петак, 14. новембар 2014.

INFORMACIJA O AKTIVNOSTIMA SINDIKATA


Obaveštavamo članstvo o aktivnostima Sindikata nakon Javne sednice održane ispred zgrade Vlade Republike Srbije dana 29.10.2014. godine. 

Održana su četiri sastanka u Ministarstvu zdravlja i to 30.oktobra, 4.,6. i 12. novembra 2014. godine. Na navedenim sastancima razgovarano je o platnim razredima i zaključivanju Posebnog kolektivnog ugovora za oblast zdravstva. 

Radni tekst Posebnog kolektivnog ugovora za oblast zdravstva je usaglašen sa resornim ministarstvom. Očekuje se nastavak pregovora, na kojem će pored predstavnika Ministarstva zdravlja, pregovarački tim Vlade Republike Srbije činiti i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. 

U Vladi Republike Srbije 07. novembra 2014. godine održan je sastanak kome su prisustvovali predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u javnom sektoru, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar prosvete Srđan Verbić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa saradnicima. Razgovaralo se o platnim razredima, ali bez konkretnih rešenja, s tim da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila da platni razredi neće biti uvedeni do proleća 2015. godine, tako da ima dovoljno vremena za usaglašavanje stavova. Razgovori o platnim razredima nastavljaju se u sredu 19.11.2014. godine u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. 

Dana 31. oktobra 2014. godine otpočeli su pregovori za zaključivanje Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu. Održana su tri sastanka i to 31.oktobra, 04. i 10. novembra 2014. godine. Pregovarački tim Vlade čine predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Pregovori sU nastavljeni danas, 14.11.2014.godine. 

Nakon održanog štrajka 05. novembra 2014. godine, intezivirani su pregovori sa predstavnicima Vlade Republike Srbije. U zavisnosti od ishoda pregovora, najviši organi Sindikata će doneti odluku o daljim aktivnostima.

Нема коментара: