недеља, 19. август 2018.

"SLOGA" U GERONTOLOŠKOM CENTRU


Синдикална организација „Слога“ Геронтолошки центар Сомбор основана је пре неколико месеци, највише захваљујући ангажовању председнице синдиката Kсеније Мајсторовић, која је за кратко време придобила поверење чланства. 

То је трећа синдикална организација формирана на подручју Града Сомбора и Западнобачког округа у породици Удружених синдиката Србије “Слога”. 

„Синдикат здравства и социјалне заштите “Слога” постоји седам година и његово чланство је за ово кратко време нарасло на десетак хиљада чланова. Репрезентативан је у многим великим градовима широм Србије, као и у најважнијим државним здравственим установама, што је циљ и нашег Одбора. Синдикату “Слога” су приступили и приступају углавном незадовољни чланови постојећих репрезентативних синдиката. Наиме, Закон о раду и смањење зарада у здравству су прошли без икаквог отпора репрезентативних синдиката, што је управо довело до горе наведене ситуације. Константно урушавање материјалног статуса и услова рада запослених у здравственим установама доводи до наведеног незадовољства“, истиче Ксенија Мајсторовић

Новоформирани Oдбор ће имати представнике свих структура, јер је Синдикат “Слога” отворен за све. Председница Мајсторовић најављује активније ангажовање за већа права свих запослених, јер како истиче „чланство је препознало одлику да “Слога“ ради коректно и поштено”. 

Синдикат „Слога“ овом приликом позива и остале колеге запослене у установама здравствене и социјалне заштите Града Сомбора и Западнобачког округа да им се придруже у заједничкој и најважнијој борби.

Нема коментара: