среда, 28. октобар 2015.

SASTANAK U MINISTARSTVU ZDRAVLJA


Obaveštavamo Vas da je u utorak 27.10.2015. godine u Ministarstvu zdravlja održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici navedenog ministarstva i predstavnici reprezentativnih sindikata. 
Razgovarano je o kriterijumima za utvrđivanje viška zaposlenih u stomatologiji, katalogu radnih mesta i drugim otvorenim pitanjima. 
Socijalni partneri su postigli saglasnost oko kriterijuma za utvrđivanje viška zaposlenih u stomatologiji koji su ranije bili usaglašeni, ali je nenamernom greškom direktorima ustanova poslata instrukcija sa jednom od radnih verzija kriterijuma. 
Usaglašeni kriterijumi za utvrđivanje viška zaposlenih u stomatologiji biće poslati direktorima ustanova i predsednicima sindikalnih organizacija. Predstavnici Ministarstva zdravlja su potvrdili da će poslati instrukciju svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže vezano za navedene kriterijume koji su obavezujući za sve direktore zdravstvenih ustanova. 
Takođe, od strane resornog ministarstva, biće poslat deo kadrovskog plana koji se odnosi na zaposlene u stomatologiji, prema kojem će se usaglašavati pravilnici o organizaciji i sistematizaciji poslova i utvrđivati eventualni višak zaposlenih. 
Direktorima se ostavlja mogućnost da mogu da imaju veći broj izvršilaca od onog broja utvrđenog kadrovskim planom, s tim da iz sopstvenih sredstava finansiraju te zaposlene. 
U tom slučaju, sva odgovornost je na direktorima ustanova. 
Očekuje se da izmenjena Radna verzija kataloga radnih mesta bude dostavljena Sindikatu tokom naredne nedelje. 
Prema tvrdnjama predstavnika Ministarstva zdravlja, većina dostavljenih primedbi našeg sindikata je uvažena. 
O svim daljim aktivnostima, blagovremeno ćemo obavestiti članstvo.

Нема коментара: