четвртак, 19. јануар 2012.

ZA LJUBITELJE PUTOVANJA

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u saradnji sa turističkom agencijom Euro Line Pekez iz Sombora organizuje ove godine nekoliko veoma interesantnih jednodnevnih i dvodnevnih putovanja za svoje članove.

Prvo u nizu putovanja je osmomartovsko druženje medicinara u BUDIMPEŠTI, od 10-11 marta 2012.

1. DAN - Polazak autobusa iz Sombora u 04,00 sati ispred Sokolskog doma. Putovanje do Budimpešte sa usputnim zadržavanjem po potrebi putnika. Obilazak grada sa stručnim vodičem: Budimska strana - Tvrđava, Vidikovac, Ribarski bastion, crkva Sv. Stefana ... Peštanska strana – Trg heroja, Parlament(ne ulazi se), Bazilika – ulazi se, Vaci ulica... Kraće slobodno vreme . Odlazak u hotel- 3*+, smeštaj. Veče predviđeno za fakultativni program- razgledanje Budimpešte noću – plovidba Dunavom uz zvuke Štrausovog valcera i uz čašicu šampanjca. Odlazak na čardu- fakultativno-večera – slobodno vreme uz muziku... Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN - Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u centru Budimpešte ili FAKULTATIVNO polazak do Sent Andreje. Po dolasku razgledanje znamenitosti grada – Saborna i Požarevačka crkva, Srpski muzej (fakultativno), ostali pravoslavni sakralni objekti, trg V.S. Karadžića, rodne kuće Jaše Ignjatovića(ne ulazi se), Centralnog trga, , trg Cara Lazara, - slobodno vreme. U povratku odlazak do tržnog centra Campona - (fakultativno- akvarijum sa tropikarijumom) Polazak za Srbiju u 17,30 gde se stiže u kasnim večernjim satima.
Cena aranžmana je 40 eura (plaćanje na 4 polumesečne rate).
Više informacija o ovom putovanju možete videti ovde.

ETNO SELO „STANIŠIĆI“
28. april 2012.


Polazak u 05,00 sati sa dogovorenog mesta. Vožnja do graničnog prelaza Srbija – Bosna i Hercegovina uz usputnu pauzu. Dolazak do etno sela „Stanišići“ – turističko-ugostiteljski kompleks izgrađen u etno stilu - obuhvata konobu, restoran, apartmansko naselje, hotel „Pirg“ ...Obilazak manastira „Svetog Nikole“, zatim Kozje ćuprije koja predstavlja repliku sarajevske i razgledanje prostora oko jezgra gde je smešten amfiteatar sa letnjom pozornicom... Kraće slobodno vreme za individualni program.Povratak za Bijeljinu – moguća organizacija ručka. Kraći obilazak Bijeljine – poseta manastira-sedište zvorničke eparhije posvećenog Sv. Vasiliju Ostroškom (koji je osveštan 12.maja 2001. godine u spomen na dve hiljade godina hrišćanstva). Kraće slobodno vreme za individualni program. Povratak u kasnim večernjim satima ( do 24,00 sata).
Cena aranžmana: 1.590,00 dinara (plaćanje na više rata do polaska)
U CENU JE URAČUNATO:
-prevoz autobusom (klima, audio i video oprema...), -organizacija i pratilac grupe, lokalni stručni vodič u Bijeljini.
U CENU NIJE URAČUNATO:
- individualni troškovi ,osiguranje putnika – 200,00 dinara,za lica preko 65 godina 400,00 dinara, -ručak-meni,(ragu čorba,teletina ispod saća, salata,hleb+ 1 piće sok ili pivo; – 10 eura – plaća se na licu mesta) i ostalo nenavedeno.

DVORCI VOJVODINE
18. septembar 2012.


Pođite s nama na putovanje kroz vreme i prostor. Upoznaćemo vas sa minulim
vremenima, grandioznim velelepnim građevinama koje su nekada predstavljale raskoš i moć jednog naroda. Nastajali su u periodu od XVIII do XX veka, a različiti stilovi gradnje i arhitekture upotpunjuju impresiju izazvanu i samim pogledom. Dvorce koji predstavljaju pravu riznicu turizma Vojvodine...
Program putovanja:
Polazak grupe u 07,30 sati ispred Sokolskog doma u Somboru .Vožnja do Kulpina. Obilazak dvoraca koji su prvobitno pripadali porodici Stratimirović, a kasnije su prodani Lazaru Dunđerskom. Smatra se da je manji dvorac sagradjen krajem 18. veka, a veći polovinom 19. veka. U većem se danas nalazi poljoprivredni muzej, čiji je obilazak takođe planiran. Oba su veoma znacajni kulturno-istorijski spomenici. Kraće slobodno vreme . Nastavak puta do Carske Bare - voznja brodom po Starom Begeju u trajanju od dva sata.- prirodni rezervat, gde ćete uz pratnju stručnog lica saznati podatke I zanimljivosti vezane za ovaj rezervat. Nakon vožnje je moguća organizacija ručka(fakultativa). Nastavak puta prema Bečeju- poseta dvorcu Fantast - zadužbina porodice Dunđerski, koji se nalazi na imanju od preko 65 hektara. U sklopu se nalazi kapela Sv.Đorda., ergela koja I dan danas živi sa legendom… Slobodno vreme – moguća vožnja kočijom, jahanje konja….Povratak za Sombor u večernjim satima.

Cena aranžmana: 1.880,00 dinara (plaćanje na više rata do polaska)
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- prevoz autobusom (audio i video oprema, klima) na navedenoj relaciji,
- troškovi organizacije i pratilac puta,
- ulaznice – Kulpin,vožnja brodićem Carska bara,Fantast.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- individualni troškovi, ručak – 580,00 dinara – plaća se na licu mesta i ostalo nenavedeno.


Banja Eržebet – MORAHALOM + šoping u SEGEDINU - novembar 2012.

Morahalom-mali grad u Mađarskoj koji se dinamično razvija, nalazi se na 20 km od granice sa Srbijom i ima oko 5700 stanovnika. Banja Eržebet u Morahalomu sa svojih 13 bazena, sa lečilištem i wellness uslugama, infra i finskom saunom, i povoljnim cenama cele godine očekuje svoje goste. Voda koja stiže sa dubine od 660 metara topla je 39.5 stepeni Celzijusovih, sadrži alkali hloride i jod i služi za lečenje oboljenja kičme, reume mišića i lečenje ginekoloških problema. Ukupna površina bazena dostiže 2200 m2. Lekoviti bazeni pune se isključivo lekovitom vodom bez dodavanja hemikalija. Bazene čine privlačnim ugrađene hidromasaže za ramena i leđa, a pored toga tuš i vodopadi sa raznim elementima. Banja pruža mogućnost zabave, uživanja i dobrog provoda za sve uzraste, a za dobru hranu brine čarda koja se nalazi u sastavu banjskog kompleksa.
Segedin-najsunčaniji grad Mađarske, nalazi se svega 18 km od banje Morahalom. Sa svojim novootvorenim tržnim centrom ARKAD (H&M,C&A,ZARA, TOM TAILOR,LEVI'S,MARKS&SPENCER...) predstavlja veoma privlačnu destinaciju za one koji žele dobar šoping, po veoma povoljnim cenama.
Cena aranžmana: 1.050,00 dinara (plaćanje na više rata do polaska)

Polazak iz Sombora u 07:00 časova –stajalište kod Gradskog muzeja.. Vožnja do Subotice i nastavak putovanja ka Segedinu sa usputnim zadržavanjima na graničnim prelazima i potrebnim pauzama. Dolazak u Segedin – tržni centar ARKAD oko 10.00 časova. Slobodno vreme za shoping i ostale aktivnosti. Posle tri I po sata šopinga polazak ka Morahalomu i dolazak u banju Eržebet. Boravak u banjskom kompleksu. Kupanje u otvorenim i zatvorenim bazenima, jakuzzi bazenima, korišćenje saune, sobe za odmor... Boravak u banji do 20.00 časova. Dolazak u Sombor u kasnim večernjim časovima na mesto polaska.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA: * Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na relaciji Sombor-Subotica-Segedin-Morahalom-Subotica-Sombor; * Usluge pratioca grupe i organizacija putovanja;
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: * Obavezno putno zdravstveno osiguranje (moguće plaćanje u agenciji-do 65 god.- 140.00 din., preko 65 god-270 din.)
* Doplata za celodnevno korišćenje termalnih bazena i korišćenje saune 5 eura pratiocu u autobusu.
* Individualne troškove i druge nepomenute usluge.
U sklopu kompleksa nalazi se čarda gde je moguć ručak.
Morahalom-banja Eržebet www.erzsebetfurdo.morahalom.hu Tržni centar ARKAD www.arkadszeged.hu

Нема коментара: