четвртак, 1. август 2019.

POČELO SA RADOM SAVETOVALIŠTE ZA RADNO-PRAVNE ODNOSE


Београд, 01.08.2019. – Удружени синдикати Србије „Слога“ обавештавају јавност да је од данас, 1. августа 2019. године, почело са радом прво Саветовалиште за радно – правне односе које је покренуо синдикат. 

Позивамо све раднике да у радно време Саветовалишта, уторком и четвртком од 09 до 14 часова, позову потпуно бесплатни телефонски број 0800 000 205, изнесу свој проблем који имају, а наш прaвни тим ће помоћи да се тај проблем реши.  

Такође, позивом на исти број телефона, свако ко има сазнања да неко од директора предузећа или установа не послује у складу за важећим законима Републике Србије, сумње у те неправилности, слободно и без страха изнесе оператерима Саветовалишта, а Удружени Синдикати Србије „Слога“ ће након тога поступати у складу са препорукама правног тима. 

Овај национални пројекат подстакнут је стањем у ком се данас налази сви запослени у Србији, као и чињеницом да преко 85 одсто испитаника у недавно спроведеном истраживању сматра да се радничка права у Србији не поштују. 

Удружени Синдикати Србије „Слога“ су решили да реализацијом овог пројекта помогну свима који мисле да су им права из радног односа угрожена и ово заправо значи да ће сваки радник у Србији моћи да позивом на телефонски број 0800 000 205 добије правни савет од правног тима „Слоге“, без обзира да ли је члан синдиката или не.

Нема коментара: