субота, 3. новембар 2018.

VLADA NENADLEŽNA ZA ODLAGANJE PRIMENE ZAKONA


Beograd, 03.11.2018.- Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” odluka Vlade Srbije da odloži primenu platnih razreda za zaposlene u javnim službama za 2020. godinu ne predstavlja iznenađenje. Naprotiv, ovo je očekivani potez aktuelne vlasti koji se mogao naslutiti na osnovu svih njenih dosadašnjih manipulacija i obećanja o boljem životu i standardu građana. 

Međutim, za Slogu je najvažnije pitanje vladavine prava, jer odakle pravo Vladi Srbije da stavi van snage primenu zakona koji je predhodno izglasan u Skupštini Srbije i čiji je datum primene sastavni deo zakona? 

Izražavamo ozbiljnu sumnju da je ovo sastavni deo nezakonite strategije vlasti da se sprema za vanredne izbore u 2019. godini i promenu Ustava, i da će novac koji bi bio potreban za primenu platnih razreda otići u predizborne agitacije, manipulativnim izdvajanjima za pojedine kategorije zaposlenih i penzionera u vidu jednokratnih novčanih pomoći i slično. 

Ovo je samo još jedan od gomile dokaza da se aktuelna vlast ponaša autokratski i krši sve norme demokratije i vladavine prava, uključujući i Ustav zemlje koju predstavlja. 

Informativna služba
Preuzeto sa sajta USS "Sloga"

Нема коментара: