четвртак, 3. децембар 2015.

Urgencija za isplatu jednokratne pomoći

Beograd, 3.12.2015. godine 
MINISTARSTVO ZDRAVLjA 
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar 
MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANjE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANjA Ministar, Aleksandar Vulin 
MINISTARSTVO FINANSIJA 
Ministar, Dušan Vujović 

PREDMET:URGENCIJA ZA ISPLATU JEDNOKRATNE POMOĆI ZAPOSLENIMA U ZDRAVSTVU I SOCIJALNOJ ZAŠTITI 

Poštovani, 
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije još jednom Vam se obraća sa zahtevom za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti. 
Smatramo da Vlada Republike Srbije ima isti stav prema svim zaposlenima i da zaposleni u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite neće biti izuzetak. 
Nakon upućenog zahteva za isplatu jednokratne pomoći, iz sredstava javnog informisanja smo dobili informaciju da ista neće biti odobrena zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti iz razloga što u budžetu nema novčanih sredstva za isplatu ovakve vrste pomoći. 
Nakon toga pomoć su dobili zaposleni u delu javnog sektora, a jednom delu javnog sektora odobrena je pomoć u iznosu od 20.000,00 dinara mimo planiranih budžetskih sredstava. RFZO je izvestio da će finansijsku godinu završiti sa suficitom. 
Obzirom da se plate zaposlenih u zdravstvu finansiraju iz doprinosa, odnosno sredstava RFZO, smatramo da zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti trebaju iz navedenog suficita da dobiju jednokratnu pomoć. 
Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti izgaraju na poslu radeći u teškim uslovima i spašavajući svakodnevno živote građana Republike Srbije. 
Smatramo da apsolutno nismo zaslužili ovakav tretman. Napominjemo da smo odluku o stupanju u štrajk zamrzli zbog pregovora koji se vode vezano za Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. 
Očekujemo Vaše postupanje po hitnom postupku i jednako sagledavanje zaposlenih u društvenim delatnostima. 
U suprotnom, bićemo prinuđeni da aktiviramo donetu odluku. 
S poštovanjem, 
Dr ZORAN SAVIĆ
Urgenciju možete preuzeti OVDE.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Ministre, valjda smo i mi isti kao i drugi. Ili mozda nismo?

Анониман је рекао...

Sramota je da zdravstvo ne dobije pomoć.Treba da se prekine omaložavanje i ponižavanje zdravstvenih radnika.Posao koji zdrav.radnici obavljaju svakodnevno,nije ništa manje vredan,i jednako je težak,kao i posao policajca,ili prosvetnog radnika.Zdravstvo treba da je prioritet svakoj državi.A sindikat zdravstva oštrije i odlučnije se bori za svoje kolege.

Анониман је рекао...

Kada svi odu put Norveške, Nemačke.... stavice valjda prst na čelo i zapitati se ko će da leči ljude. Dali se od humamosti živi? Degradirani smo kao ljudi, degradirana nam je struka, degradirana je ljudskost koja bi trebala biti cenjena kao jedna od retkih vrlina. Očigledan poremećen sistem vrednosti.

Анониман је рекао...

Ima Li novogodisnje pomoci ove godine ???