субота, 31. мај 2014.

DOSTAVLJENA POMOĆ

Predstavnici Sindikalnih organizacija Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" su u petak 30. maja Crvenom krstu u Somboru dostavili prikupljenu pomoć namenjenu ugroženom stanovništvu od poplava.
Zahvaljujemo se svim zaposlenima Opšte bolnice koji su učestvovali u zajedničkoj akciji Sindikata i direktorijuma naše ustanove.
Posebnu zahvalnost dugujemo koleginicama i kolegama sa sledećih odeljenja: kuhinja, ginekologija, laboratorija, urologija, dečije, neuropsihijatrija, očno, patologija i apoteka, koji su se maksimalno založili kod prikupljanja pomoći.

четвртак, 22. мај 2014.

OBAVEŠTENJE


ODLOŽENI SUSRETI ZDRAVLJA

REPUBLIČKI ODBOR SINDIKATA DONEO ODLUKU O ODLAGANJU 19. RSI I UPUĆIVANJU POMOĆI PODRUČJIMA POGOĐENIM KATASTROFALNIM POPLAVAMA!!!

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i celokupnu javnost da je zbog vanredne situacije u Republici Srbiji prouzrokovane katastrofalnim poplavama koje su imale za posledicu stradanje velikog broja građana i koje su prouzrokovale nemerljivu materijalnu i nematerijalnu štetu, Republički odbor Sindikata na sednici održanoj 22.05.2014.godine doneo odluku o odlaganju tradicionalnih 19. Susreta zdravlja. Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti svakodnevno pružaju svu neophodnu pomoć ugroženom stanovništvu. Smatramo da je neophodna naša maksimalna angažovanost u ovako teškoj i delikatnoj situaciji. Republički odbor Sindikata jednoglasno je doneo odluke o finansijskoj pomoći stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama, kao i o pomoći našim članovima koji su pretrpeli posledice istih. Republički odbor Sindikata je opredelio novčanu pomoć u iznosu od 3.000.000,00 dinara. 
Sindikat poziva svoje članove, zaposlene i građanstvo da pruže pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svesni smo teške materijalne situacije u kojoj se nalaze zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, ali Vas molimo da ovom prilikom pomognemo onima kojima je sada mnogo teže nego nama. Imajmo u vidu da je mnogo lakše davati pomoć, nego čekati na nju. 
Pokažimo još jednom na delu svoju humanost i opravdajmo veru građana u najhumaniju profesiju u našem društvu. Uključite se u borbu za opstanak nesrećno postradalih. Nakon rešavanja ovog gorućeg problema očekuju nas aktivnosti na rešavanju socijalnog statusa naših delatnosti, gde ćete se, nadamo se, uključiti jednako aktivno kao i u ovom teškom trenutku za sve nas. Samo iskazanim visokim nivoom solidarnosti, zajedništva i požrtvovanošću možemo ublažiti posledice elementarnih nepogoda. 
Zajedno smo jači.

недеља, 18. мај 2014.

APEL ZA POMOĆ


POZIV ZA POMOĆ

Poštovane kolege, predstavnici Sindikata OB Sombor održaće sutra sastanak sa direktorom naše ustanove o načinu prikupljanja pomoći za lica na ugroženim područjima naše zemje.
Sada su najpotrebniji hrana, voda, ćebad, sredstva za ličnu higijenu, pelene, jastuci, posteljina, lekovi...
Očekujte informacije tokom dana ili u utorak!!!

среда, 14. мај 2014.

DANI MEDICINARA U GRADU LJUBAVI

Oko 120 zdravstvenjaka i njihovih gostiju učestvovalo je od 07. do 13. maja na tradicionalnoj manifestaciji “Dani medicinara”, koju je 8. put za redom organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” i turistička agencija “Ivontravel” iz Novog Sada, ovoga puta u Parizu, gradu ljubavi. 
Dok sam se spremao da napišem putopis, razmišljao sam da umesto teksta jednostavno napišem, Pariz!!! 
Ime ovog grada govori više nego dovoljno, samo za sebe. Ipak, tokom par dana, koliko smo proveli u Parizu, toliko se lepih emocija i momenata nakupilo, da sve fotografije zaslužuju propratni tekst. 


Na putu za Pariz, naše prvo odredište bio je Strazbur. Grad sa veoma zanimljivom istorijom, ispunjen raznim stilovima, ali i autentičnim mentalitetom. Mostovi i kule na reci Il, Vobanovi bastioni, Crkva Svetog Tome, trg Kleber i ukras grada Bogorodičina katedrala su njegova glavna obeležja. Posetioci mogu zaista da provedu savršeno vreme u gradu koji obiluje tolikim bogatstvom. Tu su i restorani, kafići i barovi, ali i nezaobilazno rajnsko vino. Strazbur je grad u kome se sve muke zaboravljaju i preporučuje se za predivno putovanje i odmor. 
Drugog dana boravka u Francuskoj odlazimo do Versaja. Obilazak najpoznatijeg dvorca na svetu koga su za svoje uživanje gradili kraljevi Francuske. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV savršenog primera francuskog baroka i šetnja elegantnim parkovima ostaće svima u prelepom sećanju.

Konačno dolazimo u Pariz i za veliku većinu nas zaljubljujemo se u njega na prvi pogled. Nonšalantan i umetnički sa jedne strane, opet i otmen i prefinjen sa druge, takođe i razuzdan i neumeren, grandiozan i impozantan, pijan i trezan, to je sve Pariz. Sva svoja lica odlično nosi i sva mu lepo izgledaju. 
Pa da krenemo redom. Naravno pomenućemo samo u kratkim crtama deo onoga što smo videli. 
Luvr vas obara i zadaje vam tehnički nokaut. Budete u transu, topite sam se u slikama starih Flamanskih majstora. Ajfelova kula je priča za sebe. Dok se penjete stepenicama možete videti fotorafije kule u raznim fazama izgradnje, zatim prodavnice sa prelepim suvenirima. Kula je naročito lepa po noći, kada je osvetljena, raskošna i u punom sjaju. Plovidba Senom koja prolazi kroz Pariz je zaista jedno prijatno iskustvo. Brodovi za turiste se nalaze nedaleko od Ajfelove kule, obilazak traje nešto više od sat vremena. Trijumfalna kapija nalazi se na početku famoznog bulevara “Champ Elysees”. Ova poznata građevina je napravljena za vreme Napoleona Bonaparte 1806.godine, po ugledu na antičke slavoluke.


Palata invalida je konstruisana od 1679 -1708. pod vladavinom kralja Luja XIV. Smeštena je u centru Pariza, ovde počivaju ostaci Napoleona, njegove braće i sina, a takođe i nekih francuskih generala. Champs elysees je jedan od nalepših bulevara sveta, a ujedno i najinteresantniji za turiste. Prepun prodavnica, hotela, restorana, kafića…. Bulevari, lepi trgovi i, uopšte, izgled grada potiče iz perioda kada nastaju temeljne urbanističke promene do tada jos neviđene u svetu. 
Trgovi Konkord i Trokadero, Opera, Latinska četvrt, Notrdam, Monmartr, Mulen ruž , druženje u Pigalu i još mnogo toga viđenog pamtićemo dugo. 
Kafići u Parizu su nešto potpuno drugačije od svega što ste doživeli ranije. Mali stolovi, tipični za Pariz, sa stolicama uglavnom okrenutim ka ulici, fina kafa, dobro vino, kelneri koji ne haju preterano. Sve to je upakovano u savršenu scenografiju starog Pariza, šestospratnih zgrada visokih prozora koje su tu zahvaljujući Napoleonu III i viziji barona fon Hausmana. Sve je to kako treba da bude. Francuzi su izmislili kafanu, te se i po tome može izvesti zaključak da oni to ipak duže i bolje rade od svih ostalih, pa i nas Srba koji je toliko volimo. Francuzi vole lepu hranu, dobra pića a naročito vina. Sve to i prave, najbolje na svetu, sa puno pažnje, posvećenosti i interesovanja. Brojne časove provode i u spremanju i u konzumiranju. Možda zvuči kao još jedan stereotip, ali zaista je tako. Kada budete videli i doživeli njihovu kuhinju, sve će vam biti jasno.
Naredni, deveti "Dani medicinara" zakazani su za jesen, a na redu su Dvorci Bavarske!