петак, 2. октобар 2015.

INFORMACIJA SA SASTANKA U MINISTARSTVU ZDRAVLJA


Obaveštavamo Vas da je danas 02.10.2015. godine u Ministarstvu zdravlja održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici navedenog ministarstva i predstavnici reprezentativnih sindikata. 
Razgovarano je o otvorenim pitanjima, a naročito o primeni Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015 - dalje: Zakon). 
Predstavnici Ministarstva zdravlja su potvrdili da će poslati instrukciju svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže vezano za primenu zakona, u smislu da će svaka ustanova morati da pošalje spisak zaposlenih kojima po sili zakona prestaje radni odnos i to onih koji su neophodni da ostanu da obavljaju poslove i onih koji nisu, a konačan sud o tome ko od zaposlenih treba da ostane da radi i sklopi sporazum o nastavku radnog odnosa, a ko odlazi u penziju, doneće Ministarstvo zdravlja. 
Umesto zaposlenih kojima prestane radni odnos, nije moguć novi prijem radnika bez saglasnosti Ministarstva zdravlja i Komisije u skladu sa važećim propisima. 

Na katalog radnih mesta, Sindikat će ministarstvu dati konkretne primedbe u pismenoj formi, a koje nisu već usmeno saopštene na sastanku. 
Očekuje se objavljivanje radne verzije kataloga za nemedicinske poslove. 
Sledeći sastanak vezano za katalog radnih mesta će se održati sredinom tekućeg meseca. U toku oktobra meseca očekuje se konačno rešavanje pitanja statusa zaposlenih u stomatologiji, kao i zaposlenih sa Kosova i Metohije koji nisu radno angažovani. 
Za stomatologiju važe kriterijumi o kojima su ranije predstavnici reprezentativnih sindikata i Ministarstva zdravlja postigli saglasnost. 
Konačnu odluku o tome treba da donese Vlada Republike Srbije u toku ove nedelje.
Informaciju preuzmite OVDE.

Нема коментара: