zorana Savića objavljena je u dnevnom listu ”Politika”.
Zatim je održana i Javna sednica u Beogradu ispred Vlade Republike Srbije i u Novom Sadu o čemu su izvestili brojni mediji.
Podsećamo da je Sindikat Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima dana 25.12.2013.godine, uputio PETICIJU sa više od 25.000 potpisa u kojoj je zahtevano pored poboljšanja radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih i preispitivanje ekonomskih mera Vlade Republike Srbije o povećanju PDV-a i izuzimanje zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti od plaćanja ”solidarnog poreza”.
Stavove Sindikata i saopštenje povodom ”solidarnog poreza” dana 07.02.2014. godine objavili su mnogi mediji.
Pored brojnih radio stanica i pisanih sredstava informisanja, interesovanje za delovanje našeg Sindikat iskazale su i brojne TV ekipe.
Dana 12.02.2014. godine održana je konferencija za novinare na kojoj su obrazloženi stavovi našeg Sindikata povodom uvođenja ”solidarnog poreza” (Tanjug, TV Prva).
Dana 21.02.2014. godine na TV Prva, u udarnom terminu, prenet je deo izjave predsednika Sindikata dr Zorana Savića.
Zatim je 04.03.2014.godine na RTS 2 u emisiji ”TV Mreža”, objavljen intervju predsednika Sindikata povodom ”solidarnog poreza” koji je objavljen i na sajtu Sindikata.
Napominjemo još jednom, da je Sindikat pred Ustavnim sudom Republike Srbije dana 12.02.2014. godine POKRENUO INICIJATIVU ZA OCENU USTAVNOSTI ZAKONA O UMANJENJU NETO PRIHODA LICA U JAVNOM SEKTORU SA ZAHTEVOM ZA ODREĐIVANJE PRIVREMENE MERE.
Sindikat obaveštava članove, sve zaposlene i celokupnu javnost da ćemo i nadalje permanentno vršiti pritisak na Vladu Republike Srbije i resorna ministarstva u cilju izmene nakaradnih pravnih propisa, a sve do njihovog potpunog ukidanja!!!
Sindikat podržava svaki vid aktivnosti ostalih sindikata koje predstavljaju uključenje u aktivnosti našeg Sindikata, odnosno sve one aktivnosti koje predstavljaju borbu za bolji materijalni i radno-pravni položaj svih zaposlenih u zdravstvu, uključujući i najavljeni štrajk SLFS.

субота, 8. март 2014.

петак, 7. март 2014.

POTPISAN SPORAZUM


Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava svoje članove, da je potpisan Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija („Službeni glasnik RS”, br. 36/10 i 42/10 i 46/13-dr. propis, 74/13 – dr. propis i 97/13 dr. propis), koji se produžava do 31. decembra 2014. godine. 
Napominjemo, da se navedeni Sporazum odnosi na sve zdravstvene ustanove. 
Očekuje se objavljivanje Sporazuma u „Službenom glasniku RS”. 

четвртак, 6. март 2014.

LETO 2014.

Neodoljiv šarm grčkih ostrva!
Plaćanje putem administrativne zabrane 
do kraja godine.
Info i rezervacije u kancelariji Sindikata!