понедељак, 27. август 2012.

BEČ - 13/14 oktobar 2012.

BEČ - „GRAD MUZIKE" je glavni grad Austrije, razvio se kao keltsko naselje na obali Dunava i postao jedan od najvažnijih rimskih baza centralne Evrope. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen je na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Jedna od mnogobrojnih fascinantnih građevina, palata Šenbrun, nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovca, građena je kao rival Versaju.

1. DAN Polazak autobusa u 23,45 sati iz Sombora - parking kod Sokolskog doma

2. DAN Dolazak u Beč u ranim prepodnevnim satima (oko 09,00 sati). Obilazak grada sa stručnim vodičem: Ringštrase gde se nalaze mnogobrojne monumentalne građevine carskog Beča, Zgrada državne opere, Austrijskog parlamenta, Prirodnjačkog muzeja, muzejske četvrti, Gradske kuće, Burgteatra i HOFBURG-a (zimske rezidencije austrijskih careva)- panoramski veći deo. Poseta Hudertvaser kuće-građevina totalno drugačija od ostalih i obilazak iste. Slobodno vreme u ulici Maria Hilffe/Kertner, ili za. fakultative (Prirodnjački muzej, muzičke kuće...).
Odlazak i smeštaj u hotel Parkhotel Klosterneuburg 4*. Noćenje.

3. DAN Doručak. Fakultativno: odlazak do dvorca Šenbrun - obilazak dvorca - kraljevske rezidencije . Fantastična Šenbrun palata je nekada korišćena kao letnja rezidencija Habsburgovaca . Izlet po palati pruža posetiocu šansu da vidi sjajnu galeriju baroknih i rokoko državnih soba i da se divi poznatim freskama na plafonu Velike galerije i u Holu ogledala, gde je Mocart nekada svirao. Slobodno vreme za šetnju vrtom I za razgledanje okoline. Odlazak do Pratera - zabavnog parka gde se iz Velikog točka vidi prelepa panorama grada Beča ( rad ostalih segmenata u Prateru zavisi od vremenskih prilika). Sastanak grupe oko 17,00 sati i nastavak vožnje za Srbiju, gde se stiže oko 24,00 sata. (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

CENA ARANŽMANA: 78 eura!
Organizacija putovanja TA Euro-line Pekez.
Više informacija i prijave u kancelariji Sindikata.

Нема коментара: