петак, 6. април 2012.

ПРОТЕСТ 19. АПРИЛА У БЕОГРАДУ

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Србије анализирао је материјални, социјални и радно правни положај запослених и однос Владе Републике Србије према чланству Синдиката и свим запосленима у делатности здравства и социјалне заштите Србије.
Материјални положај запослених у делатности здравства и социјалне заштите је изузетно тежак. Запослени из четири групе послова имају зараду испод минималне зараде. Поремећен је систем вредности у распонима зарада. Hе поштују се права из ПКУ и непотребно одуговлачи потписивање колективног уговора код послодавца.
Увођењем система капитације у здравству још више се угрожава материјални положај запослених, а Влада Републике Србије се према чланству Синдиката и запосленима у здравству и социјалној заштити Србије, односи крајње игнорантски. Због тога је Републички одбор Синдиката донео ОДЛУКУ о одржавању ПРОТЕСТА.
Опширније!
Зашто ПРОТЕСТ!

Позивамо све оне којима радне обавезе дозвољавају да дођу на протест и кажу НЕ даљем пропадању. Немојте чекати да неко други реши проблеме уместо вас. Изађите на протест и покажите свој став. Заједно можемо много. И овога пута ће се наша синдикална застава поносно вијорити улицама Београда!!!
НЕКА НАС ЧУЈУ!!!!!!!

1 коментар:

Анониман је рекао...

Idemo svi u Beograd!!!