среда, 16. фебруар 2011.

SEDNICA POS

Danas je u Novom Sadu sa početkom u 11 časova održana 36. sednica Pokrajinskog odbora Sindikata. Osim donošenja odluka neophodnih za održavanje Izborne skupštine, članovi POS-a su upoznati i sa dopisom Ministarstva zdravlja u kome piše da su finansijskim planom RZZO u skladu sa Zakonom o budžetu obezbeđena sredstva za primenu granskog kolektivnog ugovora i da su ustanove dužne da navedeni ugovor primenjuju počevši od
1. januara 2011. godine. Obavešteni smo i da su ustanove dobile dopis takve sadržine. U diskusiji je učestvovao Vojislav Živković, predsednik SO Doma zdravlja Bačka Topola, koji je insistirao da se pri razgovorima sa resornim ministarstvima ne sklapa nikakav sporazum ukoliko jasno i decidno ne dokažu da su sredstva obezbeđena. Kako on reče u finansijskom planu RZZO mora jasno da se vidi koliko je novca obezbeđeno za jubilarne nagrade, kontinuiranu edukaciju, paketiće itd. Ovakav stav je prihvaćen jednoglasno.

Što se tiče izbornih aktivnosti za predsenika-cu POS-a ima dva kandidata: Delić Milan iz Novog Sada i dr Civrić Dunja iz Sremske Mitrovice. Za Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor ima 10 odnosno 12 kandidata.

Pet okruga u Vojvodini, izuzev severnobačkog i zapadnobačkog su predložili za predsednicu Sindikata dr Branislavu Plančak. Većina članova POS-a je podržala takav predlog. Dva člana iz severnobačkog i tri člana iz zapadnobačkog okruga su se uzdržali, a jedan član se izjasnio protiv.

Нема коментара: