среда, 2. јул 2014.

BUDITE SPREMNI ZA PROTESTE!


Веће Савеза самосталних синдиката Србије је овластило Председништво да, у случају да се не постигне компромис са Владом и послодавцима око измена и допуна Закона о раду, донесе одлуку о одржавању протеста и предузме техничке припреме за њихово организовање. 
Нажалост, и после дугих и тешких преговора смо и даље далеко од договора око кључних тема, а власт најављује хитан улазак текста закона у скупштинску процедуру. 
Зато вас обавештавамо да будете спремни да се на позив СССС, у најкраћемо могућем року, прикључите протестима који ће бити одржани у Београду и који ће трајати више дана. 
Председништво ће, у зависности од даљег тока преговора с Владом и послодавцима, донети одлуку о датуму ступања у протесте. 
С обзиром на то да нећемо имати дуг временски период за припрему тих активности, неопходно је да се на време организујете, како би заједничким снагама показали јединство у борби за радничка права. 
Носиоци функција на свим нивоима и запослени у синдикату не могу користити годишње одморе док се не заврши борба око тог закона.

Нема коментара: