петак, 10. јул 2015.

OBAVEŠTENJE


Obaveštavamo članstvo i sve zaposlene u zdravstvu da je dana 02. jula 2015. godine u ”Službenom glasniku RS” broj 59/2015, objavljena Uredba o izmenama Uredbe o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava. 

Od promena koje se uvode izdvojili bismo mogućnost da se podnese molba Komisiji za davanje saglasnosti za veći broj lica zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla, lica angažovanih po osnovu ugovora o delu, ugovora o privremenim i povremenim poslovima, preko omladinske i studentske zadruge i lica angažovanih po drugim osnovama kod korisnika javnih sredstava, od onog broja zaposlenih koje su ustanove imale 1. marta 2014. godine. 

Napominjemo da je članom 4. Uredbe (odredbe izmene 22/2015 koje nisu integrisane u tekst) propisano da korisnici javnih sredstava koji su do dana stupanja na snagu ove uredbe dobili generalnu saglasnost Komisije iz člana 8. stav 2. Uredbe o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava ("Službeni glasnik RS", br. 113/13, 21/14, 66/14 i 118/14 - u daljem tekstu: Uredba) dužni su da do 31. marta 2015. godine, preko nadležnog organa iz člana 5. st. 1. i 3. Uredbe, odnosno neposredno (član 5. stav 2. Uredbe) podnesu Komisiji plan usklađivanja broja zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla, lica angažovanih po osnovu ugovora o delu, ugovora o privremenim i povremenim poslovima, preko omladinske i studentske zadruge i lica angažovanih po drugim osnovama, tako da ukupan broj ovih lica ne bude veći od 10% od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme kod tog korisnika, počev od 1. jula 2015. godine.

Нема коментара: