уторак, 5. април 2011.

10. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Danas je u sali za sastanke Grudnog odeljenja održana 10. sednica Izvršnog odbora sindikalne organizacije zdravstva i socijalne zaštite Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor. Na dnevnom redu su bile aktivnosti u Sindikatu između dve sednice, informacije sa sastanaka Pokrajinskog i Okružnog odbora Sindikata, utvrđivanje datuma redovne godišnje Skupštine i tekuća pitanja.
Predsednik Dimović je obavestio članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice. Uspešno je realizovana podela poklon-bonova članicama naše SO za 8. mart, tročlana ženska ekipa učestvovala na osmomartovskom kuglaškom turniru u Banji Junaković, naši članovi boravili na preventivno-rekreativnom odmoru u Ivanjici, počela je isporuka ogreva, izrađen završni račun i određeni učesnici 16. "Susreta zdravlja" na Krfu.
Između dve sednice održani su izbori za Porajinske organe Sindikata i konstitutivna sednica POS, kao i dva sastanka Okružnog odbora. Predsednik Dimović je obavestio članove IO da su Sindikati Opšte bolnice 24. marta otpočeli pregovore sa poslodavcem oko zaključivanja Kolektivnog ugovora. Redovna godišnja Skupština naše SO zakazana je za 29. april u 11 časova u sali za sastanke hirurškog bloka.
Kongres našeg Sindikata biće održan 25. maja u Beogradu, kada će nadamo se na rukovodeća mesta doći ljudi koji znaju, hoće i mogu da rade.
Posle uspešnog dvočasovnog sastanka predstavnika sindikata zdravstva i novopostavljenog ministra Zorana Stankovića, postavlja se pitanje zašto se do sada nisu rešavala nagomilana pitanja u toj oblasti.
Prosvetari su postigli dogovor sa ministarstvom, a čini se da će biti rešeni i problemi i zahtevi zaposlenih u zdravstvu.

Нема коментара: