недеља, 31. август 2014.

2. ZIMSKA OLIMPIJADA MEDICINARA


11. 12. - 1. dan – Polazak iz Sombora/Novog Sada/Beograda u dogovoreno vreme. Dolazak na Jahorinu u popodnevnim časovima i smeštaj u hotele. Zagrevanje za žurku dobrodošlice u Puzzle kafe-u uz dobro poznatu Puzzle-ovaču i kuvano vino. Večera. Otvaranje Zimske olimpijade medicinara, izvlačenje parova i žurka dobrodošlice u hotelu „Snežna kraljica“ uz BEND. 

12.12. - 2. dan – Doručak. Takmičarski dan. Puni adrenalina, zabavu nastavljamo na open air party-ju sa Puzzle resident DJ-om. Večera. Večernje i jutarnje sate provodimo u kafani “Royal” uz DJ Raleta survivor. 

13.12. - 3. dan – Doručak. Prepodnevno skijanje. Treći dan je rezervisan za višečasovni obilazak Sarajeva. Večera. Spremanje za žurku uz BEND IZNENAĐENJA, kao i za proglašenje pobednika i nagrađivanje najpozitivnije ekipe, što ujedno predstavlja i zatvaranje 2. Zimske olimpijade medicinara. 

14.12. - 4. dan – Doručak. Najizdržljiviji i četvrti dan nastavljaju sa skijanjem i zabavom. Zatim sledi spremanje za put, raspremanje apartmana, odjava. Polazak za Beograd/Novi Sad/Sombor u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd/Novi Sad oko ponoći, Sombor posle ponoći. 


 Cena aranžmana: 109 eura (plaćanje na više rata do polaska) 

Аranžman obuhvata: smeštaj na bazi 3 polupansiona (hoteli "Snežna kraljica" i “Kristal”) u 1/3, 1/4 sobama (doplata 10 eura za 1/2 sobu), autobuski prevoz iz Beograda/Novog Sada/Sombora, usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana, organizaciju putovanja i Zimske olimpijade medicinara u celini, boravišnu taksu i izlet u Sarajevo. 

Ekipe predstavljaju zdravstvene ustanove iz kojih dolaze. Svaku ekipu čini 6 članova (3 devojke+3 momka). 
Takmičarski deo 2. Zimske olimpijade medicinara imaće 3 discipline (trke gumama, zimski fudbal, čep i flaša). 
Revijalni deo Zimske olimpijade medicinara biće: igre bez granica i takmičenje u brzom ispijanju krigli piva u Sarajevskoj pivnici. 
Prijave i informacije u kancelariji Sindikata!

VEOMA KORISNA EDUKACIJA


Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zapadnobačkog okruga održao je 29. i 30. avgusta u Banji Junaković edukaciju sa temom: Izmene i dopune Zakona o radu.
Edukativno predavanje održala je Mirjana Jovetić, pravni konsultant iz Novog Sada.
Edukaciji su prisustvovali i članovi odbora Pomoravskog okruga.
Dvodnevnom edukacijom napravljen je uvod u Izmene i dopune ZOR koje su stupile na snagu 27. jula. 
Glavna stvar koja nas na početku očekuje je spremnost na razna tumačenja koja će svakako ići na štetu zaposlenih, sve dok se ne stvori kakva takva sudska praksa.

LETO JOŠ TRAJE

Grupa naših članova je jučerašnji dan iskoristila na predivan način.
Spa dan po lepom vremenu u Banji Eržebet je dobitna kombinacija.

Leto je pri kraju, tako da ovakvi izleti uvek prijaju.
Sledeće druženje u Morahalomu zakazujemo za 27. septembar.
Prijave u kancelariji!

субота, 30. август 2014.

HITNO POVLAČENJE NEZAKONITE INSTRUKCIJE!

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије захтевао од министра др Златибора Лончара и директора РФЗО др Момчила Бабића да пo хитном поступку, a у складу са надлежностима, наложе повлачење незаконите инструкције Републичког фонда за здравствено осигурање број 121-1608/14 од 15.08.2014.године, која je упућена покрајинском фонду и свим филијалама Републичког фонда за здравствено осигурање.
Погледајте ДОПИС.

уторак, 26. август 2014.

KROMPIR I PASULJ

Gazdinstvo Perić - Stanišić

KROMPIR - Bella rosa
Cena: 31 din/kg
Džakovi: 30 kg

PASULJ - zeleni
Cena: 300 din/kg
Pakovanje: 1, 2, 3... kg

Plaćanje na 6 polumesečnih rata. 
 Spiskove dostaviti u kancelariju Sindikata do 10. 09.

четвртак, 14. август 2014.

PONUDA ZIMNICE


"Polo" iz Čačka u saradnji sa MGD distribucijom organizuje prodaju zimnice na šest mesečnih rata po izuzetno povoljnim cenama. Svi proizvodi su bez konzervansa i visoko standardizovani. Rađeni su od svežih sirovina. 

Isporuka tokom meseca oktobra. Spiskove dostaviti u kancelariju Sindikata do 20. septembra. Informacije možete dobiti na telefon: 422 637 (Sindikat). 

U ponudi je: krastavac kornišon, paprika fileti, paradajz paprika, cvekla, ajvar, feferoni, mešano povrće – turšija, kečap, mešana salata, džem od šljive, kajsije jagode i kupine, marmelada od breskve, kajsije, šipurka i mešana, slatko od šljive, divlje kupine i dunje, sok od svežeg paradajza, sok od cvekle, eurokrem Polo, suva šljiva sa i bez košpice

петак, 8. август 2014.

PARADAJZ SIRUP - 40 DINARA!


Stigla je ponuda za ceđeni paradajz sirup. 
Plaćenje je na 4 polumesečne rate. 
Isporuka u bolnici. 
Ambalaža je sopstvena. 
Proizvođač je Marijan Tot iz Bezdana. 
Spiskove dostaviti u Sindikat do 29. avgusta. 
Isporuka je 04. i 05. septembra.

понедељак, 4. август 2014.

BEG U OAZU MIRA

Čak i najveći ljubitelji grčkih ostrva nisu upoznati da na jugu Grčke, ispod Volosa, na nekih 80 km od Atine, postoji Evija, prelepo mesto za odmor, sa dugačkim plažama, borovim šumama, mirnim noćima, davno zaboravljenim mirisom mora i pogledom na mondenski Skijatos. 

Evija omiljeno letovalište Grka i mesto gde bi i Grk Zorba zaigrao, je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima, koji su je godinama ljubomorno čuvali samo za sebe. Prestonica Halkida je bila jedan od najrazvijenijih i najuticajnijih gradova Antičke Grčke. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos itd.


Pefki je malo ribarsko mesto, locirano na severnoj obali ostrva, sa pogledom na planinski masiv Pilion i ostrvo Skijatos. Pefki krasi prostrana peščano šljunkovita plaža, koja se pruža oko 4 km duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj. 
Pefki nema poštu, ni banku, čak ni prodavnicu krzna ili bilo koje garderobe, ali su tri supermarketa, mesara, pekara i pijaca, sa tek ulovljenom ribom i sveže ubranim smokvama i maslinama, sasvim dovoljne za pravo letovanje. U Pefkiju čovek sve vreme ima utisak da je vreme jednostavno stalo.


IZLETI
Skijatos je udaljen od Pefkija svega sat i po vožnje brodićem, pa je prava šteta ne obići ovo možda najlepše ostrvo Egejskog mora. Brdovito, sa belim kućama, plavim ešalonima, crkvicama i usidrenim jahtama iz celog sveta izgleda kao mesto za „milion dolara“. Čuvena plaža Kukunarijes, sa prelepim hotelom Skijatos Palas iznad, svakako doprinosi da poželite da ovde ostanete večno. 
I ostala dva ostrva Sporada, Skopelos i Alonisos, ne zaostaju po lepoti i zaslužuju dužnu pažnju. Ko nije video prestonicu Grčke može da iskoristi boravak na Eviji i za malo para vidi sve ono što Atina ima da pokaže.


CENE
Mnogi se opredeljuju za Pefki i Eviju zbog pristupačnih cena i različitih mogućnosti. Za dve ležaljke i suncobran potrebno je da uzmete dva bilo koja pića, što je ukupno od 3-5 evra. Ukoliko je i to nekome skupo može popiti samo vodu od pola litra koja košta jedan evro. Takođe, na plažu možete doneti svoje ležaljke i suncobrane. 
Giros sa nogu je 1.8 - 2 evra (preporuka Giromanija), pica od 5 do 10 evra (preporuka picerija La Bene). 
Porcija lukumadesa, njihovog omiljenog slatkiša je 3 evra, vina domaća možete dobiti za 7 evra litar. Sve vrste kafa ne prelaze 2 evra.
Agencije u dogovoru sa nekim od restorana obezbeđuju popuste za naše turiste.

Ove će godine u Pefkiju letovati dosta naših članova, a verujemo da će narednih godina ova destinacija postati jedno od omiljenih mesta mnogih medicinara.

LETO NA ZLATIBORU

Zlatibor je mesto koje svakako treba obići i doživeti, ali na jedan drugačiji i poseban način. Tu pre svega mislimo da kroz samo glavno naselje Zlatibora treba svakako prošetati, videti ga, ali se tu treba najmanje zadržati. 
Ustvari, poželjno je provesti što više vremena na nogama u prirodi, u okolini Zlatibora i na izletima kojih ima sasvim dovoljno da nakon provedenog odmora kući možete poneti dobar i pozitivan utisak. 

Upravo ovako su svoj rekreativni odmor na Zlatiboru iskoristili članovi naše sindikalne organizacije koji su boravili na ovoj predivnoj planini od 19-26. jula. 

Njih osamoro bilo je smešteno u apartmanima u jednom od najlepših delova Zlatibora u naselju Sloboda. 
Pešačke ture do spomenika i nazad, etno kompleks „Zlatiborska jezera“, specifična klima i karakteristične vazdušne struje svakako će ostati u uspomeni našim rekreativcima.