недеља, 2. јун 2013.

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА "ИВОНФЕСТ 2013"


Прва ликовна колонија Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор одржана је 01. јуна у простору Виле Кронић, која се и овога пута показала веома захвалном као мотивски изазов.
Првом сазиву се одазвало 22 сликара различитих генерација и ликовних концепција.
Највећи број слика је са мотивима из пејзажа, насталих техником уља на платну.
Приметно је за већину ових дела присуство личног стваралачког печата сваког од учесника.
Позиву су се одазвали чланови ликовне групе `76: Јадранка Наранчић, Стана Либић, Винка Градински, Светлана Манојловић, Слободан Настасић, Мирко Тузлак, Слободан Веселиновић, Саша Ловренов, Милорад Рађеновић, Милан Момчиловић, Небојша Шешум (Сомбор), Илија Узелац (Колут) и Љубомир Јаковљевић (Бездан).
Осим њих у раду колоније учествовали су сликари Срђан Булат и Јене Вишинка из Сомбора, Зоран Медић из Апатина, Предраг Вујиновић из Оџака, Жарко Ђурић из Пивница, Снежана Давидовић из Куле, Вера Беговић и Зорица Медић из Црвенке и Витомир Милетић Витата из Новог Сада.
"Иако ми је познат рукопис већине учесника ове колоније био сам пријатно изненађен првосходно лепотом и новим мотивима њихових дела са веома препознатљивим концептом. Уз класично сликарство (уље на платну и мртва природа) појавио се и сликар са потпуно новом техником. Реч је о Витомиру Милетићу Витати чије слике настају новом техником моби-арта, а реч је о пресретању светлости која при сусрету са објективом твори призор, слику која би остала невидљива да није оваквог начина њеног накнадног обелодањења сродно методу настанка уметничке фотографије" - рекао је Давид Кецман Дако уметнички уредник ове манифестације.
Овим сликама зачиње се сликовна ризница Синдиката здравства Опште болнице, а следе изложбе, како у Сомбору тако и у местима одакле су поједини учесници.
Синдикат се захваљује ТА "Ивонтравел" из Новог Сада и предузећу "ЂЕЛЕ ПРОМ" без чије помоћи ова сликарска колонија не би била потпуна.

2 коментара:

Милан је рекао...

Људи ово је врх врхова!!!

Анониман је рекао...

Bravo za vaš sindikat!

Dragan Vasiljević