уторак, 28. јун 2016.

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!

Удружени Синдикати Србије "СЛОГА" су независна демократска синдикална организација запослених у коју се они учлањују ради заступања, представљања и заштите својих професионалних, радних, економских, социјалних, културних и других појединачних и колективних интереса. 

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су синдикални савез независан од државе и државних институција, послодаваца и политичких странака. 


Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су организација чији је основни циљ да брани и одбрани интересе чланства и свих запослених. 


Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008. године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката. 

Жеља нам је да радницима Србије вратимо поверење у синдикални покрет који је у Србији у изумирању. 
Желимо да нам се прикључе сви који имају потребу да се истински боре за остваривање својих права. 
Сматрамо да синдикат не треба да постоји да би синдикални функционери живели лепо на радничкој грбачи, већ да запослени треба сами да одлучују о својој судбини. 
Радницима Србије доста је бирократизованих синдикалних организација и функционера који су за пар година бављења синдикалним послом решили све своје животне проблеме и издали идеју синдикалног покрета. 

Хоћемо да се са свим правим, одлучним, храбрим и надасве поштеним људима изборимо за људска и радничка права која су нам више него икад угрожена. 

Организовани смо грански и територијално. Наше чланице су добровољно приступиле задржавајући одговарајућу аутономију у оквиру својих организација са правом да приступе или иступе из организације када то желе. 

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су организовани и делују у складу са начелима савременог демократског синдикалног покрета. 

Наши захтеви огледају се у радикалним политичким, економским и социјалним реформама које воде демократском и економском просперитету, што омогућава запосленима да достојанствено живе од свог рада. 

Нема коментара: