недеља, 22. мај 2011.

U susret 1. Kongresu Sindikata

U sredu 25. maja 2011. godine u maloj sali Doma sindikata održaće se 1. Kongres Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.
Dobićemo novog predsednika Sindikata, a kandidati su Zoran dr Savić iz Prokuplja i Vesna dr Popović iz Čačka. Izvršiće se izbor Nadzornog i Statutarnog odbora.
Na sajtu Doma zdravlja Bačka Topola u toku je neka vrsta "internet duela", gde su kandidati za predsednika Sindikata bliže prezentovali svoje stavove.
Odgovore na postavljena pitanja prvi je dao Zoran dr Savić.
Ovim "duelom" prvi put je prekinuta praksa zaobilaženja članstva u donošenju veoma bitnih odluka, koja je važila u prethodnom periodu.
Članstvo se mora probuditi i uzeti aktivno učešće u rešavanju svojih problema.
Evidentno je da neki visoki sindikalni funkioneri shvataju neophodnost redizajniranja sindikalnih sajtova i umrežavanja sindikalnih organizaija, funkcionera, članova organa i samog članstva. To će drastično povećati akcione potencijale Sindikata i doprineti transparentnosti u radu.
Iskreno se nadam da će posle Kongresa Sindikata, ljudi čiji je način razmišljanja ostao na talasima primerenim nekim prohujalim vremenima ustupiti svoja mesta onima koji će moći da menjaju globalne koncepte. Sve se promenilo, pa mora i Sindikat. U protivnom ćemo ostati zaglavljeni u prošlosti bez perspektiva za budućnost.

Нема коментара: