петак, 8. март 2019.

„KUKAVIČJE JAJE“ KROZ USKLAĐIVANJE KOEFICIJENATA


Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” poziva direktorku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanju Radojević-Škodrić da se izjasni o dopisu, više kao naredbi tog fonda upućenom direktorima zdravstvenih ustanova u Srbiji kojom se zahteva „usklađivanje koeficijenata“ zaposlenima. 

Pitamo javno direktorku RFZO, posebno ministra zdravlja Zlatibora Lončara – zašto se se nakon uvećanja plata zaposlenima u zdravstvu sada zahteva nekakvo novo usklađivanje koeficijenata i znači li to da se istopio suficit u budžetu? 

Kako je obračun plata u nadležnosti samih zdravstvenih ustanova, mišljenja smo da se radi o klasičnom podmetanju “kukavičjeg jajeta” odgovornima u zdravstvenim ustanovama, kako bi oni bili isključivi krivci za smanjenje plata, a ne političari koji su im obećali bolji život i zlatne godine. 

Za sindikat je bilo kakvo usklađivanje neprihvatljivo, jer će se nastaviti sa daljim urušavanjem ionako katastrofalnog stanja u zdravstvu, budući da će mnogi direktori koji su partijski postavljeni na funkcije pribeći sistemu umanjenja zarada kroz koeficijente na štetu svih zaposlenih.

Preuzeto sa sajta USS "Sloga"

Нема коментара: