недеља, 16. март 2014.

VILA RADIGOST - USKORO U PONUDI

Gostoprimstvo je poznata osobina slovenskih naroda koja od njih čini prijatne i dobrodušne ljude koji gostu neće uskratiti ni hranu ni postelju. Na celom slovenskom prostoru prema gostu se uvek ponašalo sa velikim poštovanjem, što se do danas održalo, naročito u planinskim predelima. Gosta je, bio on znan ili neznan, domaćin dočekivao hlebom i solju što je značilo da će gost biti nahranjen i napojen. Neukazivanje gostoprimstva bio je jedan od najvećih grehova. Zato su još Stari Sloveni imali i božanstvo, zaštitnika domaćinstva i njegovih ukućana. To je Bog RADIGOST, koji je bio uzoran ugostitelj pa njegovo ime u prevodu znači RADO VIĐEN GOST. 


Da ovaj slovenski običaj nije izumro, uverite se odmorom u Vili RADIGOST u Brzeću, koja Vas očekuje sa velikim zadovoljstvom i dužnim poštovanjem! Nalaze se na području Nacionalnog parka Kopaonik, u selu Brzeće, neposredno uz početnu stanicu ski-žičare BELA REKA 1. 

Zimovanja, letovanja, izleti, cvrkut ptica, žubor potoka, šetnje po netaknutoj prirodi, lekovito bilje i šumski plodovi, posete manastirima i značajnim istorijskim, kulturnim i prirodnim lokalitetima, lov i ribolov... sve Vam je na raspolaganju. Zdrava i dobra hrana u zajedničkom prostoru sa 50 mesta, tišina i miran san u sedam udobnih soba kao i ljubazno osoblje čine njihovu ponudu.

Za članove Sindikata pripremamo posebnu ponudu za sezonu proleće/leto/jesen 2014., kao i zima 2014/2015. god. Nadamo se da će saradnja biti dugotrajna.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Super, svake pohvale za naš Sindikat.

Mirjana је рекао...

Kada idemo tamo Željko?

Sindikat је рекао...

Hvala anonimnom posetiocu bloga...
Mirjana uskoro će biti kompletirana ponuda i vrlo brzo će naši članovi moći da posećuju vilu Radigost.