субота, 23. јун 2012.

Novi štrajk upozorenja?!

Republički odbor Sindikata na sednici održanoj 21. juna 2012. godine iskazao je ogromno nezadovoljstvo članstva zbog nerešavanja opravdanih zahteva Sindikata i nedopustivog odugovlačenja u formiranju Vlade Republike Srbije.
Stranački lideri umesto da pregovaraju i odmah formiraju Vladu RS vode stranačku politiku a nagomilani životni problemi se sve više multiplikuju.
U slučaju da se ne nastave pregovori o zahtevima Sindikata ili se u zakonom predviđenom roku ne donese Preporuka o mirnom rešavanju radnog spora, Sindikat će nastaviti sa štrajkačkim aktivnostima.
Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova, u skladu sa Zakonom o mirnom rešavanju radnih sporova, po službenoj dužnosti, donela je Rešenje o pokretanju postupka mirnog rešavanja kolektivnog radnog spora. Prva rasprava je održana 25. maja 2012. godine pred miriteljem prof. dr Živkom Kulićem. Očekujemo poziv za hitan nastavak rasprave ili donošenje Preporuke miritelja u zakonom predviđenom roku.
Ukoliko se to ne dogodi Sindikat će održati Štrajk u petak 29. juna 2012. godine u svim ustanovama zdravstva i socijalne zaštite Republike Srbije, jednosatno, od 11 do 12 sati, kao znak podsećanja da nisu ni razmatrani ni rešavani zahtevi Sindikata.

Нема коментара: