недеља, 27. март 2022.

RADNICI SRBIJE TRAŽE VEĆA PRAVA





Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" održali su u subotu 26. marta 2022. godine u beogradskom Hotelu Moskva centralni događaj predstavljanja "alternativnog" Zakona o radu.

Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović je tokom obraćanja naveo neke od najvažnijih tačaka modela "alternativnog" Zakona o radu i rekao da su na njemu radili eksperti Centra za dostojanstven rad, uz podršku međunarodnog centra Ulof Palme i da on predstavlja "miks" najboljih evropskih rešenja. On se ujedno zahvalio i svojim najbližim saradnicima i članstvu na podršci tokom prezentovanja zakona javnosti. Na skupu su govorili i autori "alternativnog" Zakona o radu, Dr Mario Reljanović i prof. dr Bojan Urdarević.

"Moramo vratiti dostojanstvo svakom radniku u Srbiji, a preduslov za to je usvajanje novog Zakona o radu u čijem će se centru naći radnik" - jasna je poruka iz "Sloge".

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su u okviru kampanje promocije "alternativnog" Zakona o radu obišli 12 gradova, gde su pored izuzetno posećenih tribina delili flajere i brošure na trgovima i ispred fabrika, kako bi radnike, sadašnje i buduće, upoznali sa ovim predlogom. Ogromno interesovanje građana za ovu temu je potvrdilo da je ovo jedan od najbitnijih zakona, jer se tiče skoro svakog.

Centralnom događaju predstavljanja "alternativnog" Zakona o radu prisustvovali su i članovi Odbora naše sindikalne organizacije.

Нема коментара: