четвртак, 22. мај 2014.

ODLOŽENI SUSRETI ZDRAVLJA

REPUBLIČKI ODBOR SINDIKATA DONEO ODLUKU O ODLAGANJU 19. RSI I UPUĆIVANJU POMOĆI PODRUČJIMA POGOĐENIM KATASTROFALNIM POPLAVAMA!!!

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i celokupnu javnost da je zbog vanredne situacije u Republici Srbiji prouzrokovane katastrofalnim poplavama koje su imale za posledicu stradanje velikog broja građana i koje su prouzrokovale nemerljivu materijalnu i nematerijalnu štetu, Republički odbor Sindikata na sednici održanoj 22.05.2014.godine doneo odluku o odlaganju tradicionalnih 19. Susreta zdravlja. Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti svakodnevno pružaju svu neophodnu pomoć ugroženom stanovništvu. Smatramo da je neophodna naša maksimalna angažovanost u ovako teškoj i delikatnoj situaciji. Republički odbor Sindikata jednoglasno je doneo odluke o finansijskoj pomoći stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama, kao i o pomoći našim članovima koji su pretrpeli posledice istih. Republički odbor Sindikata je opredelio novčanu pomoć u iznosu od 3.000.000,00 dinara. 
Sindikat poziva svoje članove, zaposlene i građanstvo da pruže pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svesni smo teške materijalne situacije u kojoj se nalaze zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, ali Vas molimo da ovom prilikom pomognemo onima kojima je sada mnogo teže nego nama. Imajmo u vidu da je mnogo lakše davati pomoć, nego čekati na nju. 
Pokažimo još jednom na delu svoju humanost i opravdajmo veru građana u najhumaniju profesiju u našem društvu. Uključite se u borbu za opstanak nesrećno postradalih. Nakon rešavanja ovog gorućeg problema očekuju nas aktivnosti na rešavanju socijalnog statusa naših delatnosti, gde ćete se, nadamo se, uključiti jednako aktivno kao i u ovom teškom trenutku za sve nas. Samo iskazanim visokim nivoom solidarnosti, zajedništva i požrtvovanošću možemo ublažiti posledice elementarnih nepogoda. 
Zajedno smo jači.

Нема коментара: