четвртак, 21. мај 2015.

30. SEDNICA POS


Na 30. sednici Pokrajinskog odbora Sindikata, održanoj 13. maja 2015. godine u Novom Sadu, razmatrana su pitanja značajna za materijalni i socijalni položaj zaposlenih. 

Ocenjujući da su plate zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti nedopustivo niske, članovi Pokrajinskog odbora su i ovoga puta insistirali na pokretanju otvorenih pitanja: rešavanju problema proisteklih iz primene Uredbe o kapitaciji; usklađivanju nomenklature zanimanja i Uredbe o koeficijentima; donošenju normativa i standarda i novom zapošljavanju neophodnog kadra, u skladu sa propisanim obimom zdravstvene i socijalne zaštite. Konstatovano je da zdravstvo Vojvodine radi sa minimalnim brojem kadrova, uz maksimalnu opterećenost i minimalnu satisfakciju zaposlenih. Posebno je istaknut problem nepopunjavanja radnih mesta nakon odlaska zaposlenih u penziju, što utiče na pogoršavanje uslova rada i opterečenost postojećeg kadra. 

I ovoga puta je istaknut značaj saradnje Pokrajinskog odbora sa nadležnim sekretarijatima: Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, oko aktivnosti na zaključenju kolektivnih ugovora kojima je osnivač AP Vojvodina. 

Na osnovu Statuta Sindikata i Odluke Republčkog odbora, članovi Pokrajinskog odbora usvojili su Odluku o održavanju izbora u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine za mandatni period 2015 – 2020. godine. Izbori i konstituisanje organa u sindikalnim organizacijama obaviće se do kraja decembra 2015. godine, u okruzima do kraja februara 2016 , a u Pokrajini do kraja marta 2016. godine.
Tekst preuzet sa sajta OVDE.

Нема коментара: