среда, 27. април 2011.

DRUGA SEDNICA POKRAJINSKOG ODBORA SINDIKATA

Danas je u Novom Sadu, u prostorijama Radničkog doma, sa početkom u 11 časova održana 2. sednica POS. Na sednici su se razmatrale aktivnosti Pokrajinskog odbora između dve sednice i aktuelnosti u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Predsednica Dunja dr Civrić je informisala prisutne članove POS o pribavljenim podacima iz zdravstvenih ustanova Vojvodine o neisplaćenim obavezama prema zaposlenima po svim osnovama (za otpremnine, rad nedeljom i praznicima, dežurstva, jubilarne nagrade, putne troškove...) koji je bio osnov za raspravu.
Ovo svakako predstavlja dobru bazu za budući rad.
Najveća dugovanja zaposlenima su u Opštoj bolnici u Kikindi, Domu zdravlja u Adi, Opštoj bolnici u Subotici i Opštoj bolnici u Vršcu.
Takođe je informisala članove POS da je razgovarala sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo dr Atilom Čengeri i da je održan sastanak u pokrajinskom zavodu za zdravstveno osiguranje sa dr Dragomirom Cimešom. Pokrajinski sekretarijat je upoznat sa činjenicom da direktori pojedinih ustanova u Vojvodini imaju problem da obavljaju valjano svoj posao.
Članovi Pokrajinskog odbora su ocenili da u mnogim sredinama postoji deficit medicinskog kadra. Zbog toga se planira ažuriranje evidencije broja zaposlenih (posebno onih koji rade na odredjeno vreme) i članova sindikata.
Za članove Pokrajinskog odbora Sindikata najavljen je seminar koji bi trebalo da se održi početkom juna 2011. godine na temu "Upravljanje stresom kod zdravstvenih radnika". Predočeno je i da se pripreme za Kongres Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije privode kraju. Kongres će se održati 25. maja 2011. godine u Beogradu.
Više informacija sa sednice i komentar mog druga Voje možete videti ovde.

Нема коментара: