недеља, 2. октобар 2011.

SINDIKAT I POLITIKA!?

Savez samostalnih sindikata Srbije i Srpska napredna stranka saglasili su se na sastanku održanom 28. septembra da se rešenje izlaska zemlje iz krize mora rešavati dijalogom svih aktera društva, kako bi socijalni i materijalni položaj zaposlenih bio poboljšan, a privreda krenula u oporavak.
Na sastanku, održanom u prostorijama SSSS, ukazano je je da je položaj zaposlenih i svih građana Srbije izuzetno težak, da su zarade niske, cene osnovnih životnih namirnica rastu, broj nezaposlenih se uvećava, postojeća radna mesta gase, dok se nova ne otvaraju. Uz to, prava zaposlenih su sa donošenjem svakog novog zakona sve manja.
Sindikat je, kako je ukazano, potreban u našem društvu kao partner koji će biti osnovni kritičar svih loših poteza i neophodan u rešavanju problema u privredi i ostvarivanju prava zaposlenih.
Zajednički cilj SSSS i Srpske napredne stranke jeste zaštita interesa države Srbije i svih njenih građana, posebno srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koji je životno ugrožen.
Na sastanku je izražena uznemirenost i zabrinutost zbog nasilja protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji koje su dopustile jedinice međunarodnih snaga Kfora.
Zatraženo je da se zaštiti srpski narod na celoj teritoriji zemlje, kao i da se nastavi sa iznalaženjem konačnog rešenja i spreči dalja destabilizacija u toj pokrajini.

Нема коментара: