недеља, 3. март 2019.

IV KONGRES USS "SLOGA"







Delegati 4. kongresa Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“ izglasali su u subotu uveče da sindikatom u petogodišnjem mandatu i dalje rukovodi dosadašnji predsednik Željko Veselinović

Veselinović se nakon javnog glasanja zahvalio delegatima na ukazanom poverenju i istakao da je za njega reizbor potvrda uspešnog rada sindikata, posebno za sve ono šta je on do sada lično radio u sindikatu i naglasio da će u narednom periodu sa svojim saradnicima dati još veći maksimum u zastupanju i odbrani prava članova. 

Delegati kongresa usvojili su i Rezoluciju o budućem pravcu delovanja sindikata, sa naglaskom nastavka pune borbe i podrške za jačanje kapaciteta demokratskih institucija i utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su doveli srpsko društvo i radništvo u duboku socijalnu krizu. 

Kongresu su se obratili i gosti, predstavnik Svetske federacije sindikata (WFTU) za Evropu Petros Petrou iz Kipra, predsednik sindikata turističkih radnika Grčke Nikolas Papageorgiou i predsednik Vojnog sindikata Novica Antić. 

Izborni kongres sindikata “Sloga” održan je u Beogradu, u prostorijama velike svečane sale Gradske opštine Stari grad, a poseban pečat događaju na satiričan način dali su i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF!) koji su inače i članovi Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“. 

Sekretar naše sindikalne organizacije izabran je za člana Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Нема коментара: