петак, 25. фебруар 2011.

NEMA DOGOVORA!

Predstavnici sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Ministarstva finansija nisu sinoć postigli dogovor oko poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih, a dogovoreno je da se razgovori nastave za desetak dana, kada će sindikatima biti ponuđen novi Protokol.

Nakon sastanka sa ministarkom Dijanom Dragutinović i njenim saradnicima, iz Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Granskog sindikata medicinskih sestara i tehničara su najavili da do okončanja pregovora neće štrajkovati. Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" je, međutim, najavio polučasovnu obustavu u domovima zdravlja ukoliko ne bude bilo napretka u pregovorima sa Ministarstvom.

Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Branislava Plančak kazala je novinarima nakon pregovora da su sva tri reprezentativna sindikata odbila Protokol o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, ali da u narednom periodu očekuju nastavak pregovora sa Ministarstvom.

Нема коментара: