субота, 23. мај 2020.

POJEDINI DIREKTORI IZNAD DRŽAVE


Posledice po zdravstveni sistem biće nesagledive ukoliko Minstarstvo zdravlja ne reaguje i opomene direktore koji nisu zaposlili radnike zbog vanredne situacije u zdravstvu. Sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Sloga" osvrnuo se na situaciju u Vladičinom Hanu, gde je više od 20 medicinskih radnika i dalje bez rešenja, jer se direktorka oglušila o naredbu Ministarstva zdravlja od 26. marta. Pogledajte OVDE.

Pomenutu naredbu kojom se prijem u radni odnos na neodređeno vreme nalaže po hitnom postupku, Ministarstvo zdravlja poslalo je svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, ali u nekim to nije realizovano do danas zbog samovolje pojedinaca.

Slične situacije su i u Domovima zdravlja u Boru i Valjevu (pogledajte OVDE), kao i u Opštim bolnicama u Pirotu i Kikindi.



Nikom nije jasno zbog čega neki direktori i dalje nisu postupili po nalogu Ministarstva zdravlja iako se zna da u jednom broju tih zdravstvenih ustanova i dalje rade zdravstveni radnici na određeno vreme, kao i veliki broj volontera.

Нема коментара: