субота, 9. новембар 2013.

SAOPŠTENJE


Републички одбор Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, на седници одржаној 7. новембра 2013. године, разматрао је материјални и радно-правни положај чланства и свих запослених у делатности здравства и социјалне заштите и констатовао следеће: 
1. Потписан је Споразум о продужењу рока важења ПКУ за област здравства до 31. марта 2014. године. 
2. Преговори са ресорним министарствима су у току везано за материјални и радно-правни положај запослених. 
3. Током следеће недеље настављају се преговори на измени Уредбе о капитацији, односно измени капитационе формуле. 
4. Постигнута је сагласност о формирању заједничких комисија од представника репрезентативних синдиката и надлежних министарства за следеће области: - Комисија за праћење и аутентично тумачење ПКУ за област здравства, - Комисија за капитацију – измену капитационе формуле, - Комисија за решавање питања запослених у стоматолошким службама. 
5. Синдикат је исказао огромно незадовољство на предложени текст Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о раду. 
6. Примедбе нашег Синдиката предате су у писаној форми радној групи за припрему Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о раду, која је састављена од представника Владе РС, послодаваца и репрезентативних синдиката на нивоу Републике Србије. 
7. Републички одбор Синдиката још једном је оценио да су предложене економске мере Владе Републике Србије о повећању ПДВ-а и увођењу солидарног пореза неприхватљиве, о чему је Влада РС у писаној форми обавештена. 
8. Са закључцима Синдиката лично су упознати премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе РС Александар Вучић на одржаним седницама Социјално-економског савета РС и на Председништву СССС. 
9. Републички одбор Синдиката очекује хитно поступање Владе РС по изнетим захтевима, у супротном Синдикат ће предузети конкретне мере на заштити материјалног и радно-правног положаја чланства. 
10. Чланство Синдиката биће благовремено обавештено о даљим активностима.
Преузето са сајта Здравко!

Нема коментара: