петак, 28. јануар 2011.

SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA


















Danas je održana 08. sednica Izvršnog odbora sindikalne organizacije zdravstva i socijalne zaštite Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor, u sali za sastanke Grudnog odeljenja. Na dnevnom redu su bile aktuelnosti u Sindikatu, izveštaj sa POS-a, SSO i program preventivno-rekreativnih odmora, finansijski izveštaj SO i tekuća pitanja.
Predsednik Dimović je izvestio članove IO o aktivnostima između dve sednice, a one su se odnosile na vikend-odmor u Kovačici, dodelu paketića, izradu reklamnog materijala i sastanke kod poslodavca.
Sekretar SO Mirjana Maričić podnela je veoma detaljan finansijski izveštaj za period od aprila do decembra 2010. godine.
Razmatrane su ponude za nabavku ogreva, doneta je odluka o održavanju godišnje skupštine i povećan je iznos pozajmica članovima SO.
Izvršni odbor je pod tačkom "tekuća pitanja" pozdravio ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevića i izmeštanje Susreta zdravlja iz Čanja na Krf.
Takođe je ocenjeno da je materijalni položaj zaposlenih sve više ponižavajući i da je tragikomično povećanje zarada od 2%. Isplata jubilarnih nagrada je stalan "problem", kao i naknada za gradski prevoz.
Nakon izveštaja predsednika Dimovića o aktuelnostima u Sindikatu, otvorena je diskusija u kojoj su iskazane potrebe za promenama načina rada i data je podrška takvim promenama. Odbor je ocenio da se godinama brojna ozbiljna pitanja i problemi zanemaruju i da više nema vremena za "gubljenje".


















Izvršni odbor SO je doneo odluku da se upute zahtevi Okružnom, Pokrajinskom i Republičkom odboru za preduzimanje mera kako bi se ispunili svi zahtevi Sindikata. Nakon dve godine zamrznutih plata, povećanje od 2% je više nego smešno, uz drastičan rast cena. Malo je čudan "mudar" zaključak Republičkog odbora da ne možemo izvesti dovoljan broj radnika na proteste. Treba da se borimo za bolje plate, za reforme. Sindikat treba da povrati poverenje kod članstva, koje je izgubljeno. Zato na rukovodeća mesta treba da dođu ljudi koji znaju, hoće i mogu da rade.
Zaključeno je da su sindikati u poslednje vreme pristali na dekorativnu ulogu u društvenim odnosima i da članstvo za sredstva koja izdvaja višim organima ima pravo na mnogo više od toga, a oni koji se od tog novca izdržavaju obavezu da mnogo više i bolje rade.
Na kraju je doneta odluka da naša SO uputi pisma podrške Sindikatima Prosvete i Policije u našem gradu.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Svaka vam cast. Vreme je za promene!