субота, 30. април 2011.

ODRŽANA PRVA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

Juče je u sali za sastanke u hirurškom bloku Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" održana prva redovna godišnja Skupština novog Izvršnog odbora naše Sindikalne organizacije.
Nakon pozdravne reči predsednika Dimovića i predstavljanja gostiju, radno predsedništvo (Vladimir Kuzmanov, Gordana Resanović i Milan Krneta) je preuzelo vođenje Skupštine.
Nakon usvojenog dnevnog reda usledilo je obraćanje gostiju učesnicima Skupštine.
Prvo se obratila Dunja dr Civrić, predsednica POS, zatim Dubravka dr Flego, predsednica Severno-bačkog okruga, Vojislav Živković, predsednik SO Doma zdravlja Bačka Topola, član POS i Statutarne komisije ROS, Milena Nikolić, predsednica Zapadno-bačkog okruga i Zoran Purić, predsednik Veća SSS Sombor.
Skupštini su takođe kao gosti prisustvovali i Jadranka Jakšić, sekretar Veća SSS Vojvodine, Siniša Veličković, sekretar SO Zapadno-bačkog okruga, Suzana Krivokuća i Stanojka Vezmar članice Okružnog odbora iz Zavoda za javno zdravlje, odnosno apoteke.
Treba napomenuti da su kao gosti pozvani i članovi Poslodavca Opšte bolnice, kao i predstavnici ostalih Sindikata naše ustanove, ali se na žalost nisu odazvali našem pozivu da ovom prilikom uveličaju ovu svečanost.

Usledilo je razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Sindikalne organizacije između dve Skupštine, koji je podneo predsednik Dimović. Godišnji Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju SO na osnovu završnog računa podnela je sekretar Sindikata Mirjana Maričić.
Milan Dmitrović, predsednik Nadzornog odbora SO podneo je izveštaj o rezultatima nadzora. Na kraju je predsednik Dimović izneo koncept konkretnih aktivnosti SO za naredni jednogodišnji period.
Tokom Skupštine u diskusiji su učestvovale dr Civrić i dr Flego, koje su pojasnile probleme i trenutnu situaciju vezanu za naš Sindikat.
Nakon završenog radnog dela usledio je koktel.


Izvršni odbor naše Sindikalne organizacije je veoma zadovoljan radom i postignutim rezultatima u proteklom jednogodišnjem periodu, što je ocenjeno i od strane gostiju Skupštine.
Naši imperativni zahtevi prema višim organima našeg Sindikata odnosiće se na unapređenje ekonomskog položaja zaposlenih, povećanje plata, poboljšanje uslova rada, razvoj socijalnog dijaloga, bezbednost i zdravlje na radu i radno-pravnu zaštitu.
U narednom periodu najvažnije aktivnosti SO pored već započetih biće povećanje broja članova, podizanje sindikalne discipline i jedinstva, potpisivanje pojedinačnog Kolektivnog ugovora, edukacija, informisanje, komunikacija, marketing, pružanje materijalne pomoći, snabdevanje članstva po povoljnim uslovima i rekreativni odmori.

Нема коментара: