субота, 25. октобар 2014.

DEVETI DANI MEDICINARA

RASKOŠ I SJAJ DVORACA BAVARSKE

Grupa zdravstvenjaka i njihovih gostiju učestvovala je od 15. do 20. oktobra na tradicionalnoj manifestaciji “Dani medicinara”, koju je 9. put za redom organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” i turistička agencija “Ivontravel” iz Novog Sada, ovoga puta u Nemačkoj.

Bavarska je jedna su od najatraktivnijih evropskih turističkih destinacija za turiste iz celog sveta. Glavni "krivci" za to su naravno prelepi gradovi Minhen i Salzburg, kao i čuveni dvorci Bavarske – Nojšvanštajn, Linderhof, Herenkimze i Nimfenburg. Raskoš koja ostavlja bez daha...

Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini - Bavarska. Ove zgrade su tokom vekova bile sedišta najvažnijih istorijskih događaja, a u njima su živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije. Takozvana "Romantična ruta" kao najznačajniji trgovački put kroz Bavarsku donosila je prosperitet i bogatstvo, a radi njene zaštite mnogo dvoraca i utvrđenja sagrađeno je upravo uz ovaj put.

Još jedno nezaboravno putovanje i druženje ostaće u prelepom sećanju učesnicima ove manifestacije. Naredni, deseti “Dani medicinara” zakazani su za proleće, a na redu je Rim.

Нема коментара: