петак, 10. април 2020.

RADNO-PRAVNA ZAŠTITA PRIORITET


Poštovane koleginice i kolege, kao prvo želimo da vam se zahvalimo što smo zajedničkim snagama u protekle skoro četiri godine uspeli da stvorimo jednu od najaktivnijih sindikalnih organizacija u oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Kao što znate krenuli smo od nule i mukotrpnim radom došli do toga da „Sloga“ bude prepoznatljiva u onom segmentu zbog čega sindikati i postoje. 

Velikim zalaganjem i preduzetim aktivnostima ulivamo sve više poverenja u delovanje Sindikata. Primarni zadatak „Sloge“ je pružanje radno-pravne zaštite i obezbeđivanje svih pripadajućih prava iz Posebnog kolektivnog ugovora, Zakona o radu i Zakona o zdravstvenoj zaštiti. 
Poseban kuriozitet naše sindikalne organizacije je upućivanje članova na rekreativne odmore i izlete. Takođe, simbolično učestvujemo u skoro svim važnim životnim događajima (rođenje deteta, odlazak u penziju, smrtni slučaj i dr.), obezbeđujemo materijalnu pomoć i novčane pozajmice. 
Informisanost članova prepoznali smo kao primarno sredstvo delovanja i dobrog rada, jer članstvo mora biti upoznato sa svim pogodnostima koje je Sindikat izborio. Primenili smo moderne trendove komunikacije, tako da smo duže vreme vidljivi preko bloga i društvenih mreža. 

Izvršni odbor je tokom prošle godine odobrio: 4 poklon bona porodiljama (5000 din za svako rođeno dete), 2 poklon bona penzionerima (5000 din), 3 pomoći članovima usled smrtnog slučaja (5000 din), 47 novčanih pozajmica (u ukupnom iznosu od 246000 din). Odobravani su poklon vaučeri članicama sindikata povodom Dana žena (od 1500 din), članovima povodom rođendana (od 1000 din), đacima prvacima (od 2000 din) i paketići deci članova (od 2600 din). Preko 50 članova je iskoristilo rekreativni odmor u organizaciji sindikalne organizacije (Kopaonik, Sokobanja, Vrnjačka Banja, Divčibare, Velika Reka, Kefalonija). 

Sve odluke su donete od strane Izvršnog odbora i nadležnih Komisija. Rad je bio potpuno transparentan. 
Realizacija planiranih aktivnosti u ovoj godini je znatno usporena zbog novonastalih okolnosti, ali smo sigurni da ćemo uspeti da ostvarimo ono što smo zacrtali.

Izvršni odbor

Нема коментара: